About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 8. syyskuuta 2016

KULHOFIILISTELYÄEi tämä aivan ongelmatonta ole, tämä kulhoruokailu. Kulhoruokahan on trendikäs lähes-mikä-tahansa ruokakombo, jota syödään hyvin avosuisesta, isohkosta kulhosta. Se vain näyttää- ja siksi myös maistuu parhaalta niin, verrattuna nyt vaikka johonkin semipikkuiseen kulhoon.

Niitä semipikkuisia kulhoja on vaan kaapit pullollaan ja niitä avosuisia, isohkoja ehkä puoli tusinaa. Siis kaikki 6 samanlaista.

Että yritä siinä sitten kuvata lehtijutusta näyttävää. Niin kun siis kulhojutusta.

Mutta nuavvaan, niin kuin tääläpäin tavataan sanoa, löytyi sushikulholle lopulta aavistus aasialaisen punaista.


  Sadonkorjuukulholle ohrahelmineen mallasin mustaa.Burritokulhossa eräänkin kerran käytettyä turkoosia. Se huutaa mulle aina Meksikoa, vaikkei kyllä oikeesti oo meksikon väri, enemmän Kuubaa tai Dominikaanista?


Mutta sisältö huutaa kyllä Meksiko.


No tässä yksi tusinasta- kulho. Vaan sisällä asuu ihanat maut. Kvinoaa, kanaa, mangoa...Kulhoruuat on tosi kivoja. Siinä inspiroituu käyttämään viljoja, jyviä, papuja ja linssejä, mitä ei muuten ehkä tulisi niin laitettua. Kasvikset löytää paikalle runsaana rintamana. Alkaa vaikuttaa melko tervehenkiseltä!

Tänään on taas torstai ja ilo esitellä teille, julkaisusta riippuen, aukeama tai sivullinen reseptejäni. Siis päivän lehti tarkkaan syyniin Ilkan, Pohjalaisen, Kalevan, Turun Sanomien ja Aamulehden sekä 7 muun maakuntalehden lukijat.

Ja rohkeutta peliin siellä kotikeittiössä. Inspiroitukaa kulhoista ja tehkää niistä teidän näköiset.

Mikä on sun suosikkiyhdistelmä? Mä rakastuin kulholliseen Lähi-Idän makuja....


4 kommenttia:

 1. Huomenta Nanna! Ihanaa olla taas töissä. Tänne tulee Hämeen Sanomat, ja juuri vetäisin kupillisen kahvia ja ammensin kulhoruoka-asiaa silmilläni. Mikä sattuma, tein eilen meksikolaiskulhoa itsekin. Joten kun imussa olen, taidanpa ottaa kokeilulistalle ainakin sadonkorjuukulhon. Ja Lähi-Idän. Ja kanan ja kvinoan. ;)

  VastaaPoista
 2. Huomenta Jenni! Hyvää töihin paluuta! Sehän tietää rentouttavien työpäivien lisäksi myös saatanallista aamuhärdelliä ja räjähdysalttiita iltarituaaleja kun tuntuu että päivän tunnit loppuu (ja siksi kaikki ovatkin väsyneitä ja ärtyisiä), varsinkin pienlapsiperheissä!
  Että onnea vaan tällekin elämänvaiheelle!

  Mutta sun ruokasuunnitelmat ei kuulosta ollenkaan hullummilta. Hyvä maku mimmillä! Ja härkis-burritokulho oli kans hyvä!

  VastaaPoista
 3. No onhan sulla ihan kulhoarsenaali! Mulla on koti- ja työhuonekulhot yhdistettynä ehkä neljä erilaista kulhoa :/ Näistä mä ottaisin sushikulhon tai sitten tuon lähi-idän! *näpyttääjuuriomaakulhoruokapostaustaheh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan tuota sinikuvaista kulhoa. Siinä on mahtava muoto, se on itseasiassa ystäväni, mutta pakotin hänet lahjoittamaan sen mulle. Siis munhan oli pakko käydä kulho-ostoksilla tuossa Halpa-Hallissa...

   Jos nyt puhuit kulhoista, etkä sisällöistä. Ihanata, muutkin kulhoilee aina vaan. Tää trendi tuli ehkä sitten jäädäkseen.

   Poista