About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 24. helmikuuta 2015

Kookoskahvi - Latte ilman maitoa


Eilen illalla luin sängyssä GRW 2/2015 kannesta kanteen, kuten tapanani on. Siis silloin kun lehti ilmestyy, en ihan joka ilta lue sitä kannesta kanteen. Kuitenkaan. Minäkään.

Bongasinpa jännän kuuloisen kookoskahvin ohjeen (resepti Taina Vuohelainen) lehdestä ja melkein samaan syssyyn tuli puhelimeeni tekstari mieluisasta ystävän yllärivierailusta seuraavalle päivälle. Asia sillä selvä, kookoskahvi sopisi hyvin meille päiväkahviksi ja myöhemmin laittaisin jotain lounasta.  

Kookoskahvi
2 annosta

3 rkl kookosöljyä (minulla kanelilla maustettua,/ Puhdistamon luomu kookosöljy, testiin saatu)
1 kananmuna
1 dl kiehuvaa vettä
1 1/2 dl kylmää vettä
2 annosta espressoa

Sulata kookosöljy mikrossa tai vesihauteessa. Ota esille sauvasekoitin ja korkealaitainen kulho. Kaada öljy kulhoon ja riko perään kananmuna, sekoita nopeasti tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kiehuva vesi ja sekoita sauvasekoittimella 4 sekuntia. Lisää kylmä vesi, nostele sauvasekoitinta ylös alas muutamia kertoja, jotta saat vaahtoa seoksen pintaan.

Valmista espressot, kaada ne juomalaseihin ja kookosmaito päälle. Nautitaan heti.

Ystäväni istui keittiönpöydän  ääressä, minä löin hänelle lehden käteen ja käskin lukea ohjeita. Tykkäsimme lopputuloksesta molemmat, mutta kuumempaa juoma olisi voinut olla. (tai sitten jäillä?). Kookosöljyn kaneli toi juomaan ihanaa chaimaisuutta.

Ystävättäreni jäi vain ihmettelemään, että olipa melkoinen efortti 2 juoman takia, melko monivaiheinen kiehuvine ja kylmine vesineen, vatkauksineen ja espresson valmistamisineen.

No, elämä on!

20 kommenttia:

 1. Uups, kahviharrasjasta nuo jostain ihmeestä trendikkäiksi ponnahtaneet voi- ja kookosöljykahvit kuulostavat vähintäänkin hämmentäviltä ja kananmunasta loksahti suu auki! Hyvä kahvi kahvina, maitoa voi joskus harvoin laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun en ole minkään sortin kaffinharrastaja vaan ainoastaan kokeilunhaluinen, niin nämä reseptit lähtee helpolla kokeiluun. Ehkä drinksulla on väärä nimi, kahvi vain kun on osanen kokonaisuutta. En uskalla kahvihifistelijää yllyttää kokeilemaan...toisaalta jos on hyvin kokeilunhaluinen.... :)

   Poista
  2. Heh, espressokone ei ole mukana, joten ei millääääään saata voida kokeilla ;).

   Poista
  3. Kuulostaa tekosyyltä...lyön vetoa, että mutterpannu matkassa :)

   Poista
  4. Ei oo mutteripannu mutta Chemex ja pressokannu kyllä...

   Poista
 2. Minä puolestani ostin lehden ihan vaan Vääksyn Myllyn Kari Savolan takia *fani*. Fiksumpi olisi varmaan lainannut lehden joltain ja kopioinut sen sivun, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, kun luin juttua muistin että sinä hiljakkoin puhuit Vääksyn myllystä!

   Poista
 3. Laitan kermaista kookosmaitoa kahviin aina välillä,mutta tuo kyllä kuulostaa ,,,hmmm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy kyllä sanoa että vedellä jatkettu kookosöljy kananmunalla sai aikaan ihan kookosmaitoefektin!

   Poista
 4. Tarttee ehdottaa Kammenpyörittäjälle ja varata kamera siihen hetkeen :D Hän kyllä kokeilee vaikka mitä, no ei niitä tavanomaisimpia mitä ei suositella... kansantansseja ja mitä niitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän. Kammenpyörittäjään voi aina luottaa, ikuisen utelias!

   Poista
 5. Mielenkiintoista, ja saattaa jopa maistua ihan hyvältä, mutta...
  En erityisemmin laske kaloreita, vaikka ehkä pitäisikin, mutta joskus ihmetyttää, miksi kahviannokseen pitää nykyisin saada upotettua niin paljon energiaa kuin mahdollista. Espresso 0-1 kcal, latte noin 50 kcal, tuo kookoskahviannos jaettuna kahdelle 240 kcal/annos, kiitos kookosrasvan jonka energiapitoisuus on 884 kcal/3700 kJ/ 100 g...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vartioi painoasi; joka kilo tarvitaan!

   Poista
  2. Mä olen reilu. Voisin lahjoittaa muutaman kilon sellaisia tarvitseville ihan ilmaiseksi ;)

   Poista
  3. ööö...mut kiitos, MÄ en tosiaankaan tartte...:)

   Poista
 6. Tätä munki on pitänyt kokeilla. Mähän sillo ennen paksuuntumista harrastin noita rasvakahveja ja paino tippui niinku mitään tekemättä, täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oh yes. idiksenä on se, että tollanen vedetään aamulla tyhjään vatsaan (tai mulla oli aina vaan vitsisti voita&kookosöljyä) ja sit ei ees oo nälkä moneen tuntiin. rasva-aineenvaihdunta kiittää ;)

   Poista
 7. Kuulostaa vähintään hämmentävältä...kananmunaa kahvissa! Mahtavaa Nanna, että oot noin rohkea ja kokeilet tällaisia, mä en ehkä uskaltaisi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..rohkia vai tyhymä?
   mä juotan sulle joskus tätä salaa...

   Poista