Pages
▼
tiistai 12. maaliskuuta 2013
Bombay Orange
Niin paljon kun Korianteria rakastankin, en ole ymmärtänyt sitä koskaan jälkiruokaan lykätä. Mutta kun Gordon Ramsay Parhaat kirjassaan niin tekee, en voi muuta kuin lähteä samaan kelkkaan.
Jälkkärinä tämä varsinainen Bombayn aurinko on ihastuttavan raikas ja keveä, tästä ei millään saa jälkiähkyä itselleen hankittua. Ja kattokaa tuota väritystä, ellei tuolla tuu kevättä rintaan niin ei sitten millään (vaikka meneillään on parhaimmillaan maaliskuinen, talven älyttömin lumipyry meilläpäin, pihaan tullut n. 50 cm ja jatkuu yön yli vielä ennustusten mukaan huomisellekin päivälle). Ja nyt kun sitrushedelmät on vielä parhaimmillaan, niin tätähän oln pakko tehdä. Mä oon jotenkin huono syömään appelsiineja perinteisellä kuorimismetodilla, siksi yritän ympätä niitä ruokavalioon jossain muussa muodossa.
Voisin hyvin nähdä tämän jonkun pääsiäisateriamme päätöksenä sinne raskaitten pashojen ja muiden suklaamunien välissä. Sitäpaitsi tämä sopii kyllä välipalaksikin tai vaikka brunssille. Itsekin vetelin kuvaamisen jälkeen lounaaksi puolet tästä annoksesta. Siis ilmeisen herkullista.
Jutun salaisuus on tämä sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa sekoitettu upean vihreä tahna, joka on simppeliydessään minttua korianteria ja sokeria. Siitä tulee jännittävän sorbetmainen koostumus. Reseptissä tätä tehtiin 1 3/4 dl sokeria, mistä tuli ehdottomasti liian suuri annos, vähempikin riittää maustamaan tämän aromaattisen jälkiruuan.
Itse käytin loput yrttiseoksesta sitten mansikka-mango-banaanismoothiehin, sinnekin se
koriantereineen kaikkineen upposi mainiosti.
Mutta nyt tähän 5 aineksen jälkiruuan reseptiin:
Bombay Orange - Bombayn aurinkoappelsiinit
4:lle
4 appelsiinia, jotka ovat mielellään jääkaapista, viileän raikkaita
1/2 granaattiomena
1 dl sokeria
1/2 puskaa minttua
1/2 puskaa korianteria
Kuori appelsiinit veitsellä niin, että ulkokuoreen ei jää yhtään valkoista, viipaloi appelsiinit ja poista mahdolliset siemenet. Levitä tarjoiluvadille.
Tee tehosekoittimessa tai sauvasekoittimessa yrttisokeri ajamalla sokeri ja yrtit tasaiseksi tahnaksi. Ripottele appelsiinien päälle. Puolita kypsä granaattiomena, pitele puolikasta appelsiinilautasen yllä ja hakkaa esim puukauhalla kuoripuolta kunnes kaikki siement ovat tippuneet vadille.
Valamis!
Sanoisin, että annos on parhaimmillaan juuri nyt, yrttiseos on sen verran ihanaa, että annoksen ei tartte marinoitua...silloin vain sokeri alkaa sulaa, vaikka ei se pahaa ollut seuraavanakaan päivänä. Mutta mikäli siis teet tätä vaikka pääsiäispöytään, ripottele sokerit päälle vasta tarjoiluvaiheessa.
Mua jännitti miltä korianteri tuntuu jälkiruuassa, mutta yllättäen tässä seurassa se sulautui joukkoon hienosti, eikä yrittänytkään alkaa päällepäsmäriksi. Granaatinomenista löytyy muuten hauska juttu keittiöhöyry-postauksestani. Ja Murun Henkkahan se meille opetti, että mitä mustemmanpunainen granaattiomena (vaikka kuhmuinenkin), sen parempi.
Jos nyt kevääseen kuuluu rakastuminen, niin luulen, että rakastun tähän.
Kuulostaa ihanan raikkaalta! Taitaa mennä kokeiluun sillä meillä naperot ihastui granaattiomenaan, pääsivät yllättämään äidin kun olin ihan varma ettei kelpaa :).
VastaaPoistaMaitotyttökin ihastui punaisiin helmiin!
PoistaIhana! Enpä ole minäkään korianteria jälkkäriin laittanut vaikka siitä kovasti tykkäänkin. Täällä on ollut kaupoissa vain ankean näköisiä keittiön ja vaatteiden sotkijoita, jospa jostain löytyisi hyviä niin testaisin tätä.
VastaaPoistaMäkin ihastuin jo ajatukseen, tykkäät varmasti, jos kerran korianterin ystävä, ja tässä se sulautuu mintun ja sitruksen kans hienosti.
PoistaMikä aurinko! Ihana! Jos siihen korianteriin sitten tällä tavalla vallan ihastuisi...
VastaaPoistaVain yksi keino saada se selville. Toki luulen, että tämä olis ihanaa esim. yhdistelmällä basilka+minttu, mutta kyllä mä peukutan korianterille!
PoistaMahtava idea käyttää korianteria jälkkärissä! Wow! Tuohan kävis salaatistakin, kun kastikkeeseen lisäisi happoa ja suolaa (ja ehkä väääähän vähentäisi sokerin määrää).
VastaaPoistaTämä on Hannele muuten aivan sun näköinen annos!
PoistaJuu, hyvä yrttivinegretti korianterista ja mintusta toimis varmaan. Lampaanviululle kaveriksi....
Lampaallehan tästä tulisi aivan loistolisäke! Täytyy testata!
PoistaMutta että minun näköinen annos - ooh. Haluan ajatella, että raikas, aurinkoinen ja kaunis (vois olla myös pilkukas ja pyöreä) ;D
Juu, kyllä nuo ekat vaihtoehdot ennemminkin! Myös kevyt, yksinkertaisen kekseliäs ja valloittava! :)
PoistaHerkullisen näköinen annos! Kiitos, että laitoit jakoon!
VastaaPoistaEipä kestä, tämähän on bloggaamisen ihanuus; suoda silloin tällöin jollekin toiselle ahaa-elämys!
PoistaNiin helppo ja houkuttelevan kaunis, että kopsattavahan se oli kokeiluun. Ehkä pääsiäisen aikaan juuri, kevyt ja värikäs jälkiruoka aterian päätteeksi.
VastaaPoistaMuista palata kertomaan sitten mitä tykkäsit!
PoistaNo tykkäsin! Hauskannäköinen ja simppeli jälkiruoka, ja tuo granaattiomenaniksi oli ihan lyömätön. Voi mitä räiskintää oli ennen lusikalla kaivaminen;)
PoistaUpeat värit! Enpä olisi itsekään keksinyt laittaa korianteria jälkiruokaan :)
VastaaPoistaOnneksi Gordon hoitaa ajatushommat meidän puolesta! :)
PoistaKaikessa yksinkertaisuudessaan mahtavan näköinen ja varmasti makuinenkin jälkkäri!
VastaaPoistaON!
PoistaOI miten nätti!Ja korianterin rakastajana pitää tuota sekoitusta ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaNo sopii tämä kyllä hyvin sunkin reseptikokoelmaan, vai mitä?
PoistaTäällä sellaiset kellertävät ,vähän kulahtaneen näköiset granaattiomput taas ovat kaikkein makeimpia...
VastaaPoistaNoiitäkin on siis eri rotuja?
Poistakovasti olen yrittänyt etsiskellä netistä jne, mutta kenen nuo ruokailuvälineet on ja mitä mallia. niin on tutun näköstä mut ei löydy ei.
VastaaPoistakiitti!
No nämä jälkiruolalusikat ja jotkut sarjaan kuuluvat salaatinottimet ovat tulleet elämääni jo kauan sitten mieheni mukana. En ole niitä sen kummemmin ajatellut, mutta lähdin nyt sitten oikein tutkimaan asiaa. ja salaatinottimen takana luki, että suunnittelijan nimi on Stainless Steel ja malli Made in Korea.... :)
PoistaMutta musta nämä on kyllä aihan kauniit, ja tukevatkin ovat, ei mitään pellinpaloja, kuten joskus.
Täältä löytyi kevään valo, jos ei lasketa korianteria, ihana jälkkäri ;-)
VastaaPoista....sinä olet aurinko... padadampappada! :)
PoistaEi hemmetissä, aivan loisto idea! Olen miettinyt mitä kaikkea sitä voisi keksiä korianterihulluuteen. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKorianteri on kyllä voimallinen yrtti! Vai oletko kuullut persiljahulluudesta?
PoistaMutta järkyttävintä tässä reseptissä oli, kuinka tuo vahva yrtti solahti hienosti paikalleen jälkkärissä, vieläkin ihmettelen!
Vau! Aivan huippua! Testiin menee..
VastaaPoista...joo, joo...sä vaan et voi vastustaa näiden värien kuvaamista! :)
Poista