About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 13. lokakuuta 2016

JUUSTOMAKAROONI AMERIKAN MALLIIN



Välistä mun sydämeni sykkii amerikkalaiselle lohturuualle. Mutta silti, aina kun teen Mac 'n Cheese, tuntuu kuin olisin uskoton suomalaiselle makaroonilaatikolle. Huokaisen helpotuksesta kun lapset kakistelee ruokapöydässä, että miksi sä oot tehny näin kummallista ruokaa. Ja hei, Pastitsiot sun muut, älkää sekaantuko tähän, ei kaivata mitään kolmiodraamaa!

Mutta siis ok, makaroonilaatikko on meidän perheen ykkönen, vaikka mun alkaa kyllä välittömästi tehdä mieli Mac 'n Cheeseä kun näin jossain kuvan keltaisena valuvasta, juustoisesta amerikan serkusta. Kuinka mikään munamaito voi edes kilpailla samassa genressä JUUSTON kanssa?



Juustokastiketta ja makaronia simppeleimmillään, deluxe-versio pröystäilee ruusukaalilla ja pekonilla. Ei valinnan vaikeutta. Ja toi ihana pinta on tietysti pankoa, maailman parasta korppujauhoa.



Juustomakarooni ruusukaalilla ja pekonilla

300 g sarvimakaronia 
170 g pekonia
150 g ruusukaalia
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
7 dl maitoa
4 - 5 dl jotain ihanaa sulavaa juustoa/juustoja raastettuna, tai laita puolet sulatejuustoa
suola, pippuri, muskottipähkinä.
1 dl Panko-korppujauhoa

Keitä makaronit napakoiksi ohjeen mukaan. Silppua pekoni. Ota ruusukaaleista kannat pois ja leikkaa ne muutamiin osiin. Paista pekonia ja ruusukaaleja pannulla, kunnes syötävän kypsiä-

Valmista juustokastike sulattamalla voi. Älä ruskista. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja sitten maito koko ajan sekoittaen mukaan pienissä erissä. Keittele hiljaa 5 min tai kunnes saostuu. Lisää juustoraaste, sekoita sulaksi ja mausta.

Sekoita makarooni, pekoni, ruusukaali ja kastike ja laita uunivuokaan tai uuninkestävälle (valurauta)pannulle. Ripottele päälle korppujauhot ja kenties muutama nokare voita, jos lonkat kestää.

Paista 220 asteessan. 10 min, kunnes juusto kuplii ja pannu saa kaunista väriä pintaan.



Salarakas ...

27 kommenttia:

  1. En oo ikinä ymmärtänyt Mac'N Cheeseä. Kuulostaa ja maistuu yököttävältä. Toisin kuin pastitsio ja makaronilaatikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarpeeksi hyvä juusto, niin onhan se hyvää. Nyt sun on pakko koittaa... :)

      Poista
  2. Oi, tämon kans mun suosikkeja! Ruusukaali taas kuuluu inhokkeihini, eikä tulisi mieleenkään pilata sillä mac'n cheeseä, mutta voisin mä tuota maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mac n cheese pelkällä pekonilisällä saattaa olla jopa vielä parempaa....vaikka mä oon kyllä ruusukaalinkin kaveri....

      Poista
  3. Love it! Harvoin tätä tulee tehtyä, mutta on se silloin erityisen hyvääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja kyllähän tässä taas juustokalorit paukkuu, että ehkä useammin parempi se munamaito...

      Poista
  4. Mun suosikki Amerikan makaroonilootaserkku on taas Baked Ziti,johon tuli ihastuttua Nykissä asuessa. Kerran olen siitä postannutkin. Juusto tekee kyllä kaikesta niin hyvän:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt pistit semmosen, josta en oo kuullukkaan. Mutta olihan tuon tyylistä pastavuokaa tullu tehtyä, ziti oli vaan pastalaatuna aivan ok. Ja taidan muuten tehdä kohta taas. Taidanpa koittaa chorizoversioita...nyt tuli pakkomielle...

      Poista
  5. Oon käynyt jenkeissä varmaan 20 kertaa, mutta koskaan en oo mac and cheeseä maistanut. Meidät suomalaiset on niin aivopesty makaronilaatikkoon....mutta uskon, että makaroonin ja juuston yhdistelmästä ei voi tulla pahaa.

    VastaaPoista
  6. Niin. Se onkin ehkä sellasta ruokaa kun äiti tekee kotona kiirees lapsille jostsin instant mix paketista...

    VastaaPoista
  7. En ole tehnyt tätä(kään) ruokaa koskaan, nyt pitäisi kyllä korjata puute. Ja ehdottomasti ruusukaalilla. Juuston määrä vaan vähän hirvittää mutta jos oikein kylmänä viikonloppuna, kun on polttanut kaloreita pihalla... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun sitten muut päivät syö keveemmin, eikös se niin mee?

      Poista
  8. Juustoa ja makaronia, eihän se voi olla kuin superhyvää! KUvatkin saa jo lipomaan huulia :D

    VastaaPoista
  9. Nammmm! Rakastan mac and cheeseä! Se on mun kumppanin toiveruokaa, varsinkin jos on jostain juhlasta kyse. Mun vakioresepti on aivan törkeä luksuspläjäys Heston Blumenthalin mukaan, mutta siihen vois kyllä joskus hakea vähän vaihtelua :) Tämä kuulostaa just ihanalle ruusukaaleineen!

    VastaaPoista
  10. Rakastan mac and cheeseä! Meillä se on juhlaruokaa, jota kumppanini toivoo aina kun saa ehdottaa juhla-aterian sisältöä. Käytän yleensä sellaista superöveriä Heston Blumenthalin reseptiä, mutta siihen voisi kyllä tuoda välillä vähän vaihtelua. Tämä resepti on ihana ruusukaaleineen päivineen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Mac and Cheesehän on päässy monen hiemnommankin ravintolan listalle!

      Poista
  11. Täähän on melkein terveellistä, kun noin paljon ruusukaalia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit halutessasi tuplata myös juuston määrän :)

      Poista
  12. Mä olen syönyt vain sitä pika/valmisversiota mac n cheesistä. Se nyt ei varmaan aitoa juustoa ole nähnytkään ;) Tämä vaikuttaa paaaaljon paremmalta. So much better!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole ei. Jollain perverssillä tavalla, sekin on jotenkin hyvää joskus.

      Poista
  13. Täälläkin kokkaillaan lohturuokaa, näyttää viileät kelit tuovat lohturuat keittiöihin..

    VastaaPoista
  14. Mä teen yleensäkin makaronilaatikon lihaliemeen ja sulatejuustoon, mutta tää kyllä näyttää nyt niin törkyisen hyvältä, että pakko joskus kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten hyvää. Eikös oo alunperin joku painonvartijoiden ohje?

      Poista
  15. Juustoa, ruusukaalia ja pekonia. Kolmikolla ei voi mennä pieleen. Näyttää ihan järjettömän hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin kirjottaa, että vain pekoni puuttuu, mutta ups, ohan sekin mukana! :)

      Poista