About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

VIIKKOMENU 2


Todellinen arki alkamassa, Urholla koulu ja Maitotytöllä päiväkoti. Toivotaan tervettä talvea ja paljon aurinkoa, ettei hautauduta väsymyksen alle! Onneksi on kaikkea kivaa tiedossa, luistelukisoja ja...luistelukisoja...


Olen elänyt vuoden vaihteen aivan hirveässä alppikuumeessa. Juuri nyt on paras aika mielestäni suunnata sinne, ei liikaa vielä tungosta. Vaan eipä sinnepäin olla menossa. Akuuttiin ikävään auttaa ainakin pikkuisen gulassikeitto, jonka arkisempi versio toteutetaan jauhelihasta. Aina yhtä hyvää. Paitsi uudelleen lämmitettäessä aina edellistä parempaa.


TIISTAI: TUOREMAKKARASALAATTI IHANALLA AVOKADO-VINAIGRETTELLÄ
Se siitä kevennyksestä. Mun salaatissanikin on näköjään makkaraa. Mutta olkoon vaan, maku on ihana.KESKIVIIKKO: KYPSÄT LOHITARTAR-PIHVIT
Multa loppuu oikeasti kohta kalareseptit näihin koosteisiin. Kyllähöän me kalaa syödään, mutta useimmiten samoilla resepteillä. Tämä muunnosversio vielä löytyi.


TORSTAI: JUUSTOINEN LINSSIKEITTO
Takuuvarma ja hyvänmakuinen menestys. Hyvä linssit!


 PERJANTAI: MAKKARAPERUNAT KIUKAALLA
En tiedä mikä on teidän saunapäivä, mutta voihan se olla vaikka perjantai. Monta kertaa viikossahan tuo saunaa rakastavilla lämpenee. Todellista arjen luxusta se on. Kiuasmakkaraakin tehdään joskus, tämä ohje on kuitenkin astetta hauskempi, siinä kun paistettiin myös perunat.


LAUANTAI: MEKSIKOLAINEN AAMIAINEN CHILAQUILES
Meksikolaiset on aamiaisten kunkkuja. Tämä menee hyvin lounaastakin, tai tuhtina aloituksena ulkoilupäivälle. Kyllä jaksaa!


SUNNUNTAI: NYHTÖHIRVI
Pyhänä pitkän kaavan mukaan nyhtöhirveä coca colassa. Ei se nyt hirveää ollut, vaan oikein hyvää, vaikka hirvi on aika kuiva liha nyhtöön noin yleisesti. Sämpylät itse kun vielä väännät ja marinoidut sipulit ja omatekoiset ranskalaiset kahteen kertaan uppopaistettuna niin sitten ei sunnuntaille jääkkään enää kun iltarukous. 


VIIKON XTRA: 3 X VANHAT BANAANIT
Just nytkin niitä on tuolla keittiössä, pikimustia banaaneja. Äkkiä hommiin!


VIIKON LEIVONTA: PANNUKEKSI
Kaikki överi on parasta. Ei mulla muuta.

2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti! Ja on se nyt kevyempi kuin tuoremakkarapizza.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on. Ja tuo avokadovinaigrette on lusikalla syötävän hyvää!

      Poista