Et kyllä ittekkään pystyisi vastustamaan!
Yhdistin brownies reseptiin suolakinuskiin; suklaisen mehukas brownie suorastaan nauttii päästessään paljastamaan haukatessa mehukkaita, pehmeitä suolakinuskipiiloja. Suola korostaa ihanasti sekä suklaan, pistaasin, että kinuskin makua.
Vaikeeta ei oo. Ei sisällä munan, sokerin tai rasvan vaahdotusta, ei kinuskin keittelyä, ihan pikkuriikkisesti vain etukäteissuunnittelua ja senkin voi koittaa laistaa, jollet vielä eilen tiennyt leipovasi näitä tänään.
Reseptin taustoja löytyy myös eilisestä jutusta. Mennään nyt saman tilaisuuden pimeässä otetuilla kuvilla.
Täs mitään kuvia tarvita!
100g voita
100g tummaa 70% suklaata
2dl sokeria
3 munaa
2,5 dl Myllärin vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 rkl pikakahvijauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinia tai -aromia
2dl paahdettuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä
sopivasti suolakinuskia
suolakinuski
1 dl valmista kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
1- 2 tl sormisuolahiutaleita
Nykyään marketeissa on valmista kinuskikisi keitettyä kondensoitua maitoa, dulce de leche, samassa hyllyssä sen kondensoidun normaalin vieressä (ja saman merkkistä), ei tarvitse itse alkaa keittelemään kolmea tuntia. Tätä ei Tomikaan tiennyt! Eli avaat vain purkin ja sekoitat sinne n. 1,5 tl sormisuolaa. Levitä tuorekelmulla vuoratulle lautaselle ja pakasta yön yli. Näin voit leikata levystä pikkupaloja jotka voit sekoittaa taikinaan ilman että ne sekoittuvat ja katoavat itse taikinaan.
brownies
Sulata rasva kattilassa, yhdessä paloitellun suklaan kanssa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä ennen kuin palat täysin sulaneita ja sekoittele tasaiseksi, suklaa jatkaa sulamistaan kyllä. Sekoita joukkoon sitten sokeri ja munat yksitellen vatkaten, lopuksi yhteen sekoitetut kuiva-aineet. Brownies-taikinan sekoitus onnistuu ihan ilman sähkövempaimia näppärästi.
Sekoita lopuksi taikinaan jäiset/ kohmeiset kinuskipalat ja pistaasit.
Jollet ollut varautunut pakastusoperaatioon, voit kokeilla taikinan kaatamista ensin paistovuokaan ja sitten toisella lusikalla kaivaa kuoppia, johon toisella pudotat kinuskia. Hiukan vaivalloista, mutta tehtävissä.
Paista suklaaruudut siis pienessä nelikanttisessa, voidellulla leivinpaperilla vuoratussa brownies-vuoassa. (Vähän suurempi kuin neljännes uuninpellistä ja tietysti syvempi.) Voit kokeilla myös pitkulaista leipävuokaa, jolloin saat leikata brownies siivuja.
Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia, kakku saa jäädä tahmeaksi, älä siis paista rutikuivaksi, kypsyy vielä jäähtyessäänkin.
Koristele pistaasirouheella, tomusokerilla ja ehkä muutamalla hiutaleella sormisuolaa. Sopii isompina ruutuina reheväksi aterian jälkkäriksi vaikka jäätelön kanssa, juhlatarjoilussa leikkaisin aivan pieniksi minipaloiksi, sellaiseen nämä voisi paistaa myös uuninpellillä, luulen että ohje 2,5x on hyvä.
Eivät ole hirmumakeita, vaan hirmuhyviä, kiitos tumman suklaan ja normireseptistä vähennetyn sokerin.
Sen vielä sanon, että nuo pehmeät suolakinuskitaskut on kuin pieniä lottovoittoja syödessä!