About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 9. maaliskuuta 2017

SUPERFOODSALAATTI


Olen tunnustuksellisesti ehkä maailman huonoin salaatinsyöjä. Tai siis syömätouhuissa en ole kyllä missään lajissa järkyttävän huono, mutta salaatin noukkiminen lounaslinjastossa (ei houkuttele!) on lähes ylipääsemättömän vaikeaa ja jos olen vaikka pizzalla, johon kuuluu salaattipöytä, en vaivaudu sinne lainkaan (näissä syytän aneemista tarjontaa ja jos jumankeka olen pitsalla, en varmaan vedä alle tillillä maustettua keitettyä makaronia). Vihaan kylmää salaattia lämminruokalautasella ja kun teen kotona perunat ja jauhelikastikkeen niin kyllähän se kasviosio menee linjalla lautasille suoraan viipaloidut kurkut ja tomaattilohkot, jos olen oikein viitseliäs, niin ehkä porkkanaraastetta.

Salaatti houkuttelevimmillaan on minulle tarkkaan rakennettu itsenäinen ateria, kuinka hyviä salaatteja olenkaan elämässäni syönyt! Salaatin kruunaa usein hyvä kastike, mutta mieluummin syön salaatin kastikkeetta kuin salaattipöydissä tarjottavilla paksuilla kaloripommeilla. Jääkaappini on täynnä erilaista purnukkaa ja pulloa, mutta uskallanpa väittää, että valmissalaatinkastikkeita sieltä ei löydy.


Johan pomppasi tämä salaattipaasaus kauaksi otsikosta, mutta voin paasata vähän superfoodeistakin.

Superfood on yleisnimitys luonnonmukaisesti tuotetuille tai luonnosta kerätyille ruoka-aineille, joille on tunnusomaista poikkeuksellisen suuri ravinnetiheys. Superfoodit sisältävät runsaasti muun muassa elimistölle hyödyllisiä vitamiineja, antioksidantteja, aminohappoja ja mineraaleja (http://www.life.fi/Superfood).

Olen aivan noviisi kun aletaan puhua acai- chia-, maca-,spiruliina- ja goji-tyyppisistä ratkaisusta. En ole vaan ennättänyt perehtyä näihin kaukaisten maiden ravintopommeihin, mutta  päähäni on iskostunut ajatus, että aika ylivertaisia superfood-saralla ovat esimerkiksi metsiemme marjat. Superfood-listauksena alle menevät myös monet muut kauppojen päivittäistavarat, vaikka lehtikaali, avokado ja manteli. Niitä kaikkia olen ympännyt tähän salaattiin. 

Salaateissa on pidettävä huoli myös proteiinista. Käännytään papujen ja palkokasvien  puolen. Värikäs ulkonäkö ja erilaiset suutuntumat, pehmeästä rouskuun löytyvät kaikki houkuttelevista salaateista.
Superfood salaattini reseptin bongaat suoraan  Apetina-sivuilta.

Juu, ja kyllä. Sorruin käyttämään kuvauksissa pulleita pensasmustikoita sen sijaan, että olisin napsinut miljoonakertaa superimmat kotimaiset metsämustikat omasta pakkasestani. Ja kaikki tämä vaan komian tähären.

Antakaa anteeksi. Ja tehkää itse viisaita valintoja! Tehkää myös oman elämänne superfoodsalaatti!


Kaupallisessa yhteistyössä Apetina.com

2 kommenttia:

  1. No nyt! Onpas hyvän kuulloinen salaatti. Sellainen, josta tulee totisesti myös hyvä olo. Ja tämä tulee nyt sellaisen suusta, joka rakastaa salaatteja ja jolle lounaslistalta salaatin poimiminen ei ole ongelma eikä mikään :D Lähden mielelläni rakentamaan tämän ohjeesi mukaan superfoodsalaattia! Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista