About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 9. helmikuuta 2017

JUUSTOA, JUUSTOLLA JA ILMAN


Lännen Median tuottaja sanoi ymmärtäneensä rivien välistä, että tukkään aika paljon juustoista.  No niinhän minä tykkäänkin! Eikun siis rakastan!

Tykkään ihan kaikenlaisista juustoista. Lapsuuden punakuorinen edam, suoraan suuhun höylättynä tuottaa iloa yhtä lailla kuin vahva arominen, pitkään kypsytetty haisuli juusto. Pasta ilman (kunnon) parmesaania on pyhäinhäväistys ja Kreikkaan voisin matkustaa yksinomaan fetan takia. Lehmänjuusto, vuohenjuusto, lampaanjuusto. Juustoa kuluu ihan joka päivä.  Vieläkin mietin kyynelsilmin miksi Juustoportti lopetti chili-vuohenjuuston valmistuksen. Ja listaan Seinäjoen suurimmaksi epäkohdaksi, ettei kukaan myy täällä taleggiota.

Tai reblochonia. Sitä tarvittaisiin kuvan Tartifletteen, mutta herkullinen tuli tuosta twistatustakin versiosta.


Juustoreseptejä mietin ystävänpäivän hengessä. Juustolla jos millä on lupa herkutella ja juhlistaa ystävyyttä ja rakkautta ensi viikollakin. Tartifletten valitsin sen juustoisuuden överiyden ja rehdin makuelämyksen takia. Yksinkertainen vie sydämen parhaiten.

Vuohenjuustosalaatista on miljoona versiota, luultavasti jokainen yhtä syötävän herkullinen. Ystävän eteen nähdään hiukan vaivaa paahtamalla paprikat ja marinoimalla kasvikset. Sopii myös vuodenaikaan hyvin!


Nuorekkaasen ystävänpäivän ilonpitoon tehdään pikkupaprikoita ja chilejä juustotäytteellä. En muistanutkaan kuinka herkkuja ovat!


Arvaas mitä nämä pikku söpöliinit minipiirakat sisältää?

Jos olet niin onnekas, että pääset tänään lukemaan jonkun maakuntalehdistä, joihin Lännen Media tuottaa sisältöä ) Ilkka, Pohjalainen, Aamulehti, Turun Sanomat, Kaleva, Hämeen Sanomat, Forssan Lehti, Kainuun Sanomat, Keskipohjanmaa, Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat, Satakunnan Kansa), niin nappaa justoiset hemmotteluresepti talteen. Ne on mun ystävänpäivälahja sulle!

Ai niin, ja lopuksi vielä hehkutus:

Kokeilin valmistaa myös vegaanista tuorejuustoa elämäni ensimmäistä kertaa. 

Ja lopputulos? Tämä on aivan mielettömän hyvä levite! MIELETTÖMÄN!6 kommenttia:

 1. Samasta lähti, punakuorisesta Edamista. Onneksi meillä Helsingissä on Taleggiota. Missä ohje tuohon juustottomaan juustolevitteeseen? Nimim. ParMikano

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parahin nimim. ParMikano;
   Esimerkiksi Forssan lehdessä. Sitä kannattaa kyllä tehdä.

   Poista
 2. Juustoista tulee mieleen lapsuuteni kun äiti osti minulle Edamia ja itselleen Emmentalia ja sinihomejuustoa. Näkisipä minut nyt kun pistän poskeeni mitä juustoja tahansa: musta emmental, roquefort, chèvre, tête de moine, vahva appenzeller, jne. Reblochon tuo mieleen vanhan muiston (en viitsi kertoa montako vuosikymmentä siitäkin on)Jura-vuoristosta. Dejtini toi piknikille kokonaisen pienen Reblochon-juuston, joka todella haisi mutta maku oli taivaallinen. Ei ole maistunut yhtä hyvältä sen jälkeen! Sinulla on valtavan hieno ja kaunis blogi! Kiitos ispiraatiosta! Terveisiä MaalaisbistroAnnelta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauhiasti!

  Ja sinulla on hyvä maku. Noin niinkuin kaikin puolin!

  VastaaPoista
 4. Lidlin Ranska-teemaviikoilta sai ja saa varmaankin yhä muuten reblochonia!

  VastaaPoista