About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

PUNASIKURISPAGETTI


Niitä päiviä kun keho huutaa hiilihydraattia talvipakkasten jäisen vesisateen vihmoessa päin naamaa. Kun tuntuu, että on tankattavaa jotain yksinkertaisen herkullista, joka tainnuttaa työpäivän jälkeen puolentoistatunnin iltanokosille alakerran sohvalle. 

Ei ehkä täysin loistavien ajatusten kategoriassa, lopputulema ainakaan. Pastammarjat, teen pastaa silti.

Koska se on nopeaa ja täyttävää ja herkullista ja mun keho huutaa pastaa (Sen taisin jo sanoa. Taitaa aivotkin huutaa pastaa. Vai onko pasta aivoruokaa, ja ellei niin mikä on? Voisin tarvita annoksen sitäkin). Varsinkin tälläistä missä on sinihomejuustoa ja pekonia ja punasikuria.

Radicchio on taas tuo italialainen pikkukaveri punasikuri. Meidän cittaris ei sitä ole näkynyt aikoihin, mutta heti kun kyselin perään, niin hankkivat. Radicchio risottokin on aivan mielettömän hyvää. Punasikuri on melko kitkerää, mutta sopivan kumppanin kanssa sen saa helposti kesyyntymään. Jos olette ensi kertaa menossa punasikurikaupoille, niin vaikka se muistuttaa väritykseltään punakaalta, näitä kahta ei pidä sekoittaman toisiinsa.SPAGETTI PUNASIKURIN, SINIHOMEJUUSTON JA PEKONIN KERA
 4:lle

400 g spagettia
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
70 g pekonia pienistettynä
1 pieni punasikuri
 2 rkl balsamicoa
100 h sinihomejuustoa
1 dl silputtua lehtipersiljaa
suolaa, mustapipuria

Laita spagetti kiehumaan ohjeen mukaan runsaaseen suolattuun veteen. Keitä al dente, eli napakan kypsäksi.

Valmista spagetin kiehuessa "kastike". Freesaile valkosipulia  pari minuuttia ja lisää sitten mukaan pekonit, anna niiden rapsakoitua hieman. Suikaloi punasikuri ja sekoita mukaan pannulle. Lorauta sekaan myös balsamico, se taittaa hienosti terän punasikurin kitkeryydeltä. Lopuksi murustele mukaan sinihomejuusto. Jos innostut muokkaamaan reseptiä parilla desiä kermaa, tee se tässä vaiheessa. Älä silloin knoudata alempana olevaa ohjetta lisätä keitinvettä.Tarkista suola.

Kun siivilöit spagetin, säästä n. 1 dl keitinlientä. Sekoita punasikuri/sinihomejuusto, keitinvesi ja pasta keskenään. Sekoita mukaan silputtu lehtipersilja. Tarjoile heti runsaalla mustapippurilla terästettynä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti