Pages
▼
torstai 24. maaliskuuta 2011
Kukkakaalta ja aurajuustoa
Tämä on herkullinen ja helppo tarjottava buffettiin. Enempi ehkä kesäruoka, niinkuin sesongin mukaan, mutta koska tätä oli jo aikoinaan Urhon ristiäisissä niin tein taas. Jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin lainattua, jotakin sini...ai niin ne taisi ollakin häät. No toteen meni meilläkin jos tämä luetaan "vanhaksi", (oli kyllä ihan fressiä!), uutta olkoon vaikka limelohi uutta, ja lainattua oli esim, kastepöytä ja kastemalja Elli-serkulta, kun en löytänyt Urhon ihanaa tinaista maljaa...
Aurajuusto-kukkakaali
1, 5kg kukkakaalta
3 pussia aurajuustomurua
Iso puntti ruohosipulia silputtuna
pari tippaa tabascoa
3rkl Worchesterin kastiketta
0,5 l maustamatonta jugurttia
Pilko kukkakaali syötävän kokoisiksi kukinnoiksi ja ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä, niin että ne jäävät vielä aivan rapsakoiksi. Sekoita kaikki aineet (jäähtyneet kukkakaalit!) yhteen isossa kulhossa, koristele ruohosipulilla.
Tämä on siis aika iso resepti. Varmaan 30:lle noutopöytään. Ellei joku saa kukkakaalihimokohtausta. Tai paikalle satu sinihomejuustoaddiktia.
Voitteko uskoa, että ristiäisiä edeltävänä lauantai-aamuna cittarissa ei ollut ollenkaan tuoretta kukkakaalta! Ulkolaistahan se olisi ollut joka tapauksessa, mutta nyt oli jossain päin eurooppaa joku kuljetuslakko joka oli sotkenut toimituksia. Ei ollut todellakaan aikaa lähteä kukkakaalin perään ympäri pitäjää, joten otin suuren riskin ja ostin pakastekukkakaalta. Sulatin sen, mutta en enää erikseen ryöpännyt, ettei mene pehmeäksi. Ihan hyvin toimi, mutta osta kuitenkin ensisijaisesti tuoretta!
Ei ollenkaan huonompi ajatus, tätä tekee nyt ehkä hiukan mieli näin keskellä yötä... Vaikka siis kukkakaalin rouskiminen ei mielihommaani olekaan.
VastaaPoistajuups, kun lähes aina on kukkakaali jossain lämpimässä gratiinissa tms, niin tää on niitä hyviä kylminä rouskuvia reseptejä
VastaaPoistaAijai, tätä on ihan pakko tehdä! Oon yhdistänyt auraa ja kukkakaalia vain gratiineissa. Huh. Pitää ehkä tehdä jo tänään.
VastaaPoista