About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 2. tammikuuta 2017

MELKEIN KOKO VIIKKOMENU 1


Ei sinun eikä minun maailma kaadu siihen, jos en nyt ehtinytkään sunnuntaina julkaista viikkomenuta. Alkakoon se tällä kertaa sitten tiistaista. Sopivan epätäydellinen alku uudelle vuodelle. Tarttooko sitä nyt aina olla niin justiinsa?

Ainut tietysti, että 8 kuvalla ei saa millään tehtyä 9 kuvan kollaasia. Siksi lisäsin mukaan ylimääräisen kuvan, joka on tietenkin korvapuustit. Ajattelin, että korvapuustien leivontaan voi inspriroitua ihan aina!


TIISTAI: TAKORAISU

Viikko alkaa siis päivän myöhässä, mutta ruoka onsitäkin ihanampi japanilainen lounassuosikki, takoraisu. Hauskin ruoka ikinä ja täyttää kaikki muutkin kriteerit nopeudesta, helppoudesta ja keveydestäkin. That's my Tuesday!



KESKIVIIKKO: SIPULIKEITTO

Keskiviikkona, jota ennen pikku-lauantaiksi kutsuttiin, voi vähän olla sitten kevytkengäisempi ja herkutella kaikilla lisäosilla varustetulla sipulikeitolla. Pakkastenkin on ennustettu paukkuvan, joten mikäs sen parempaa sitten?
Kuhan et polta kieltäsi! Sipulikeittoa kuumempaa ruokaa ei olekaan!



TORSTAI: LOHTA YHDEN PANNUN TEKNIIKALLA

Tämä lehdestä napattu resepti on ihan mainio, ei turhaa tiskiä ja hapankorppu sopii krustiksi lohelle. Kastikekkin on hyvää. Koko setti teon arvoinen.



PERJANTAI: BO SSÄM

Pikaversiona tietenkin. Jes mandeera o hyvvää. Niinkuin kaikki mikä pistellään sormin suuhun!



LAUANTAI: NONNAN ÄYRIÄISKEITTO

Äyriäiskeitto ei hurmaa pelkällä maullaan vaan myös tuoksullaan. Rapeakuorinen patonki tai  juurileipä kylkeen ja keskustelu vaimenee pöydässä. Slurps vaan, siellä ja täällä....



 SUNNUNTAI: IGORIN KANAA

Tätä on tehty tämän tästä, Peggyn pienestä punaisesta keittiöstään levittämää slaavilaista kanareseptiä, joka on niin helppoo herkkuu, ettei mikään voi mennä vikaan. Sopii mielestäni myös vieraille mutkattomaan ruokanautintoon.



VIIKON LEIVONTA;KARJALANPIIRAKAT

Mitä usiammin teet, sitä paremmin se sujuu. Edelliskerrasta on kyllä aikaa omalla kohdallani... Mutta koska nyt on käsillä leivinuunin lämmityksen korkeasesonki, taidan tosiaan hemmotella läheisiäni loppiaisilla omin pikku kätösin vääntämilläni piirakoilla.



VIIKON XTRA: SAGANAKI

Ja kun kerran uunit lämpiää, niin kukaan kiellä laittamasta sinne saganaki-juustoa kreikkalaiseen tyyliin. Juuston syönti on vähän jäänyt päälle. ensin oli joulun herkkujuustot, välipäivinä ilahdutimme itseämme racletella ja uutenavuotena fonduellä. Antaa mennä kun kerran vauhtiin päästään.

Ja sovitaan niin, että jos on karmia ressi töissä, lapset tai itte kipiänä (puhumattakaan miesflunssasta, huh huh) tai jotain aivan helevatan paljon kivempaa tekemistä, niin ei ressata tällä viikkomenullä.

Vaikka tosi ihanasti näille aina kertyy lukijoita, joten porskutetaan yhdessä uuteenvuoteen 2017!


2 kommenttia: