Pages

perjantai 21. syyskuuta 2012

Karkkikanaa brunssille


Brunssit on ihania, niinkuin aamiaisetkin. En (todellakaan) kuulu niihin, joiden täytyy huojua pystyssä vähintään 5 tuntia ennen kuin kurkusta saa alas kahvia kummempaa.

Hartwall lanseerasi uudet Happy Joe -siiderit ja niiden muassa Onnen Omenoita -kisan, jossa tuli julkaista blogissaan unelmien siideribrunssiherkku, joka sopii Happy Joe´n kanssa nautittavaksi tai jossa sitä käytetään ainesosana.

Molempi parempi,  ajattelin minä. Kun pystyin vihdoin erkaantumaan (kylläkin herkullisesta) munapekonituoreethedelmätsuolainen piirakka- tason brunnssiajattelustani, huomasin, että brunssillahan voi tarjota melkein mitä vain. Kunhan se on herkullista, helposti syötävää ja sulavaa, vähän yllätyksellistä, pikkasen luxia ja koskaan ei ole pahitteeksi, jos herkun voi syödä sormin.

Karkkikanaa vartaassa
12 varrasta

4 broilerin rintafilettä
150g suolapähkinöitä
puntti korianteria

Siirappi
1 plo Happy Joe Cloudy Apple -siideriä
3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
n. 5cm pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 vihreä chili, malto pilkottuna ilman siemeniä
3 rkl ruokokidesokeria
tilkka öljyä

Aloita siirapin valmistamisella. Kuullota  öljytilkassa hetken valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Pieni pinnoitettu kasari on paras tähän.Kaada kasariin sitten siideri (muista ottaa pieni huikka=laaduntarkkailu)ja lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten kuplia hiljaisella tulella kokoon noin kolmannekseen kunnes keitos on siirappimaista.

Leikkaa kukin file pitkittäin kolmeen osaan. Tähän on parasta käyttää niitä vähän ohuempia rintaleikkeitä, ei kuitenkaan mitään minuuttipihvejä. Pujota kukin filesuikero omaan vartaaseensa. Puiset vartaat kannattaa liottaa vedessä pari tuntia ennen käyttöä.

Jauha suolapähkinät yhdessä korianterin kanssa muruseokseksi  leikkuuterällisellä tehosekoittimella.

Sivele kullekin kanavartaalle hiukan siirappia ja paista sitten keskikuumalla pannulla  kauniin ruskeiksi ja kypsiksi puolelta toiselle kääntäen ja välillä siirappia lisäten.(vartaat voi myös kypsentää uunissa 200 asteessa ja lopussa ottaa vähän väriä grillivastuksen alla) Lisää vielä valmiiseen vartaaseen reilusti siirappia pintaan ja kierittele varras pähkinä-korianteri seoksessa. Nosta pystyyn juomalasiin tai asettele kauniisti laakealle vadille, jonka päälle voit vielä ripotella muruseosta. Voidaan tarjoilla sekä tulikuumina pannusta, että  miellyttävän huoneenlämpöisinä.

Yhtäkaikki, maistuvat tajuttoman hyviltä nautittuna yhdessä jääkylmän Happy Joe Cloudy Apple -sidukan kera. Jonka olin  valinnut siis ihan sen söpön pullon takia. Lähes sampanjaalinen elämys!


30 kommenttia:

  1. Ah Nanna, nää näyttää ja kuulostaa taivaallisilta! Loistava idea keitellä siideristä siirappi, nostan hattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin mustakin, mutta mun mielsestä sama siirapinkeittelyidea oli kyllä pälkähtänyt useamman muunkin päähän. No, mun on ehkä tulisin!

      Poista
  2. Oiii nam! Näytää niin hyvältä :-) Ja toi siideri houkuttelis muakin, näyttää niin kivalta etiketteineen!

    VastaaPoista
  3. Kiva vähän sataytyyppinen lähestyminen aiheeseen. Ketä teitä nyt tsemppaisi, kun olette kaikki niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitä, tsemppaa kaikkia, kun ei tässä oo kerran mitään äänestystä!Vai, apua, omko sut pyyretty tuomaristoon....? ... ;)

      Poista
    2. En lole ähelläkään tuomaristoa tosiaankaan, mutta pitäähän kaikissa kisoissa olla suosikki ;-) Nyt on niin monta hyvää, että ehkä on tosiaan tsempattava teitä kaikkia.

      Poista
  4. Hieno resepti! Kyllähän noita pistelis menemään milloin vain..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta; iltapala, hiukopala, välipala, juhlapala, lounaspala, picnicpala, saunapala, buffetpala....

      Poista
  5. Oioioi! Noi on niiiin hyvän näköisiä! Kuinkahan sais itsensä ujutettua Jonnan kanssa sinne tuomaristoon, että pääsis maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näppärästihän sinä nuo ittekin pyöräytät!

      Poista
  6. Onpa kiva brunssi-idea :) laitan vinkin talteen ja ehkäpä pääsen jonain syysviikonloppuna keittelemään siideriä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä pulma; keittääkö vai juoda, juoda vai keittää, keittää tahi juoda....

      Poista
  7. Arvasinhan mää että siellä kehitellään pieteetillä superherkkua. Onnea skabailuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti panna parastaan kun sieltä tuli niin armottoman kova vastus heti ennen kun edes keksin aloittaa

      Poista
    2. Ja sieltä se voitto pamahti ansaitusti, onnia!

      Poista
  8. Söisin! Ilolla! Minäkin tykkäsin kauheasti tuosta pullosta, se suorastaan houkutteli tarttumaan itseensä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Iso-Hookin kysyi multa, että säästänkö mä nua pullot?

      Poista
  9. Todella hyvännäköistä! Paitsi makoisan näköinen ruoka, myös upea kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Heti taso paranee kun käyttää edes 10 minuuttia kuvaukseen ja suunnitteluun sen normaalin 30 sekunnin sijasta.

      Poista
  10. Aivan mahtava ohje ja todella hyvä kuva. Onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä aina tarvitsen sitäkin - onnea siis!

      Poista
  11. Mä komppaan muita: ihana kuva ja herkut vartaat! Mulla jäi nyt osallistuminen välistä, kun en vikana osallistumispäivänä kerennytkään keksiä mitään... Ei sen puoleen, etten tuotetestausta olisi kyllä harjoittanut.

    VastaaPoista
  12. Ou mai gaad! Näyttää aivan tajuttoman hyvältä.

    VastaaPoista
  13. Sampanjaalinen elämys, parasta :D! Onnea voitosta, ansaitsit sen :)!

    VastaaPoista
  14. Mitenkähän kauan tuo siirapin keittäminen suurin piirtein kestää? Joskus olen noita yrittänyt, ja epäilen, että meni ylikeittämisen puolelle, kun odottelin, että siitä tulisi yhtä paksua kuin siirappi. Riittääkö ohuempikin, eikös sitä ole tosi paksuna vaikea levittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä kokates menee vähän ajantaju, olisko ollu parisenkymmentä minuuttia. Oot oikeassa, ei siitä mitään nekkuliisteriä kannattakkaan keittää, mutta siis sellainen tahmean tarttuva, alkupointtia jähmeämpi , hitaasti valuva kastike. Ei siirapin aina tartte olla mitään melassia. Mutta, varoitus, kyllä jähmettyy sitten nopeaa tosi paksuksikin ja jäähtyessään vasta jämähtääkin.

      Poista