About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 6. helmikuuta 2017

VIIKKOMENU 6


Talviurheilu on ihanaa. Ja, että mitäs sitä on tullut urheiltua sitten? ....ööö, kerran olen ollut laskettelurinteessä Maitotytön kanssa, en hiihtänyt, en luistellut, en edes ollut pulkkamäessä. Kerran olen hyvin liukkaasti kaatunut. Sillä liukasta on lumettomalla Seinäjoen seudulla riittänyt. Onneksi lapset ovat kuitenkin useamman kerran viikossa lumetetulla Joupiskalla mutkamäessa ja tietenkin tekojääradalla. Tekojääradalla vierähti kulunut viikonloppukin parhaassa seurassa Nuorten Hopealuistinkisoissa. Varsinkin sunnuntain jäätävän hyisen viiman sai tuta lähdönjärjestelijän ominaisuudessa keskellä rataa. Mulla sentään oli toppavaatteet päällä, verrattuna luistelijoiden ohuisiin trikoisiin ja sukattomiin jalkoihin.

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Kuva Esa Viertola MAANANTAI: RAVIOLI SÄILYKETÖLKISTÄ

Sunnuntai-iltana sängyssä Maitotytön kanssa käyty keskustelu...koko viikonloppu oli vierähtänyt siis enemmän tai vähemmän eväspolitiikalla ja puhuttiin syömisen tärkeydestä:
- No, mitä sä haluaisit sitten syödä? Sano nyt joku sellainen ruoka, mitä haluaisit syödä, niin äiti tekee sitä huomenna ruuaksi.
- ....hmmp... raviolia!

(ja meillä tämä toive tarkoittaa nimenomaan SÄILYKETÖLKKIraviolia).

Sitä sitten maanantaille. 


TIISTAI: PAISTETUT SILAKAT

Näytti olevan ruhtinaallisesti silakoita ja muikkuja tarjolla kaupassa jo viime viikolla. Jos muikkukukkoa leivinuunissa? ÖÖÖ, ei kun paistan silakoita ja teen perunamuusia!


KESKIVIIKKO: SALMIAKKINYHTÖPOSSU

Uskokaa pois, hyvää se on!


TORSTAI: KOREALAISET LIHAPULLAT

Lihapullavariaatio number one. Ei mulla muuta.
PERJANTAI: MUNAKOISOCURRY

Tämä ruoka kannattaa tehdä kasvispäivänä. Aneemisen ulkonäön korvaa MAKU!
LAUANTAI: AASIALAISET SIMPUKAT

Simpukoiden saatavuus hyvä, ja aina voi tehdä pakastesimpukoita. Kookos tuo makuun ihanan vaihtelun Aasian malliin. Linkissä myös oiva jälkkäri.


SUNNUNTAI: GRILLIKANA VARTAASSA

Jos jollakin on kotona sähköinen varrasgrilli, niin kaivakaa esille ja tehkää, voiko kana parempaa olla. Tai sitten teette vain kokonaista kanaa uunissa.


VIIKON XTRA: TIRAMISU

Tee sellaisena kuin sen kuuluu olla. Parasta!VIIKON LEIVONTA: NYHTÖPULLA

Vaikka laskiaispullaa onkin tiedossa kohta, ehtiihän sitä vielä tehdä nyhtöpullaakin!

Toivotaan, että pakkasten mukana tulee myös lumi. Vielä ehtisi talvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti