tag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post2588908088641509221..comments2024-03-28T10:24:47.693+02:00Comments on Kaikki äitini reseptit: MämmiterapiaaNannahttp://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-28835468873452505932020-11-03T14:54:59.082+02:002020-11-03T14:54:59.082+02:00Kaksi vaihtoehtoa gluteenittoman mämmin valmistami...Kaksi vaihtoehtoa gluteenittoman mämmin valmistamiseen ja perunamämmit.<br /><br />TATTARIMALLASMÄMMI valmistetaan luontaisesti gluteenittomista tattarimaltaista jauhetusta tattarimämmimaltaista, tattarijauhoista ja imeltävää entsyymiä sisältävästä "puhdas kaura" kaurajauhoista. <br /><br />KAURAMALLASMÄMMI valmistetaan luontaisesti gluteenittomista kuoritusta kauramaltaista jauhetusta kauramämmimaltaista ja imeltävää entsyymiä sisältävästä "puhdas kaura" kaurajauhoista.<br /><br />Lisäksi voidaan valmistaa luontaisesti gluteenittomat TATTARMALLAS/PERUNAMÄMMI ja KAURAMALLAS/PERUNAMÄMMI.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-1543747586248051202020-09-07T09:20:47.718+03:002020-09-07T09:20:47.718+03:00Kiitos. Sinä olet kyllä paneutunut asiaan!Kiitos. Sinä olet kyllä paneutunut asiaan!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-54522462661728325232020-08-27T12:53:38.553+03:002020-08-27T12:53:38.553+03:00Kirjoitin Nimetön 5. marraskuuta 2018 klo 10.41 te...Kirjoitin Nimetön 5. marraskuuta 2018 klo 10.41 tekstin. Siinä oletettiin että mitä pitempi imeltymisaika niin sitä enemmän ja tehokkaammin imeltyy. Kokemuksen karttuessa on tullut selvästi ilmi että pitkä imeltymisaika ei kuitenkaan lisää imeltymistä, vaan päin vastoin, pitkä imeltymisaika alkaa vähentämään makeutta, koska makeat yhdisteet pilkkoutuu imeltymisen jatkuessa vähemmän makeiksi yhdisteiksi - niin kuin sanotaan, "haihtuu taivaan tuuliin". Alemmissa lämpötiloissa tietenkin imeltymisajat ovat pitempiä, jopa moninkerteisia verrattuna optimiin 65-70 asteessa tapahtuvaan imeltymisaikaan.<br /><br />Tässä muutokset aikaisempaan tekstiin:<br />Suoraimeltämällä helposti. Koko mallas ja jauhomäärä sekoitetaan 70-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 65-75 asteiseen sähköuuniin. Sähköuunissa lämpötila pysyy tasaisena ja riittävän korkeana koko imellyttämisen ajan. Vanhan perinteisen imellyttämistavan tarkoituksena oli kuuman veden lisäystä jaksottamalla pitää lämpötila oikeana. Samoin jauhojen jaksottainen lisäys takasi imeltymisen jatkumisen jos lämpö pääsi nousemaan liikaa ja imellyttämisentsyymit tuhoutui.<br /><br />Sähköuunissa imellyttäminen on käytännössä pomminvarmaa ja siksi suoraimeltäminen on varmaa ja toimivaa ja siksi jaksottaista raaka-aineiden lisäystä ei tarvita. Suoraimeltämisaika on noin 2-4 tuntia ja sekoitetaan noin 1 tunnin välein. Maistamalla voi seurata imeltymisen edistymistä - riittäisikö 2-3 tunnin imeltymisaika. <br /><br />Suoraimeltäminen helpottaa ratkaisevasti mämmin valmistamista.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-91555353493051250102018-11-16T01:41:03.427+02:002018-11-16T01:41:03.427+02:00Epäluotettavakin uuni toimii luotettavasti kun alo...Epäluotettavakin uuni toimii luotettavasti kun aloittaa alemmasta lämpötilasta. Laita mämmi imeltymää 60 asteiseen uuniin ja nosta uunin lämpötilaa 1-2 tunnin kuluttua 70 asteeseen ja loppuvaiheessa 80 asteeseen. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-71923751574808832392018-11-09T10:49:56.784+02:002018-11-09T10:49:56.784+02:00Epäluotettavakin sähköuuni on monin verroin luotet...Epäluotettavakin sähköuuni on monin verroin luotettavampi, kuin täysin epäluotettava jaksottaminen. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-46094475483957329522018-11-07T14:05:36.396+02:002018-11-07T14:05:36.396+02:00Sold!
Kokeilen ens keväänä. Vaikka en kyllä luota...Sold!<br /><br />Kokeilen ens keväänä. Vaikka en kyllä luota välttämättä nykyiseen sähköuuniini. Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-49552299820323442602018-11-05T10:41:51.199+02:002018-11-05T10:41:51.199+02:00Suoraimeltämällä helposti. Koko mallas ja jauhomää...Suoraimeltämällä helposti. Koko mallas ja jauhomäärä sekoitetaan 70 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 70-75 asteiseen sähköuuniin. Sähköuunissa lämpötila pysyy tasaisena ja riittävän korkeana koko imellyttämisen ajan. Vanhan perinteisen imellyttämistavan tarkoituksena oli kuuman veden lisäystä jaksottamalla pitää lämpötila oikeana. Samoin jauhojen jaksottainen lisäys takasi imeltymisen jatkumisen jos lämpö pääsi nousemaan liikaa ja imellyttämisentsyymit tuhoutui. <br /><br />Sähköuunissa imellyttäminen on käytännössä pomminvarmaa ja siksi suoraimeltäminen on varmaa ja toimivaa ja siksi jaksottaista raaka-aineiden lisäystä ei tarvita. Suoraimeltämisaika on noin 5-6 tuntia ja sekoitetaan noin ½-1 tunnin välein.<br /><br />Suoraimeltäminen helpottaa ratkaisevasti mämmin valmistamista.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-89026437788952943822016-03-22T19:26:44.253+02:002016-03-22T19:26:44.253+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-26819802511791366742016-03-22T19:25:02.805+02:002016-03-22T19:25:02.805+02:00No, jopas nyt, että sanattomaksi vetää ;DNo, jopas nyt, että sanattomaksi vetää ;DNannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-36834843395695467842016-03-22T19:23:12.796+02:002016-03-22T19:23:12.796+02:00Minä jo hetken luulin, että sulla oli lasissa char...Minä jo hetken luulin, että sulla oli lasissa chardonnaytä! :DNannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-40461747339705322982016-03-22T19:22:22.958+02:002016-03-22T19:22:22.958+02:00Eihän sitä tiedä jos vielä mummona innostut mämmin...Eihän sitä tiedä jos vielä mummona innostut mämmintekoon. Minäkin säästän villasukkien kutomisen(opettelun) sinne...Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-26021371644742323852016-03-22T13:02:23.582+02:002016-03-22T13:02:23.582+02:00Koen olevani etuoikeutettu kun pääsin maistelemaan...Koen olevani etuoikeutettu kun pääsin maistelemaan tätä Nannan mämmiä. En muista milloin olen viimeksi maistanut mämmiä, mutta tässähän ihan innostui. Kiitos Nannalle, ruokainnostajalle.Maija S.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-35611106472246795902016-03-22T12:55:01.094+02:002016-03-22T12:55:01.094+02:00Hitsi, Maija juuri otti sanat suusta, en keksi enä...Hitsi, Maija juuri otti sanat suusta, en keksi enää sitä parempaa. Anuhttps://www.blogger.com/profile/02924303102903549678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-40831172820578200632016-03-22T12:52:50.217+02:002016-03-22T12:52:50.217+02:00Tässä juuri koemaistan tätä Nannan tekemää mämmiä ...Tässä juuri koemaistan tätä Nannan tekemää mämmiä ja mämmiheviuserina voin kuvailla tätä kepeäksi, hedelmäiseksi ja raikkaaksi! Ihan mahtavaa, kiitos makupalasta! :DSusanna Ihanushttps://www.blogger.com/profile/11759032338996971974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-18575011963396740222016-03-21T19:11:54.561+02:002016-03-21T19:11:54.561+02:00Kai nyt ehta pohojalaisemäntä itse myös tuohiset p...Kai nyt ehta pohojalaisemäntä itse myös tuohiset pyöräyttää siinä missä mämminkin ;) viiiitsi vitsi. Kerran oon mämmiä tehnyt. (Tai saattaa olla että kaksi kertaa, ekan ja vikan kerran nääs.) Ei ehkä kuitenkaan ole mun juttu, vaikka itse tehty olikin paljon parempaa kuin kaupan. Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-22589950534797318062016-03-21T14:01:42.086+02:002016-03-21T14:01:42.086+02:00Niin, en tiedä. Enkä oikeastaan tiedä tehtiinkö mä...Niin, en tiedä. Enkä oikeastaan tiedä tehtiinkö mämmiä muis taloos. Oletin vain kun meilläkin mumma teki!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-43644456783778502292016-03-21T14:00:29.496+02:002016-03-21T14:00:29.496+02:00Sieltä Pro Puusta saa oikein tuohisia. Ens vuonna ...Sieltä Pro Puusta saa oikein tuohisia. Ens vuonna semmoset leivinuuniin!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-72869145981426421982016-03-21T13:59:39.943+02:002016-03-21T13:59:39.943+02:00Kyllähän näitä perinteisten ruokien valmistustaito...Kyllähän näitä perinteisten ruokien valmistustaitoa pitää pitää hengis!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-82093084218872362302016-03-20T17:29:56.907+02:002016-03-20T17:29:56.907+02:00Mämmi näyttää tuovan kaikille muistoja pintaan. Mu...Mämmi näyttää tuovan kaikille muistoja pintaan. Mulla nuo mämmimuistot liittyy 50-luvulla vielä tuohiropposiin, nekin itsetehtyjä. Ja niiden reunoihin paistunut mämmi vasta herkullista oli. Ei taida monella olla tuohiropposista muistoja!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-43159380228436073172016-03-19T23:30:26.485+02:002016-03-19T23:30:26.485+02:00Jaa, olisikohan aika oppia syömään mämmiä.. :- ) H...Jaa, olisikohan aika oppia syömään mämmiä.. :- ) Hyvältä näyttää ja iso peukku, kun teet itse. :-) Terhi Kananpoikien Bistrohttp://bistro.ruokavinkki.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-84177739780783016692016-03-19T21:34:50.366+02:002016-03-19T21:34:50.366+02:00Olisikohan tässä taasen eroa läntisen ja itäisen p...Olisikohan tässä taasen eroa läntisen ja itäisen perinteen kanssa? Meillä ei tehty mun lapsuuden Savossa 60-70-luvulla mämmiä, vaikka _ihan_ kaikki muu maalaistalossa tehtiin ite :). Merjahttps://ripaustryffelia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-6395902855306698042016-03-19T19:25:23.161+02:002016-03-19T19:25:23.161+02:00Ja ei niitä kaupan omia ehkä paistetakkaan. Kaadet...Ja ei niitä kaupan omia ehkä paistetakkaan. Kaadetaan vaan valmis mämmi pakkauksiin...Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-80454024171998208132016-03-19T19:24:18.685+02:002016-03-19T19:24:18.685+02:00No hei, vielä mun lapsuudessa oli ihan tavallista,...No hei, vielä mun lapsuudessa oli ihan tavallista, ainakin maaseudulla. että mämmi tehtiin itse. Ei oo rakettitiedettä. Vaikka joskus kyllä tuntuu, että tuo imellytys on. Miten ne ennen, kylymissä tuvissa, hoiti homman?Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-30052172230575131512016-03-19T19:22:30.341+02:002016-03-19T19:22:30.341+02:00Mäkin onneksi muistan ne mumman mämmit hyvin! <...Mäkin onneksi muistan ne mumman mämmit hyvin! <3<br />Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4552202216730951471.post-9122164597604596462016-03-19T19:21:11.024+02:002016-03-19T19:21:11.024+02:00Mitä, höpis, etkö muka tykkää mämmistä?Mitä, höpis, etkö muka tykkää mämmistä?Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.com