About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 18. elokuuta 2016

KESÄKURPITSA RULES


Torstai on taas kiva päivä. Lännen Media tarjoaa lukijoilleen sivullisen (tai aukeaman tabloidissa) mun kesäkurpitsareseptejä. Niitähän ei ole koskaan liikaa, kesäkurpitsoja taas joskus on...

Mutta tosiaan, kuten tiedetty, kesäkurpitsa taipuu keittoon....


.... Lasse lasagneksi....




....levitteeksi leivälle...


.... ja ihan raakana se on upea salaatissa.


Vaihtaakaa siis avokadopastan vehnä herkän vihreisiin kesäkurpitsanuudeleihin.


Ja lopuksi leipokaa kunnon kakku päiväkaffille. Lapsillakin testattu. Liekö suklaahippujenkin takia suuren suosion saavuttanut.

Näihin löytyy siis reseptit tänään mm. Turun Sanomat, Aamulehti, Kaleva, Ilkka, Pohjalainen.

Pakko vielä laittaa Kivistön kiva kesäkurpitsakoostelinkki tähän ja Pata Porisee- kesäkurpitsapizzat

Nyvvaan kesäkurpitsaa!

13 kommenttia:

  1. Tuli kuin tilauksesta, jääkaapissa on kamala jööti odottamassa mitä siitä tekisin!
    Tänään sadepäivän "kunniaksi" vois tehdä keittoa. Ja ehkä tuota kakkua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä? Just sanoin poijalle, että tänään tarkenee sortsiilla kouluun☺
      Hyvä menu sulla tänään!

      Poista
  2. Harmi kun asun Mikkelissä :(
    Saanko kakun ohje sähköpostilla?

    VastaaPoista
  3. Aivan, kesäkurpitsareseptejä ei koskaan voi olla liikaa!

    VastaaPoista
  4. Kesäkurpitsasato on suurimmillaan, joten käyttöä ideoille todella on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jutusta tuli paljon myönteistä palutetta ihmisiltä, moni kertoi repäisseensä sivun talteen. Arvaa tuntuuko kivalta?

      Poista
  5. Nämä olivatkin sinun reseptejä! Luin Aamulehdestä, ja vaikuttivat erittäin kokeiltavilta :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Ja lisää on tulossa. Reseptejä siis, vaikkei välttämättä kesäkurpitsasta.

      Poista
  6. Täysin samaa mieltä otsikon kanssa! Muutaman vuoden ajan vaivasi välillä kesäkurpitsaähky eikä tehnyt mieli kokkailla siitä mitään, mutta nyt mieli tekisi kehitellä niistä vaikka mitä. Tuollaista levitettä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, levite oli vähän tuoreempi idea. Ja hyvää!

      Poista