About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 14. maaliskuuta 2017

TACOS DORADOS DE PAPA


Selevällä suomen kielellä puhuttaisiin rapeiksi paistetuista perunatacoista. Tämä Meksikossa suosittu kasvistaco ei ole oikein rantautunut meille asti ja sitä vaan sopii ihmetellä, että miksei? Ovat nimittäinsäkin yksinkertaisen herkullisia. Maissitortilla saa syväpaistettuna rauhassa rapsahdella ja täytteenä oleva  jeeralla maustettu muhennettu peruna sopii oivasti tacon täytteeksi. Vähän salaattia, juustoa, tomaattia ja sopiva salsa, roja tai verde ja se on siinä! Ja korianteria, prkl!

Me intaannuimme Natasiskon kanssa Tacos de papa -talkoisiin kun olin säästänyt meksikolaiskokki David Ladolta, joka käväisi Suomessa meksikolaisen ruuan lähettiläänä,  saamaani 60 maissitortillan paketin odottamaan sopivaa taco-iltaa.


TACOS DORADOS DE PAPA
20 kpl

1/2 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl jeeraa
1,5 dl  neutraalia öljyä
20 maissitortillaa

Tarjoiluun salaattia, raastettua fetaa, tomaattia ja salsa rojaa (esim) ja ranskankermaa/kermaviiliä. 

Ja tuoretta korianteria, aina täytyy olla!

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kun perunat ovat pehmeitä, kaada vesi pois. Lisää joukkoon voi, valkosipuli, suola ja jeera ja survo perunasurvimella karkeaksi muhennokseksi.

Pehmittele maissitortillat ensin keskilämmöllä pannulla, jossa on aavistus öljyä n. 5 tortillan pinoissa koko ajan käännellen ja tortillojen paikkoja vaihtaen. Tortillat pehmenevät nopeasti toistensa välissä höyrystyen, ne eivät saa missään nimessä rapeutua, tarkoitus on vain tehdä niistä yhteistyökykyisiä. Nämä omat tortillani olivat tosi hyvälaatuisia ja -makuisia. Pidä liinan alla pehmeinä.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Levitä tortilla kerrallaan iso lusikallinen muhennettua perunaa toiselle puoliskalle ja taita tortilla puoliksi, toinen puoli tulee siis kanneksi. Me suljettiin vähän hammastikuilla, oli helppo paistaa, eikä täyte valunut ulos. Voit myös ihan pidellä jollain pihdeillä niitä suljettuna paiston aikana jos olet fakiiri

Paista tortillat keskilämmöllä, pari kerrallaan, noin 3 minuuttia. Käännä kerran, niin että molemmat puolet ovat kauniin kullanruskeita.

Nosta kuuma taco talouspaperille hiukan valumaan ja tarjoile sitten lisukkeiden kanssa. Ne voit heitellä lautasella olevien tacojen päälle. Ei maailman kaunein annos (huom ei kuvaa), mutta aivan maailmasta herkullinen!




Ja siis hups, huomasitteko? Kasvisyöjän tacot, nuav vaan, vanhasta kunnon suomalaisten parhaasta ystävästä perunasta. Ei sen aina tartte olla mustapapuja.

No niitäkin kyllä oli, koska toisen puolen tacoista söimme perinteiseen omaan pikaruokatacotyyliin, joka tyyli saattaa vaihdella kyllä. Mutta maissitortilla, kaupan, siis ihan marketin valmista grillikykeä pieneksi hienonnettuna ja sitten heiteltiin pavut kun ei jaksettu tehdä niistä frijoles refritos, korianteria, hopeasipulia ja puristus limestä.



4 kommenttia:

  1. Ooh, kuulostaapa hyvältä! :) Vielä pitäisi opetella tekemään itse maissitortillat. Onko sulla niihin jotain takuuvarmaa reseptiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sun herkut! Ja tosiaan mut on opettanut tortillan tekoon meksikolainen Mirna, auliisti olen jakanut tietoa myös eteenpäin.

      http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2014/08/tortillakoulu.html

      Tortillaprässi nopeuttaa hommaa huomattavasti, mutta tässä neuvot käsin tehtäviin. Pienelle porukalle, ei homma eikä mikään.

      Ainakin Vuorimiehenkadun El Rey käsittääkseni myi pakkauksittain noita munkin tässä käyttämiä tortilloja asiakkaille Helsingissä.

      Mutta ei muuta kun tortillojen tekoon.

      Ja siis resepti on tietysti takuuvarma = se ainoa oikea :)

      Poista
  2. Niinpä, miksei ole rantautunut meille Suomeen?!? Perunahan on jokaisen suomalaisen lautasella päivittäin anyway!
    Täällä Pariisissa on ihana tacospaikka rue de Saintongella, jossa saa perunatäytteisiä tacoja. Niissä on myös ihan sikana juustoa. Så gott!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juusto ja peruna....nam nam nam. Nyt kaikki tehtailemaan tämmösiä!

      Poista