Pages

lauantai 15. huhtikuuta 2017

NOKINEN SAVULOHILAUTA


Lankalauantaina olin päättänyt nostaa savustetun lohen pöydälle. Näin ihanan idean Tastespottingissa ja päätin heti toimia kopiokissana. Alkuperäisessä kokonainen lohifile valmistettiin uunissa, joten tämä onnistuu aivan hyvin kotona ilman savustintakin.

Ja voi olla, että savustimen kanssa ei niin onnistukkaan, ainakin jos unohdut pilkkomaan aineksia, etkä laita mitään munakelloa soimaan ja sitten kun muistat on vastassa musta savulohi. Mietin jo, että pitäisikö tätä kutsua kenties nokiloheksi tai Cajun-loheksi, vähän niinkuin tapahtunutta peitellen, mutta onneksi musta pinta ei ainakaan hirveästi vaikuttanut makuun ja lohi hupeni laudalta liukkaasti. Ja kun kuvaukseen ei pääsiäisvieraiden kanssa pysty oikein heittäytymään, mietin jo uudelleen ottoa joku toinen kerta (mutta te voitte käydä katsomassa tuosta ylemmästä linkistä kuinka kaunis tämä ruoka voi olla ja kuinka kuvauksellinen...) mutta sitten ajattelin, että nää, kuka nyt mitään uusintaottoja. Paitsi tätä ruokaa tehdään varmaan toistekkin. Ihana kesäruoka myös  ja kiva tarjoiluidea isommallekkin porukalle.

Reseptin nerous on tietysti se, että voit laittaa laudalle lohen kaveriksi mitä vaan ja jokainen syöjä ottaa juuri sitä mitä haluaa syödä. Ja tekijä halusi tietysti syödä kaikkea, koska oli laudalle latonut kaiken mitä mieli teki.



SAVULOHILAUTA

Vastasavustettu lohifilee (tai uunissa paistettu)
Vihreitä salaatinlehtiä
keitettyjä kananmunia
tomaattia
punasipulia
oliiveja
paistettuja herkkusieniä
uunissa paahdettua vihreitä parsoja
avokadoa
paistettua pekonia
sitruunanlohkoja
limenlohkoja
kurkkua 
täytettyjä pikkupaprikoita (Pirkka)
fetaa
korianteria, ruohosipulia tai muita yrttejä

Ota iso iso leikkuulauta ja laita halutessasi sille leivinpaperi, kiinnität sen lautaan kätevästi öljyllä. Laita savustettu tai uunissa paahdettu (tai grillattu) lohifile laudan keskelle. Pilko muut ainekset haluamallasi tavalla ja asettele ryhmittäin lohen ympärille. Salaatinlehdet ripottelin alimmaiseksi koko laudan ympäri.

Eikö oo herkullisen näköinen?
Eikä muuten petä, siis ulkonäkö!

Lauantain trullittelut saatiin myös kunnialla loppuun. Lapset serkkuineen loikoo sohvalla ja nautiskelevat laiskana saaliista. On se kumma mikä määrä pikkumasuun mahtuu suklaamunia!

Illalla vielä  jännitysmomentti, syttyykö kokko. Aika monta senttiä pyryttänyt nimittäin.



27 kommenttia:

  1. Nam,söisin tuosta koko tuon lohen jos voisin;D täällä lohi on niin pirun kallista
    Ihanaa pääsiäisen aikaa teille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi sua kompensoidaan jossakin muissa ruuan osa-alueilla sielläpäin!

      Poista
  2. Aijai, hyvältä näyttää vaikka onkin tummemman puoleinen.

    VastaaPoista
  3. kyllä saisit käydä meilläkin kattamassa pitopöytään täytettä- nyt se kaatuu aina yhden ja saman kokin niskoille eikä jälki oo yhtään noin ihanan runsasta 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä just joo. Luuleksä, että mulla on jotain pikku-apulaisia?
      Tää on kuule meirän osa!

      Poista
  4. Herkuttelisin moisella kattauksella minäkin! Ihanan värikästä ja monipuolista oli kattauksessa tarjolla, nälkä tuli taas :) P.S. Suloinen pikkunoita :))

    VastaaPoista
  5. Tuollaiset tunkutarjottimet on kivoja, laitetaan kaikkea hyvää! :D Ja tosiaan pinta on vähän päivettynyt, mutta ei se mitään!

    VastaaPoista
  6. Ompas herkun näköinen lauta. Ottaisin kaikkea! Eikö toi keppu tuosta nurkasta edes kipaantunut missään vaiheessa kun innokkaat syöjät alkoivat tyhjentää lautaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon täs useamman päivän miettiny, että mikä keppu? (Tuli aivan Peppi Pitkätossun pönkki mieleen), kunnes tajusin, että kippo!

      Ja kyllä se vaan pysyi!

      Poista
  7. Ihan mahtavan kaunis tarjoilu. Minustakin "runsaudensarvi" on se kaikkein houkuttelevin tapa asetella ruoka tarjolle. Siksi en kai koskaan ole piperryksistä niin innostunut, vaikka olisivat kuinka muotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta, joskus tunteisiini vetoaa myös se kun kylmäsavulohiviipaleen päällä on kaksi ruohosipulia ristissä... :)

      Poista
  8. Tää on täydellinen juhannusruoka! Käännän tähän kohtaan virtuaalisen korvamerkin, jotta muistan palata idean äärelle. :)

    VastaaPoista
  9. Mä ole naina ihastellut tollaisia täyteen tupattuja herkkulautoja Pinterestissä. Joitakin juustolautasia olen koonnut tällä tyylillä, mutta superhyvä idea koota se savulohen ympärille. Ja toi on kyllä tälläisessä teiniperheessä ihan älyttömän kiva, että kaikki voi koota just sellaisen satsin itselleen kuin mielivät. Mii laik.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu...meidän pöudän esiteinit innostuivat ottamaan savulohen lisäksi mm. kananmunaa ja....niin no, kananmunaa.

      Poista
  10. Ihana idea ja tosi kaunis toteutus :) mä rrrrakastan tällaisia lautaruokia, niihin saa ängettyä just kivasti kaikkea hyvää.

    VastaaPoista
  11. Oi mikä mahtava herkkulauta! Laadun lisäksi olen aina osannut arvostaa myös ruoan määrää.. :D

    VastaaPoista