About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

VIIKKOMENU 49


Jalat tukevasti joulukuussa. Toinen adventti ja tiistaina itsenäisyyspäivä.

Rakastan joulua, sanotaan se nyt vielä kerran. Oma jouluun laskeutumiseni on kuitenkin aikamoinen kertarysähdys, noin suurinpiirtein siinä aatto-aatonyönä. Viipyilevä kodin koristelu 1. adventin tienoilta ja kodin kietominen jouluisiin tuoksuihin on pienimuotoista utopiaa meillä. Mutta koska nyt on vielä 4. päivä, voin hyvin kuvitella, että ehdin monta asiaa tehdä ajatuksella ja rauhassa.Maanantai on varmaan ihan fiksua aloittaa keitolla. Tämä on hyvä vaihtoehto aina niiden samojen keittojen joukkoon.Toivattavasti et herää vasta tässä, kalkkuna kun pitää ehtiä sulamaankin. Linkin takaa löytyy kelpo menu vaikka itsenäisyyspäivälle. Testattu on!Halloumi ei ole pelkästään kesäsalaattiin. Parilapannulla raidat ja punajuuren kaveriksi!Nämä mun viikkomenu-inspiraatiotarjottimet ei todellakaan noudata mitään järkevää logiikkaa, sellaiseen oon aivan liian suurpiirteinen. Tämä ruoka on loihdittu edellispäivän risotosta, vaikka sellaista ei kyllä täsää menuussa oo. Mutta ei ole tarkoituskaan, että tätä noudattaa orjallisesti päivästä toiseen. Nappaa vaan omat suosikit. Ja jos nyt haluat tehdä tätä. tee eilen risottoa!Nyt on helppoo mättöö! 
Eikös me sovittu, että yritetään nyt edes sen lipeäkalan kanssa. Perinteet kunniaan!


Koska tiistaina jo syötiin pitemmällä kaavalla, niin miten olis reilu vuoka lasagnea! Niin reilua, että riittää vielä kerran jonain ens viikon arkenakin!

VIIKON LEIVONTA: RUISPIPARIT

Monet leipoo piparit juuri itsenäisyyspäivän tienoilla. Saa sitten koko kuun raksutella niitä. Ruispiparit on taatusti rapiat ja hyvänmakuiset. Ihaninta on tehdä ne minimuotteihin, koska minejä on kiva syödä. Taikina on sitä paitsi hyvin leipoutuvaa.VIIKON  XTRA: PIPARJUURINEN PUNAJUURILAATIKKO

Tänne extra-osioon on hyvä suositella jouluisia herkkuja. Punajuurilaatikko on löytänyt aika moneen joulupöytään tällä vuosituhannella ja versioita löytyy sinihomejuustosta jauhelihaan. Mun mielestä tämä on paras. Tekee kunniaa punajuurelle!

Ihanaa viikkoa kaikille ja hienoa 99. Suomen itsenäisyyspäivää!

15 kommenttia:

 1. Piparjuurinen punajuurilaatikko kuulostaa hyvältä! Kun sen muistaisi sitten lähemmin joulua!

  VastaaPoista
 2. Kaikki reseptit on herkkuja! Kiitos niistä. Tykkään niin lipeäkalasta, muttei muut, pitäisikö tässä joulun alla laittaa ihan itselle. Mietin, että jos jokin ei perinteinen lipeäkala-resepti uppoaisi mieheen :). Punajuuri ja piparjuuri, aah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ittekkin ajattelin joskus tehdä lipeäkalasta niitä espanjalaisia friteerattuja kalapalleroita...

   Poista
 3. Onpa hauska kun jaksat tehdä tällaisia viikkomenuita :) ruispiparit kuulostaa tosi kivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruispiparit on ehdottomasti kokeilemisen arvoisia!

   Poista
 4. Hauska idea tämä viikkomenu :) Noita tex-mex-tortilloja pitäiskin kokeilla joku ilta, kun ei paljon jaksa ja haluaa vaan telkkarin ääreen katsomaan jotain aivotonta hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aina vaan tuloo aika äkkiä se uus viikko. Saa nährä koska putoan kelkasta...

   Poista
 5. Punajuuri ja halloumit ovat ihan mahtava yhdistelmä. Meilläkin sekoitettiin niitä (ja muutamaa muuta juttua) tässä männä viikolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea uskoa nykyään etten pienenä tykänny punajuuresta. Lähinnä sen takia kun ne värjäs muun ruuan.

   Poista
 6. Upea väri kertakaikkiaan tuossa tekemässäsi laatikossa, vau! PItäisikin kokeilla joskus jotain uutta laatikkoakin omaan joulupöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täs laatikos on niin aito punajuurinen maku, eikä se ole raskas!

   Poista
 7. Olen samaa mieltä että pikkupiparit ovat parhaita! Niitä voi sitten syödä tuplasti enemmänkin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Ja tunkea kerralla koko piparin suuhun. Yritäppäs sitä perinteisen mallisella ja kokoisella piparilla!

   Poista