About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

JALOVIINALLA MAUSTETTU KANANMAKSAPATÉ JA JOULULAHJASTRATEGIA



Hupsista! Kerrankin ajoissa asialla joululahjojen suhteen. Olen mukana Heirolin kampanjassa pähkäilemässä gastronomista lahjamaailmaa ja tämä postaus on toteutettu yhteistyön tuloksena.

Rakastan joulua. Rakastan lahjoja. Rakastan joululahjoja. Älkää tulko minulle ehdottelemaan lahjattomia jouluja, kyllä aikuisetkin ovat lahjansa ansainneet. Eikä joululahjoissa parasta ole edes niiden saaminen, vaan antaminen.


Ihan parasta on hankkia lahjat yhdestä paikasta, yhdellä kertaa

Eihän sekään ole aivan mutkatonta. Lahjat voisi ostaa pitkin vuotta, silloin kuin kohdalle sattuu ja vielä edulliseen hintaan. Käytännössähän tätä taktiikkaa ei harrasta kuin isäni, eikä hänkään joulun tullen löydä kaikkia hankkimiaan lahjoja kätköistään.

Hienointa olisi antaa jotain itse käsin tehtyä, mutta tosiasia on että joululahja-askartelut sekä huipentuvat että rajoittuvat jouluaattoaamuyöhön, kun paketoin lahjoja ja väsään väsyneitä nättejä pakettikortteja. Lahjoihin, joista viimeiset on hankittu edellisenä päivänä, yleensä syystä, että en ole lahjahankintoja osannut taaskaan mitoittaa ajankäytön ja kustannusten suhteen. Sellaista hikihatussa paniikinomaisesti kelloa vastaan säntäilyä, kiroten, etten muista enää ainuttakaan erinomaisista lahjaideoistani (olisit kirjannut ylös pitkin vuotta!) ja nekin, jotka muistan, ovat loppuunmyytyjä.

Kuulostaa palaselta joulustressiä. Mutta ei. Kyllä minä rakastan joululahjoja.


Ihastuin verkkokaupassa näihin laadukkaisiin eväsastioihin. Urho12v tarvitsee ainakin treenipullon ja pikkuveljeäni voisi ilahduttaa soppakulholla. Lounasravintolan antimiin kun välillä kyllästyy.

Parhaimpia kehittelemiäni joululahjastrategioita on yhden pysähdyksen taktiikka. Se on nerokas yksinkertaisuudessaan. En kyllä toisaalta ole vielä koskaan päässyt ajatusta varsinaisesti toteuttamaan, mutta nyt kyllä jo melko lähellä. 

JOULULAHJASTRATEGIA: Hanki lahjat kaikille aina yhdestä paikasta, vaihtele paikkaa eri vuosina. Kirjakauppa on ikisuosikkini. Kuinka helposti sieltä saisi lahjat kaikille, ihan kaikille!
Muita paikkoja vois olla  joku käsityöläisputiikki,lippupalvelu, elokuvat tai vaikkapa ravintolahjakortit (öö..osalle ainakin Mäkkäriin). Tai miksei kierrätys (ja kukkaron) hengessä myös kirppis. Ja nyt ihan parhaana Heirolin verkkokauppa!


Tuo vuoka on vähän kuin omakin toivelahja, sopii vaikka mihin, tuonne voisi paistaa myös jonkun makean sisääm valmiiksi. Iloisen punainen leivontakulho ilahduttaa siskon leivontapuuhia.

MYYTINMURTAJA: Itse ottaisin ihan mielelläni sen paistinpannun. Se on kuulkaa aikoja elenyt myytti, että älä osta paistinpannua vaimollesi lahjaksi. Nykyäänhän sen voi ostaa jopa miehelleenkin (ja salaa käyttää itse). Ruuanlaitto perheen kanssa ja perheelle on parhaita rakkaudenosoituksia ikinä. Siksi siihen liittyvät lahjatkin ovat mieluisia, paketista ilahtuu niin kotikokki kuin hifistelijä. Ovathan kauniit ja toimivat välineet edellytys myös toimivalle kokkailulle.


Viilaraastiin. Jokaisen ruokahifarin unelma!

Istun siis koneelle ja tutkin hyvin jäsenneltyä verkkosivustoa. Löydän sieltä lahjat sekä tuoteryhmittäin, hinnoittelun mukaan, että lahjaksi-osion, josta löytyy ryhmitellyt  lahjat vaikka, lapselle, lenkkeilijälle ja viiniharrastajalle.

Paketteihin on ajatukselle  valittujen lahjojen lisäksi kiva liittää henkilökohtainen tatsi (no just sillä pakettikortilla...), vaikka printtaamalla mukaan ruuanlaittovälineelle sopiva resepti. Tietysti mukaan voi liittää jo aineksetkin, mutteripannun kylkeen pussi laatuespressoa ja vuokaan siemenleivän ainekset. 


Induktioliedelle sopiva espressopannu lähtee parhaille kavereille.

Kaikista kivointa on valmistaa ruuanlaittoastiaan joku maistuva makupala. Tälläinen lahja on parhaillaan lahjan saajalle ojennettuna joulutervehdyksenä. Miten kävisi vaikka Jaloviinalla maustettu kananmaksapaté kauniissa keraamisessa vuoassa? Vaivaton toteuttaa vaikka viestiikin ennen muuta viitseliäisyydestä ja rakkaudesta. 




JALOVIINALLA MAUSTETTU KANANMAKSAPATE

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
600 g broilerinmaksaa (löytyy pakasteena)
150 g voita
1 dl ***Jaloviinaa
1 dl kermaa
2 rkl rosépippuria
1 rkl tuoretta timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
1/2 tl mustapippuria
100g kirkastettua voita
tuoreita salvian lehtiä koristeluun

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja pehmittele niitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Säästä puolet voista, loput voit käyttää paistamiseen Siirrä kulhoon odottamaan. Paista sitten sulatetut ja kuivatut broilerinmaksapalat (voit pilkkoa pienemmiksi) pienissä erissä muutama minuutti käännellen kypsiksi. Käytä paistoon voita ja lisää mukaan timjami. Viimeistele jokainen erä possauttamalla mukaan annos jaloviinaa. Laita mukaan viimeiseen erään myös 1 rkl rosépippureita. Laita maksa samaan kulhoon sipulin kanssa, lisää kerma, mausteet, ja huoneenlämpöinen voi nokareina. Aja karkean siloiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Maista. Kenties haluat lisätä suolaa tai pippureita. Laita tahna vuokaan ja anna levätä jääkaapissa 1/2 tuntia.

Sulata kirkastettu voi. Asettele patén päälle salvianlehdet ja lusikoi pinnalle kirkastettu voi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Koristele vuoka kivalla narulla ja pakettikortilla. Vie tervehdyksenä naapureille tai ystäville. Varsinkin jos sinut on kutsuttu nauttimaan yhteisestä ateriasta.


Joka hintaluokkaan löytyy sopiva lahja. Piparimuotit on kiva tapa muistaa vaikka päiväkodin tätiä. Itse ainakin ilahduin tilaukseni mukana tulleesta Heirolin tervehdyksestä.

Tämän kampanjan yhteydessä järjestetään myös arvonta. Jätä blogini kommentteihin linkki omaan Heirolin- sivuilta löytämääsi joululahjatoiveeseen. Osallistut 75€ arvoisen Heirol-verkkokaupan lahjakortin arvontaan. Arvonta-aika on 1 viikko eli kommentoi viimeistään sunnuntaina 20.11. 2016 



...PikkuveliNuutti on opettanut, että jos haluaa Joulun olevan täydellinen lahjojen suhteen, kannattaa itse ostaa itselleen juuri SE toivelahja. Yllä omani!

Ihania Joululahja-hetkiä jokaiselle!

Perinteisessä nostoarvonnassa lahjakortin voitti Suklaapossu Leipoo. Onnea kovasti voittajalle!





Yhteistyössä Heirol


Tykkää Heirolista myös facebookissa

68 kommenttia:

  1. https://www.heirol.fi/lahjaksi/irtopohjavuoka-nelio-24-cm-suuri-pohja-ja-pinnoite

    Neliskanttinen irtopohjavuoka on ollut haaveena jo monta vuotta. Aika jännä, eihän se edes paljoa maksa ja silti en ole sellaista hankkinut itse :D. Jospa joulupukki toisi....

    Mari / mari.kaunismaki1 (a) gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas olen haaveillut noista kanttisista teräsuunivuoista. Mulla on kaikki keraamisia. Nigellalla ja Jamielläkin on aina sellaiset. Kerta.

      Poista
    2. Kaikki tuotteet ihania, irtopohjavuoat, tetäsuunivuoat...
      rhilonen@hotmaul.com

      Poista
    3. Juu, Jamielta sain vaikutteita. Ikeassa on myös neliskanttiisii teräksisii, ihanii, ostin vasta yhden. To be continued...

      Poista
  2. Härtsileijaa mikä resepti! Joo, ei täälläkään paheksuttaisi vaikka saisin joululahjaksi jotain keittiövälineitä. Nuorempana siitä olisi voinut vielä ottaa nokkiinsa, mutta ei enää. Varsinkaan jos siellä paketissa olisi tällainen: https://www.heirol.fi/astiat/paistinpannut/induktiokupari/paistokasari-kupari-2-3l-24-cm-induktio

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kupariset on kauneimpia. Omistan tällä hetkellä 3. Sekaan mahtuu!Kaipuu ei jää tähän!

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Tällainen broilerinmaksapasteija on just ihanaa! Tein itse viime jouluksi jotain hyvin samankaltaista, Jaloviinalle tuli sekin maustettua :) Nam!!! Hienoja lahjaideoita!

    VastaaPoista
  5. En ole koskaan itse tehty pateeta, monia reseptejä olen kyllä tutkinut, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi tehtyä. Tämä kananmaksapatee kuulostaa kyllä hyvältä, pitäisiköhän repäistä ja vaikka jouluksi tehdä.
    Heirolilla on paljon hyviä tuotteita, paistokasarille ainakin olisi tarvetta, se olisi ostoslistallakin seuraavaksi:
    https://www.heirol.fi/astiat/kattilat-ja-kasarit/paistokasari-28cm-kannella-cerasafe-steely-ind
    sinilintu_(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  6. https://www.heirol.fi/astiat/paistinpannut/cerasafe/paistinpannu-26cm-cerasafe-steely-induction, koska paistinpannu olisi hankintalistalla seuraavaksi.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Olen haaveillut siitä"pistinmallisesta" lämpömittarista,mutta koska ajastimellinen jo on,niin en ole saanut aikaiseksi. On se vaan hienoa katsoa,kun Australian Master Chef-kilpailijat sitä käyttävät"noin vaan"
    pirjo.tyni@saunalahti.fi

    VastaaPoista
  8. https://www.heirol.fi/astiat/heirol-pro-paistinpannu-28-cm
    Eherottomasti teräspannu! Muuten valurauta mut kun ovat emaloituja.

    VastaaPoista
  9. kyllä muuten kelpais - tänne voi ihan huoletta laittaa pateeta tulemahan :-)

    VastaaPoista
  10. Valintani olisi ehdottomasti punainen valurautapata :) Ne on niin ihania ja olen haaveillut sellaisesta jo kauan :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  11. Tästä olisi hyötyä! https://www.heirol.fi/astiat/kattilat-ja-kasarit/teraskattilat/teraskattila-15-l-30cm-induktioliedelle-18-10

    minkamaaria@suomi24.fi

    VastaaPoista
  12. Aikamoinen karkkikauppa. Valitseminen on vaikeaa : https://www.heirol.fi/uutuudet/leikkuulauta-pyokkia-40x30x5cm

    VastaaPoista
  13. https://www.heirol.fi/etusivun-nostot/paistokasari-28cm-kannella-cerasafe-steely-ind

    VastaaPoista
  14. Piparkakkutalomuottia en vielä omista, joten sellainen olisi kiva saada ennen joulua :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  15. https://www.heirol.fi/astiat/paistinpannut/cerasafe/paistokasari-28cm-kannella-cerasafe-steely-ind tulisi tarpeeseen!
    hippu(at)outlook.com

    VastaaPoista
  16. https://www.heirol.fi/astiat/valurautapata-3-l-oljytty-rst-nuppi Kunnon valurautapata olisi ihana! tuomisto.noora@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Jo on kaunis patee, tuli niin joulufiilis kuvia katsellessa. Toivottavasti pukki tuo jotain punaista mun köökiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.heirol.fi/astiat/valurautapata-3-l. Leivinuunissa tälle padalle olisi paljon käyttää.tuukui@luukku.com

      Poista
  18. Tällä leikkaa hyvin, oli kyse sitten lihasta, kasviksesta, kalasta, juureksesta. Tykkäisin)
    https://www.heirol.fi/lahjaksi/kokkiveitsi-21-cm-pro-balance

    VastaaPoista
  19. Ihana pateen resepti, sopii mun makuuni. Ja miten kauan olenkaan haaveillut kuparipannusta https://www.heirol.fi/astiat/paistinpannut/induktiokupari/paistokasari-kupari-2-3l-24-cm-induktio jos nyt onni suosisi rohkeaa :)

    VastaaPoista
  20. punainen valurautapata :)..en maksan ystävä, mutta mieheni sekoaa onnesta jos teen tuota pateeta

    Terkuin Mervi K

    VastaaPoista
  21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  22. Kyllä olisi hieno kokeilla tasapainotettavaa veistä! Santokulla mennään tällä hetkellä. :)

    https://www.heirol.fi/lahjaksi/lahjan-saaja/kokkiveitsi-21-cm-pro-balance

    VastaaPoista
  23. Sullahan on jo joulu niin sanotusti paketissa! Wau!

    VastaaPoista
  24. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Kupariset kasarit, tai teräksiset, neliskanttiset vuoat olisi aika ihania lahjoja, mutta vaakakin olisi toivelistalla.https://www.heirol.fi/lahjaksi/keittion-tyyli/keittiovaaka-mekaaninen-valkoinen-3kg-10g
    Ja ihana resepti, varmasti ilahduttaa saajaa!

    VastaaPoista
  26. https://www.heirol.fi/digitaalinen-lampomittari-steely-32-cm

    Lämpömittari tulisi todellakin tarpeeseen. Sitä voisi hyödyntää esimerkiksi tulevien joulujen karkkeja tehdessä :)

    VastaaPoista
  27. https://www.heirol.fi/lahjaksi/kokkiveitsi-14-cm-pro-balance

    Kaiverruttaisin siihen tekstin: Ei tiskikoneeseen!

    Kävin muuten ostamassa liikkeestä suolamyllyn ja samalla tulin oppineeksi että myllyä ei saa veivata edestakaisin niinkuin tv:ssä vaan aina samaan suuntaan. Enpä tiennyt tuota.

    VastaaPoista
  28. Olen ihan samaa mieltä kanssasi noista joululahjahommista. On niin ihanaa antaa joululahjoja, etten todellakaan suostu mihinkään lahjattomaan jouluun. Piste.

    Jos voittaisin lahjakortin, lahjoisin itseäni jauhosihdillä. Ehkä keittiö ei olisi ihan hävityksen kauhistus jokaisen leivontakerran jälkeen. Ja sitten minulla olisi pari ideaa läheisille :-)
    https://www.heirol.fi/lahjaksi/harrastus/leipojalle/jauhosihti-rst-18-0

    VastaaPoista
  29. A. Ensinnäkin, kiitokset reseptistä. Uskotko, mutta en ole broilerin maksasta tehnyt ikinä mitään. Mutsi teki aikoinaan usein mausteista kastiketta mikä oli perunamuusin kanssa pala seitsemästä taivaasta. Tuo on kyllä ollut usein mielessä, mutta vielä toteuttamatta. Pateeta voisinkin kokeilla tehdä joulupöytään.
    B. Siihen arvontaan... Kätevän kanssa saaressa keitellään kahvit usein mutteripannulla. Varsinkin jos ollaan kahelleen. Ongelma on, että mun mutteripannu on tuhottoman pieni. Sillä saa just 2 kuppia kahvia. (emme puhu nyt mukeista) Tarve isolle mutteripannulle on siis akuutti. Verkkokaupasta löysinkin just meille proon pannun. Varpaat ja peukut pystyyn siis. https://www.heirol.fi/juomat/bialetti/mutteripannut/espressokeitin-12-moka-express

    VastaaPoista
  30. Pursotinsetti olis kiva, valurautapata olis kiva, eväs-/salaattirasia kylmävaraajalla olis kiva...
    Heli Koivulahti

    VastaaPoista
  31. Jos voittaisin,ni uudistaisin koko leipomisarsebaalin ajan tasalle! Leivonta-alusta ois ihan ehdoton ja uusia ihania vuokia.
    https:/ewe.facebook.com/Satu-Hiltunen-807927432675589/

    VastaaPoista
  32. Mutteripannua mulla ei vielä ole :)

    T. Meeri

    VastaaPoista
  33. https://www.heirol.fi/valkoinen-kahvimylly-250g-kahvipapuja
    Tällainen olisi kiva joululahjayllätys. :)piritta.katajamaki@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Iso alumiininen uunivuoka olisi ihana. Termosmuki voisi arkisin olla kätevä, kun tuntuu siltä että aina kun saan teen hautumaan kaipaa pieni mies huomiotani ja sitten kun teestä ehtisi nauttia, on se jo aivan kylmää :D

    t. Miina

    VastaaPoista
  35. https://www.heirol.fi/lahjaksi/sydan-lettupannu-induktioliedelle

    Tämä!

    VastaaPoista
  36. https://www.heirol.fi/lahjaksi/lahjan-saaja/leikkuulauta-pyokkia-35x25x5-cm

    Puinen leikkuulauta on ollut hankintalistalla jo pitkään! :)
    hanna.laine@netikka.fi

    VastaaPoista
  37. Mä tarvisin tämän:
    https://www.heirol.fi/leivonta/irtopohjavuoka-nelio-24-cm-suuri-pohja-ja-pinnoite

    VastaaPoista
  38. Blinipannu puuttuu tästä taloudesta!

    VastaaPoista
  39. https://www.heirol.fi/lahjaksi/espressokeitin-6-kup-kitty-induction

    Tämä ollut kauan toiveena :)

    VastaaPoista
  40. Induktio kupari paistokasari 2,3 l on niin kaunis, sen valitsisin lahjaksi. Niin kaunis, että seisoisin sen äärellä monta tuntia.Tietenkin kokkailemassa.
    rosmariini16@hotmail.com

    VastaaPoista
  41. Multa puuttuu keittiöstä mandolini! Lisäksi voisin tarvita hienon teräksisen termoskaatimen, mun vanha alkaa olla ruma tarjoiluun :) Aija Hemminki

    VastaaPoista
  42. https://www.heirol.fi/lahjaksi/keittion-tyyli/harmaa-valurautapata-4-5-l-rst-nuppi

    Hirvenlihaa tulossa ja tuossahan se tulee ihan itsekseen.

    jaana.kattelus@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Sulla on nuo "päätoiveet" tosi samanmoiset kuin mulla: neliskanttinen (valtavan kokoinen) uunivuoka ja ihana kasari. Se on kyllä tosi monikäyttöinen!

    VastaaPoista
  44. Hyvä ja laadukas veitsi olisi paikallaan, https://www.heirol.fi/keittiotarvikkeet/veitset/santokuveitsi-18-cm-pro-balance.

    Kivoja ideoita ruokalahjoihin postauksessa vietäväksi joulun alla.
    Minna Hesasta

    VastaaPoista
  45. Pata ja paistinpannu seuraavana ostoslistalla,en osannut vielä valita suosikkia!

    VastaaPoista
  46. https://www.heirol.fi/astiat/lavikkokansikattila-5-l-22cm-steely-induction
    Ihanan iso kattila!!

    VastaaPoista
  47. https://www.heirol.fi/etusivun-nostot/mandoliini-sailytysrasialla-5-teraa
    Kunnollinen mandoliini on jo jonkin aikaa ollut ostoslistalla

    tiinahonkane@gmail.com

    VastaaPoista
  48. https://www.heirol.fi/lahjaksi/juhla/pastakone-atlas

    Karjalanpiirakat ovat kuuluneet joulun juhlapöytään lapsesta lähtien

    VastaaPoista
  49. Mä haluaisin keitellä kahvini mutteripannulla. Luksussetti ois varmaan kiva. Oikeesti mä haluaisin sen punaisen pannun, mutta mulla ei ole induktioliettä (toisikohan joulupukki senkin?).
    https://www.heirol.fi/lahjaksi/moka-express-3-luksussetti-valkoinen-3-kuppia
    En jätä osoitetta, löydät mut jään laidalta :)
    Riitta, mamageri

    VastaaPoista
  50. https://www.heirol.fi/lahjaksi/lavikkokansikattila-5-l-22cm-steely-induction
    Olis kiva. djmoo@hotmail.com

    VastaaPoista
  51. Punainen expressokeitin yhdelle hengelle -minulle!

    VastaaPoista
  52. https://www.heirol.fi/lahjaksi/harrastus/ruuanlaiton-harrastajalle/heirol-pro-steelsafe-tarjoilupaistinpannu-28-cm Olisipa todella upea juttu saada tällainen. Seija H.

    VastaaPoista
  53. Broilerimaksa on tosi hyvä raaka-aine. Kiva saada uusi ohje.
    Tässä minun toivelahja:
    https://www.heirol.fi/lahjaksi/kattila-kannella-20cm-3-2l-cerasafe-steely

    VastaaPoista
  54. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  55. Iso uunivuoka ja neliskanttinen tietysti! Mukana siis arvonnassa.
    Laitan sp- osoitteen privana, jos voitan.

    t. Riikka

    VastaaPoista
  56. https://www.heirol.fi/leivonta/vaaleanharmaa-vatkauskulho-3l-melamiinia

    Täältä nettikaupasta tilaisin vaikka mitä! Tällainen vatkauskulho tulisi ainakin olemaan kovassa käytössä, kun monta kertaa viikossa "pitää" leipoa :)Aina loppuu kulhot kesken ja vanhimmat kulhot on peritty äidiltäni :) T: Angela

    VastaaPoista
  57. Lisäosa pastakoneeseen olis tarpeen, eli tämä https://www.heirol.fi/lahjaksi/atlas-lisa-raviolini-4-tyynya-rinnakkain

    Uuteen keittiöön tarvii rompetta kaapintäytteeksi, pidetään sitten kunnon italialainen ilta! :D
    T. Susanna

    VastaaPoista
  58. Monta ihanaa löytyy, mutta tämän hetken himotuksen kohteena tämä soikea valurautapata https://www.heirol.fi/astiat/padat/valurautapata-5-l-valkoinen-ovaali :)

    VastaaPoista
  59. Mä haluaisin pastakoneen, tämän!
    https://www.heirol.fi/lahjaksi/lahjan-saaja/pastak-perusosa-180mm-rollers
    Kovasti on kaikkea keittiössä, mutta silti...

    VastaaPoista
  60. https://www.heirol.fi/astiat/paistokasari-28cm-kannella-cerasafe-steely-ind kasari meidän kaapista jostain syystä vielä puuttuu...

    VastaaPoista
  61. https://www.heirol.fi/lahjaksi/keittion-tyyli/valurautapata-4-5-l-oljytty-rst-nuppi
    Minusta jokaisesta kodista pitäisi löytyä hyvä valurautapata, äitini omi minun edellisen patani, kun oli kuulemma niin hyvä pata, enkä ole saanut vielä hankittua tilalle uutta. Tällä syntyisi varmasti maukkaasti yksi joulun suosikeistani, karjalanpaisti. Mukavaa joulun odottelua sinulle! :)
    -Emmi

    VastaaPoista
  62. Kauhian tutun kuuloinen toi joululahjapaniikki. Yleensä säntääm myös ruokaostokset aatonaattona. Koska sitä oppisi...nettikauppa ja yksi pysäkki on erinomainen ajatus tähän ongelmaan!

    VastaaPoista