Pages

tiistai 14. tammikuuta 2014

Nopea Tex Mex -vinkki vaan


Minä olin vihjaissut joulupukille, että pikkuveliNuutti ja NuutinMinna saattaisivat ilahtua Jonas Crambyn keittokirjasta Tex Mez alusta alkaen. Koko viime vuoden luin siitä kaikista ruotsalaisista ruokalehdistä, joten olin ihan innoissani, että pääsen sitä myös lainaamaan.

Mutta mikä parempaa: Pääsinkin heti pikimmiten syömään sitä! Pariskunta oli testannut kirjaa jo uutena vuotena ja nyt taas.  Truck Stop Enchiladas oli annoksen nimi, ja reseptin täyte oli muutettu kanaksi, muuten mentiin varmaankin ohjeella. Ja valmistortilloilla. Mutta ei se haittaa. Nyt tulee nimittäin se luvattu vinkki: Jokainen tortilla uitettiin ennen kanalla ja juustolla täyttämistä ja rullalle kiepautusta salsassa. Näin enchiladat pysyivät ihanan pehmeinä ja maukkaina. Ihan superdifference, kannattaa tehdä kun seuraavan kerran värkkäätte enchiladoja. 

Isolle porukalle helposti Tex Mex- henkistä herkkua. Oli niin nam!


Jonakselta on tulossa muuten huhtikuussa ulos kirja Mackor. Siinä voi olla muutama hekumallinen leipä.

Ja Liemessä Jenniltähän on tulossa myös Katukeittiö- parempaa roskaruokaa ihan tässä parin kuukauden sisällä.

Ovat molemmat vähän niinkun ajassa kiinni!

17 kommenttia:

  1. no jo se olis vissiin tälläkin jälkijättöisellä junantuomalla aika iskeä käsiksi tuohon meksmeksiin... kovasti olen kyllä hyvää tuosta kirjasta kuullut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aattele mitä ihanaia herkkuja sulla on edessä!

      Poista
  2. Tuo Crambyn texmex kirja on kyllä aika toppen! Meillä se oli tehokäytössä viime kesänä ja edelleenkin aukeaa silloin tällöin :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä vinkki, kiitos. Oliskohan kirjassa hyvää mole-ohjetta? Olen unelmoinut että oppisin sellaista tekemään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ennyt kyllä muista ulkoa, kun mullahan ei tätä kirjaa siis ittellä oo...

      Poista
  4. Tuo kirja on yksi koko vuoden keittokirjasuosikeistani. Siitä oli muuten mm. Marjan luona tarjottu alkudrinkki.

    VastaaPoista
  5. Kirja on ihan huibbu! Pitkästä aikaa kirja, jonka voisi kokata kannesta toiseen.

    VastaaPoista
  6. Huippu eepos ja täälläkin ollut käytössä!

    VastaaPoista
  7. Heti kun minulle selviää miten enchilda eroaa tortillasta, niin käytän tätä vinkkiä. Oon ihan ulalla näistä mehikolaisista ja tex mekseistä. Pitää varmaan lukea tuo kirja, että pääsen kanssa tähän aikaan kiinni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietääkseni tuo enchilada tarkoittaa suurin piirtein chilillä maustettu / marinoitu. Tortillojahan siinä käytetään, mutta ne saavat jo tulisen käsittelyn ennen uuniin menoa tässä tapauksessa salsa rojaan uitettuna.

      Poista
    2. Mun on niin vaikia ankerias uskoa, että sä oot jostakin ulalla....

      Poista
  8. Tattis hyvästä vinkistä, tuota testataan hetimiten.

    VastaaPoista