Pages
▼
tiistai 14. tammikuuta 2014
Nopea Tex Mex -vinkki vaan
Minä olin vihjaissut joulupukille, että pikkuveliNuutti ja NuutinMinna saattaisivat ilahtua Jonas Crambyn keittokirjasta Tex Mez alusta alkaen. Koko viime vuoden luin siitä kaikista ruotsalaisista ruokalehdistä, joten olin ihan innoissani, että pääsen sitä myös lainaamaan.
Mutta mikä parempaa: Pääsinkin heti pikimmiten syömään sitä! Pariskunta oli testannut kirjaa jo uutena vuotena ja nyt taas. Truck Stop Enchiladas oli annoksen nimi, ja reseptin täyte oli muutettu kanaksi, muuten mentiin varmaankin ohjeella. Ja valmistortilloilla. Mutta ei se haittaa. Nyt tulee nimittäin se luvattu vinkki: Jokainen tortilla uitettiin ennen kanalla ja juustolla täyttämistä ja rullalle kiepautusta salsassa. Näin enchiladat pysyivät ihanan pehmeinä ja maukkaina. Ihan superdifference, kannattaa tehdä kun seuraavan kerran värkkäätte enchiladoja.
Isolle porukalle helposti Tex Mex- henkistä herkkua. Oli niin nam!
Jonakselta on tulossa muuten huhtikuussa ulos kirja Mackor. Siinä voi olla muutama hekumallinen leipä.
Ja Liemessä Jenniltähän on tulossa myös Katukeittiö- parempaa roskaruokaa ihan tässä parin kuukauden sisällä.
Ovat molemmat vähän niinkun ajassa kiinni!
no jo se olis vissiin tälläkin jälkijättöisellä junantuomalla aika iskeä käsiksi tuohon meksmeksiin... kovasti olen kyllä hyvää tuosta kirjasta kuullut!
VastaaPoistaAattele mitä ihanaia herkkuja sulla on edessä!
PoistaTuo Crambyn texmex kirja on kyllä aika toppen! Meillä se oli tehokäytössä viime kesänä ja edelleenkin aukeaa silloin tällöin :)
VastaaPoistaJuu, se on jotenkin tuttua ja silti uutta....
PoistaHyvä vinkki, kiitos. Oliskohan kirjassa hyvää mole-ohjetta? Olen unelmoinut että oppisin sellaista tekemään...
VastaaPoistaennyt kyllä muista ulkoa, kun mullahan ei tätä kirjaa siis ittellä oo...
PoistaTuo kirja on yksi koko vuoden keittokirjasuosikeistani. Siitä oli muuten mm. Marjan luona tarjottu alkudrinkki.
VastaaPoistaahaa-sieltäkös se olikin....
PoistaKirja on ihan huibbu! Pitkästä aikaa kirja, jonka voisi kokata kannesta toiseen.
VastaaPoistaNiin, me meksmeks -lovers ainaskii....
PoistaHuippu eepos ja täälläkin ollut käytössä!
VastaaPoistaSiis tämä on kaikilla muilla paitti ei mulla?
PoistaHeti kun minulle selviää miten enchilda eroaa tortillasta, niin käytän tätä vinkkiä. Oon ihan ulalla näistä mehikolaisista ja tex mekseistä. Pitää varmaan lukea tuo kirja, että pääsen kanssa tähän aikaan kiinni :-)
VastaaPoistaTietääkseni tuo enchilada tarkoittaa suurin piirtein chilillä maustettu / marinoitu. Tortillojahan siinä käytetään, mutta ne saavat jo tulisen käsittelyn ennen uuniin menoa tässä tapauksessa salsa rojaan uitettuna.
PoistaMun on niin vaikia ankerias uskoa, että sä oot jostakin ulalla....
PoistaTattis hyvästä vinkistä, tuota testataan hetimiten.
VastaaPoistane on nää pikkuniksit tarttee jakaa....
Poista