About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

VIIKKOMENU 3


No nyt kävi niin hassusti, että eihän mulla ole kalaruokaa tällä viikolla lainkaan! Hups! Jollei mätiä lasketa. Sovitaan, että syödään sitä oikein olan takaa niin päästään tasapainoon!Uunissa paahtaminen tekee hyvää lähes kaikille vihanneksille. Keittämällä ne saa paljon helpommin kuolleeksi. Paahdetuista ruusukaaleista tulee ateria kun yhdistän niihin munakokkelin. Ja se siitä kasvisruuasta, sillä pekonikin taisi mennä samalle lautaselle. Pekoni siis vapaaehtoinen!Nakkikeittokin kaipaa välillä vaihtelua.  Tästä tuli kolmen kaalin borssikeitto. Paitsi jos meinaa, että mun lapset syö, ehkä sitten kumminkin vaan perunaa ja nakkia. Varovasti porkkanaa ja taivahantähäre, ei sipulia!Kasvispihvit taipuvat vaikka sydämen muotton. Voi ei, ehkä tämä inspis olisi pitänyt säästää ystävänpäiväksi...no nyt ehditte tehdä testierän. Urho7v sanoin: "Äiti, tää liha on tosi pehmeää!"
Viikon 2. kasvispäivä, ellei sitä pekonia lasketa....


Tämä oli mun amerikanäitini bravuuri. Siellä se taidettiin tehdä lähinnä eri säilykepurkkeja availlen. Lämmöllä silti muistelen kotikiinalaista ( joka ei edes ole kiinalainen resepti, kuten tekstistä selviää).Everynight can be quesadilla night. Yksinkertaisesti, vähillä täytteillä, syntyy herkku mun makuuni!LAUANTAI:BLINEJÄ BLINEJÄ

Nyt saa luvan syödä blinejä taas. Tässä luottotaikinani vuosien takaa ja herkuimmat täytteet. Savuporoakin, vaikkei liha oikeastaan kuulu blini perinteeseen lainkaan.Kunnon pihvistä on pitkä aika. Muutaman kerran vuodessa heittäydytään kunnon lihansyöjäksi ja nautitaan pehmeä, paksu tournedos. Isännät aina kiittää.
VIIKON XTRA: KASVISKAVIAARI BLINEILLE

Täältä löytyy vielä erillinen kasviskaviaariresepti blinien kylkeen. Muistikuvat on sellaiset, että hirveän hyvää tämä oli.


VIIKON LEIVONTA: SUOLAKINUSKI-BROWNIE

Älkääkä tulko sanomaan, että olette unohtaneet nämä suolakinuskitaskubrownieet 4 vuoden takaa. Näitähän piti käydä maistattamassa Björckin Tomilla asti. Yleisö äänesti leivonnaiseni voittoon ja Tomi lahjoitti minulle tikkataulun palkinnoksi! Mutta hauskaa oli taas.

Ystäväni kyselivät viikonlopun illallisella, että missä on se maailman-hauskin-nanna, jonka he ennen tunsivat. En tiedä, vuodet tuntuvat muuttavan kielen teräväksi ja lisäävän ryppyjä otsaan. Kohta kukaan ei varmaan muista maailman-hauskinta-nannaa olevan olleenkaan. Onneksi Maitotyttö kävi äsken pyytämässä yleisöksi laulu-ja tanssiesitykseen Mamma mia, beba (? sanoissa laulettiin otsikon lisäksi mm, että sitä voi maistaa, sitä voi paistaa, mut se löyhkää?) IsoHoo, tuo tunnettu hassuttelija veitikka oli yleisön toinen osapuoli, eilisen valossa oli kuitenkin ihanaa kuulla Maitotytön perustelut: Sun pitää tulla kun sä oot herkempi nauramaan kun iskä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti