About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 19. helmikuuta 2015

Lasinuudelisalaatti, mangoa ja seesamilohta



Tässä salaatissa on kaikki kohdillaan.  Sopivasti makua kastikkeessa, mangon raikkautta ja sokeriherneen rapsakkuutta, aivan oiva peti nopeasti pannulla paistetuille seesamilohikuutioille. Vaikka nimenä onkin salaatti, tämä on ehdottamasti ruoka, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Just sopiva lounaaksi, tai nopea herkkuillallinen kun haluat laittaa lohesta jotain vähän muuta. Laitoin muistin myös päänupin perukoille, että tämä on oiva tarjottava kun tulossa on yövieraita, juuri sopiva iltapala, kun jotakin on tarjottava, mutta nyt tunnu siltä, että alkaisi perunankeittoon tai kattaisi vaan voileipäpöydän (tiedättehän minut, olen just näin mielikuvitukseton emäntä...NOT!)


Lasinuudelisalaatti mangon ja seesamilohen kera
4 annosta
(alkuperäinen resepti Caroline Hofbergin kirjasta runsaat Salaatit)

100-150g lasinuudeleita valmistettuna pakkauksen ohjeen mukaan
1 kypsä, tuore mango kuorittuna ja pilkottuna
150 g sokeriherneitä, huuhdeltuna ja pilkottuna
4 kevätsipulia varsineen (tai salaattisipulia) pilkottuna
1/2 dl korianteria hienonnettuna
600g lohifilettä
 voita paistoon
suolaa
seesaminsiemeniä

Kastike
1 punainen chilipalko, hienonnettuna ilman siemeniä
1 limen mehu
2 rkl kalakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä
1 tl ruokokidesokeria
1 hienonnettu valkosipulinkynsi

Valmista kastike ravistamalla kaikki aineet kannellisessa lasipurkissa. (Pienestä kurkkupurkista tai  oliivipurkista saat itsellesi ihan hyvän flavourshakerin Jamien tyyliin. Älä siis vie kaikkia pieniä lasipurkkeja keräykseen, ne on oivia salaatinkastikkeen teossa)

Leikkaa valutetut ja kylmällä vedellä huuhdellut, pakkauksen ohjeen mukaan valmistetut (yleensä n. 3 min kuumassa vedessä)
pienemmiksi paloiksi, saksilla tämä käy kätevästi. Sekoita mango, sokeriherne, sipuli, nuudelit, kastike ja korianteri.

Irrota lohifileestä nahka ja leikkaa liha kuutioiksi. Paista kuutiot voissa pannulla nopeasti, lisää lopussa sesaminsiemenet. Suolaa lohi. Nostele lohikuutiot salaatin päälle.



Sitäpaitsi, tämä salaatti piristi jo ulkonäöllään! Ei varmaan soraääniä tähän?

14 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä tuo lohi! Ja mango ja...

    VastaaPoista
  2. Ei soraääniä ei. Vain vaimea valitus siitä, että asun näin kaukana enkä oo ikinä päässy teille yövieraaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh. Sä vaan odotat et oot triplautunut ennen kun tuut ni saat 3kertasen nautinnon...

      Poista
  3. Mango ja lohi - mielenkiintonen yhdistelmä. Toimii varmasti hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mango on hieno yhdistelmä raikkautta ja makeutta. Siksi sen lisäksi, että se on kypsänä huippu hyvää sellaisenaan se sopii ihanasti myös lihan ja kalan kanssa. Ja myös happamen...onko parempaa kuin mangolassi?

      Poista
  4. Pitäis vissiin seurata Jamieta kun en ole flavourshakereista kuullutkaan :) Onneksi on tää sun blogi niin pysyn vähän kärryillä.. Ei soraääniä täältäkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei mullakaan sellasta oo , enkä oo edes missään käpäällyt. Mutta se siis on tommonen purkkijuttu jossa jamien logo ja jolla saa kastikkeet ja marinadit sekasin...siis basically lasipurkki kannella ja ravistava käsi tekee saman. Mut voisin mä tietty sellasen ottaa kun siinä lukee jamie...
      ja onneks on sunkin blogi!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  5. Oi, tosi kiva tämä sunkin nuudeli-lohiruoka :) täytyy kokeilla mangoa lohen kanssa myös, sokeriherneisiin oon aivan koukussa tällä hetkellä.

    VastaaPoista