tag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post4342162702159084206..comments2024-03-28T10:24:47.693+02:00Comments on Kaikki äitini reseptit: Tomi Björckin aasialainen nyhtöpossuNannahttp://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-27427863245388398432015-02-28T17:28:29.542+02:002015-02-28T17:28:29.542+02:00Kuulostaa ihanasti helpolta kotiruualta! �� Kuulostaa ihanasti helpolta kotiruualta! �� Habanerokitchenhttp://www.habanerokitchen.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-6058328272560035312015-02-28T16:40:21.653+02:002015-02-28T16:40:21.653+02:00Haha tästä björkkeilystä tuli elävästi mieleen mei...Haha tästä björkkeilystä tuli elävästi mieleen meidän karamellipossusäätö muutaman vuoden takaa... :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/06504737173761091716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-79999563149793606782015-02-28T09:50:17.504+02:002015-02-28T09:50:17.504+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-58620829430804230872015-02-28T09:50:10.641+02:002015-02-28T09:50:10.641+02:00Voi ristus sun kans! :) ehdotan pippuripostausta. ...Voi ristus sun kans! :) ehdotan pippuripostausta. <3Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-33889005126427072642015-02-28T07:19:51.974+02:002015-02-28T07:19:51.974+02:00Mä en nanna saanu olluksi, ku alko kiinnostaa. löy...Mä en nanna saanu olluksi, ku alko kiinnostaa. löysin tämmösen linlin <a href="http://onthetable.us/pepper.shtml" rel="nofollow">http://onthetable.us/pepper.shtml</a> ja siellä kun sanotaan erikseen balin pepperistä Piper longum: Balinesischer Pfeffer, Bengalischer Pfeffer, Jaborandi-Pfeffer, Langer Pfeffer, Stangenpfeffer (Germany); Bi Ba (China); Cabé Bali (Indonesia); Chanchala, Darfilfil, Hippali, Magha, Pimpali, Pipali, Pipara, Pipli, Pipoli, Pipool, Pippali, Pipul, Thippali, Tippili, Tippli, (India); Dar Felfel (Morocco); Felfel Daraz (Iraq); Langpeppar (Sweden); Langwerpige Peper (Netherlands); Pikk Pipar (Estonia); Poivre Long (France); Timiz (Ethiopia); Balinese Pepper, Bengal Pepper, Indian Long Pepper, Jaborandi, Jaborandi Pepper, Long Pepper. (May be the same species as Mountain Long Pepper, Piper sylvaticum)<br /><br />ja javan pippurista Piper retrofractum: Cabe Merah (Indonesia); Java Long Pepper, Javanese Long Pepper (sometimes listed as Piper officinarum) indigenous in Malaysia.<br /><br />niin että ne saattaa olla eri lajike. Tosin, mun purkissa lukee toi ranskalainen poivre long ja javan peppper samassa etiketissä, joten termien käyttö lienee vähän sekavaa. Tuolla sivulla oli muuten enempi tietoa pippurista kuin oikeastaan voi haluta tietää ;) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-85206289675996612712015-02-27T13:33:46.939+02:002015-02-27T13:33:46.939+02:00Kyllä nyhtö nauttii yö yli, se on paras tapa, olet...Kyllä nyhtö nauttii yö yli, se on paras tapa, olet oikeassa. Joskus vaan huomaa, että hups, tuolla tuo kassler vielä nojailee jääkaapissa ja tänäänkin pitäis syödä. Halkaisin kimpun pituussuunnassa, nuo kaks kapeampaa soiroa kypsyvät nopeammin. Joskus joutuu jopa nostamaan lämpötilaa, mutta 140 on kyllä maksimi.<br /><br />Jenni kyllä näki tosiaan vaivaa reseptiensä toimivuuteen, samaa mieltä. Kirjan vietäväksi voi heittäytyä.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-13113283954781230202015-02-27T13:30:24.338+02:002015-02-27T13:30:24.338+02:00Ja tätäkin kun ei olis tekemäs ekaa kertaa ja aine...Ja tätäkin kun ei olis tekemäs ekaa kertaa ja ainekset talles, niin ei hätäpäivää...nyt sattu olemaan jotenkin valtavan työlästä. Mutta lopputulos palkitsi.<br />Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-89894850177876302032015-02-27T13:28:54.495+02:002015-02-27T13:28:54.495+02:00No tuollakin pässe lähinnä balilaiseen hotlaketjuu...No tuollakin pässe lähinnä balilaiseen hotlaketjuun; bali peppercorns oli vihdoin mun koneella taikasanaNannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-23343773825102813602015-02-26T20:55:59.700+02:002015-02-26T20:55:59.700+02:00No kiitos vaan luottamuksesta, mutta voihan noissa...No kiitos vaan luottamuksesta, mutta voihan noissa pitkissä pippureissa olla samaa kuin vaniljassa; että eri paikoista tullut vanilja maistuu erilaiselle. Siihen en osaa sanoa; mut näkö on sama. <br /><br />Syy, mikä saattoi vaikuttaa mun googlen osaavuuteen oli, että käskytin sitä ameriikaksi as in "bali peppers" :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-27165421406873715152015-02-26T18:16:49.689+02:002015-02-26T18:16:49.689+02:00Hih, mä niin nauroin tälle. Tosiaan, kotiruoka on ...Hih, mä niin nauroin tälle. Tosiaan, kotiruoka on eri asia kuin arkiruoka, sen tajusin minäkin nyt, ja toki huippukokin kotiruoka on eri kuin muiden. Paitsi tietty sulla menee arkenakin tämä ruoka joten sinun täytyy olla huippukokki vai mitä (en voisi koskaan arkena tehdä nyhtölihaa 6 h, se on minulla aina jotain 10 h, eli yön yli tai työpäivän yli). <br /><br />Mutta jos heittäydyn vakavaksi, niin huonosti tehty/toimitettu keittokirja ärsyttää ihan sutena. Kun törmää tuollaiseen ohjeeseen tai useampaan yhdessä keittokirjassa niin ainakin minulla ainakin tuppaa keittokirja jäädä pölyttymään (ennen) tai lahjoitan sen äkkiä pois (nykyään). Jos näitä huolimattomasti tehtyjä kirjoja on ennen tehty, niin niiden määrä on minusta noussut eksponentiaalisesti nyt, kun keittokirjoja ilmestyy viikottain. Räikeimpiä esimerkkejä en halua mainita, kunhan vaan ajatteen ärsyyntyneenä. Mutta ehkä niiden ansiosta ne huolella tehdyt hienot kirjat joissa on vielä sisältöäkin, tuntuvat sitäkin arvokkaammilta ja tärkeämmiltä, viimeisimpinä esimerkkeinä esim. Juuren keittokirja Juuri nyt sekä Liemessä Jennin Katuruokaa-kirja. sauvajyvänenhttps://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-48114574436511353802015-02-26T17:15:24.739+02:002015-02-26T17:15:24.739+02:00Heh he! Olisi upeaa, jos meilläkin olisi tuollaist...Heh he! Olisi upeaa, jos meilläkin olisi tuollaista kotiruokaa! Neljän lapsen, koiran ja miehen kanssa, joka ei koskaan kokkaa, ei onnistuisi tuollainen ihan käden käänteessä. Tietenkään en ole kokki, enkä edes apujen apu. Huikeen herkulta ruokasi kyllä näytti, joten minulla on vielä paljon opittavaa. P.s. Balin pippuri kuulostaa aikas kivalta mausteelta :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11572764735583468489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-9150238912944188622015-02-26T12:54:54.556+02:002015-02-26T12:54:54.556+02:00Miten sun google toimii kun mä en päässyt kun bali...Miten sun google toimii kun mä en päässyt kun balin matkailuun (sinne missä pippuri kasvaa!) kun yritin etsiä. Nyt Jaavan pippurilla löytyi. Kuka tietää varmasti onko kyseessä sama henkilö?<br /><br />Vaikka mä kyllä aikaslailla luatan suhun Nelle.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-51074550692260963852015-02-26T12:51:34.750+02:002015-02-26T12:51:34.750+02:00Niinpä, niinpä. Onneksi kaikille on tuttu termi ny...Niinpä, niinpä. Onneksi kaikille on tuttu termi nyhtöpossu <3 oi, sinä termin äiti!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-41936081325635900572015-02-26T12:50:00.714+02:002015-02-26T12:50:00.714+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-80965298679618408312015-02-26T12:49:52.069+02:002015-02-26T12:49:52.069+02:00Niin ja oliskom tää nyt sitten niin hankala, jos o...Niin ja oliskom tää nyt sitten niin hankala, jos olis vähän rutiinia ja kaikki aineet tallessa, eikä tarttis koko ajan tehdä salapoliistyötä ohjeen kanssa että hmmm, tässä lukee yksi lime, mutta reseptissä ohjeistus puhuu vain raastetusta kuoresta. Pitäskö laittaa kuitenkin mehua vai...Tai missä kohtaa ainesosan 2dl kookosöljyä olis pitäny upottaa ja minne? Tuloo vähän hankaluuren tunne...<br /><br />En tiedä hallitsenko soveltamisen taidon, mutta olen vähän hullunrohkea tässä suhteessa ja kun esim. curry maistui aika suolaiselta ja hapokkaalta ajattelin lisätä sitten hoi siniä kun osterikastike ei suosutunut ilmiantamaan itseään kaappien kätköistä...Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-32101381487707852402015-02-26T08:31:22.059+02:002015-02-26T08:31:22.059+02:00Haha;) I so agree tulee niin elävästi mieleen kerr...Haha;) I so agree tulee niin elävästi mieleen kerrat jolloin olen ko. gurun reseptiikan perässä kompuroinut... Ja hyvin kirjoitettu, hihittelin täällä kyynelet silmissä. :) Jaavan pippurin mäkin olisin tienny, mutta Balin pippurista en oo kuullutkaan - paitti ny! tetty sitten googlesin ja kas, kas - <a href="http://www.thenibble.com/reviews/main/salts/long-pepper.asp" rel="nofollow">tämä balin pippuri </a>näyttää ihan samalta kuin <a href="http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2010/09/paahdetulla-valkosipulilla-maustettu.html" rel="nofollow">mun jaavan pippurit. </a><br /><br />Niissä Jaavan pippureissa on ainakin hieman semmonen eksoottisen parfyyminen neilikkainen aromi sekoitettuna maustepippuriin ja aavistukseen tähtianismaista fiilistä. Tykkään kyllä, aika erikoisia. Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-69913512874823740582015-02-26T05:02:50.347+02:002015-02-26T05:02:50.347+02:00Ehkäpä kirjan nimi on tuollainen siksi, että se to...Ehkäpä kirjan nimi on tuollainen siksi, että se tosiaan on huippukokin ittensä keittokirja :D Hänellä on taito hyppysissä, me muut kaivellaan tosiaan niin muistia kuin kaappiakia, että mitä se turmerikki nyt olikaan! Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-35643956955754087392015-02-26T00:05:06.944+02:002015-02-26T00:05:06.944+02:00Juu, tavallista torstailounasta ;). Näyttää erittä...Juu, tavallista torstailounasta ;). Näyttää erittäin herkulliselta! Joskus mutkikkaat ohjeet palkitsee, ja varmaan useimmiten niitä jotka hallitsee tuon soveltamisen, mikä toimii minkin puuttuvan aineksen korvikkeena. Hankalinta on kun yrittää ottaa uutta ruokakulttuuria haltuun ja vasta opettelee mikä toimii (meikän tapauksessa aika usein ;).Merjahttps://ripaustryffelia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-2023534770685001482015-02-25T22:08:49.017+02:002015-02-25T22:08:49.017+02:00Te niin tykkäisitte tästä!
No varmaan lopulta va...Te niin tykkäisitte tästä! <br /><br />No varmaan lopulta vaikka minkä lihan ja jopa kalan kanssa.<br /><br />On tosi ikävä; nähdään nyt ainakin kesällä, eikö tää oo teille jo vähä kun pit stop?Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-23154879111826064292015-02-25T21:59:16.518+02:002015-02-25T21:59:16.518+02:00Onpa hyvän näköistä! Tuota tahnaa ja kuivamaustett...Onpa hyvän näköistä! Tuota tahnaa ja kuivamaustetta voisi varmaan käyttää jonkin muunkin kuin nyhtöpossun kanssa. Tulisko sulla mitään mieleen?<br />Ja kiitos Nanna taas kerran hauskasti kirjoitetusta jutusta, sai hymyn huulille :). Toivottavasti nähtäis jossain pian!Marjahttps://www.blogger.com/profile/13036835145363952267noreply@blogger.com