Osalle meistä tuo otsikko kertoo jo paljon, toisilla vasta herää mielenkiinto. Kerrattakoon nyt kuitenkin kaksi faktaa: Sir Lintsin etanat ovat etanoiden aatelisia. Herkusta tehty herkumpia. Ja miksi en sitä itse ole osannut/tajunnut? Äyriäiset, niin scampit kuin kampasimpukatkin rakastavat lorausta Pernod'ta tai muuta anisviinaa, miksei sitten nuo pikku nilviäset? Ja mistäs se ihana aniksen maku niille saadaan? No F-E-N-K-O-L-I-S-T-A. Tietenkin.
Sir Lintsi lempinimen takaa (tämä on nyt sitten se toinen fakta)löytyy Timo Linnanmäki, kokkki ja yksi Muru& co ravintolan omistajista, jonka päävastuulla on käsittääkseni nykyään ihana Pastis. Mies on tunnettu erityisesti pateistaan, terriineistään ja jälkiruuistaan. Ja nyt pentele meni julkaisemaan tämän etana-ohjeen twitterissä. Älyttömän herkullisia. Nousi ykkösohjeekseni etanoiden saralla kerta heitolla.
Ok, minä ehkä yritän kivuta yli minun edellisten etanoiden, jotka haisivat navetalle ja tehdä nämä. Näiden on pakko olla parempia - koska huonommaksi ei voi pistää kuin minä silloin… ;-)
VastaaPoistaWaaaaD? Navetalle?
VastaaPoistaNo teet kyllä näitä.
ja niinku mahd. pik.
Miäti, fenkolia!
sir L:n pate on kans roikkunut mun "to do"- listalla jo noin ikuisuuden... :-/
VastaaPoistaSama täällä, en oo koskaan tehnyt vielä uberherkullista pateeta, joten sen teko tihkaisee, ehkä siitä syystä vähäsen....
PoistaNami,muutaman kerran on maisteltu etanoita,yleensä siellä Porvoossa,ja hyvää on.Tällä ohjeella.varmaan taivaallisen hyvää:-) koska.teet sammakoita? mulla on sellaisista hyvä.ruokamuisto joskus.kauan sitten
VastaaPoistaPitäis varmaan päästä itte ensin maistamaan sammakoita, niin tietäis miltä ne maistuu. Joku sanoi, että vähän kanantyyppistä.
PoistaOlisin varmaan aika suosikkimamma (tai kauhu) Urho9v:n kavereiden keskuudessa kun kokkailisin etanoita, sammakoita... katse kääntyy seuraavaksi eittämättä kastematoihin...
Mä herkuttelin pienenä elävillä kastemadoilla - raakaruoka ollu silloin jo mielessä... Mutta sammakko on ihan hyvää - vähän samaan tapaan mautonta kuin kanakin eli mausteilla saa ihmeitä aikaan.
PoistaPuhelimella kommentointi ei vaan skulaa :(
VastaaPoistaMut nää etanat skulaa varppina. Voiskin näillä korkata vihdoin mun etanapannut - vastahan ne sain kolme vuotta sitten joululahjaksi....
Tuolla mun samsungilla kyllä onnistuu...Siskon Ipadit ei kans suostu kommentoimaan.
PoistaHei nyt fenkoli kaupasta, ja etanat, kainaloon ja pannut äkkiä sieltä pölyttymästä. Kun olis jo!
Jostain syystä etanoita ei tule koskaan tehtyä kotona, vaikka ravintolassa niitä tulee syötyä useinkin. Pitääpä kokeilla!
VastaaPoistaNiin kuule, se on kumma. Koska helpommin kotona toteutettavissa olevaa ja edullisempaa ja arjen yli nostattavampaa gurmeeta saa hakea!
PoistaEtanat ovat niin herkkua! Tarviipa testaikla tälläkin ohjeella :)
VastaaPoistaOhje on todella pro. Fenkoli vie mukanaan kaiken tunkkaisuuden ja rasvaisuuden! (jota joskus löytyy huonosta annoksesta)
PoistaTykkäämme ihan älyttömästi etanoista ja tehdään niitä aika usein. Pitää joskus kokeillä näitä. Vaikuttaa hyviltä .
VastaaPoistaEhdottomasti tehkää, näissä on se pieni jokin, joka nostaa ne normihyvän yläpuolelle.
Poista