About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 7. marraskuuta 2014

Apua Isänpäivämenuongelmiin


Albumistani ei löydy kovin montaa kuvaa minusta kahdestaan isäni kanssa (ja johan se on joulupukki tunkenut tähänkin kuvaan). Syy siihen ei ole mitenkään dramaattinen, ainoastaan se, että isäni on aina ollut innokas valokuvaaja ja jo tuolloin hääri yleensä kameran takana. Silloin on vaikea olla kuvissa...selfie-sukupolvelle tämä saattaa olla vaikeaa sisäistää...

Draamaan kaaresta puheenollen; IsoHoo asteli päiväkodin pihalle hakemaan Maitotyttöä (3v) juuri sopivasti päästäkseen todistamaan seuraavaa kohtausta: Maitotyttö istuu maassa ja katselee vetoavasti ylöspäin erääseen isiin ja äitiin, jotka ovat tulleet hakemaan Paavo-poikaansa, joka osoittaa sormellaan Maitotytön suuntaan ja selittää tohkeissaan: - Tuo on se tyttö, jonka äiti ja isi on kuallu ja se asuu aivan yksin ja se joutuu nukkumaan pihalla...

Tutkiskelin vähän omaa blogihistoriaani ja ajattelin nostaa teille muutamia reseptejä, jotka voisivat passata isänpäiväksi. Menuun ei aina tarvitse olla mielestäni alkuruoka-pääruoka-jälkiruoka ojennuksessa vaan esimerkiksi alkuruuan voi skipata, jos pöydässä on montaa lisuketta. Ja täytekakku saa käydä jälkiruuasta!

Herkuttelijalle perinteikkäästi:

alkuun Sir Lintsin etanatPäälle kunnon pihvit vaikka uunilohkoperunoiden kanssa, maustevoilla ja vihreä salaatti. Kuvan pihvit ovat Hirven ulkofilettä, mutta yhtä hyvin voit tehdä ne härästä, sisä-tai ulkofileestä.Hirvestä tulikin mieleeni se että mikään ei kyllä voita hirvikäristystä, sitä kun harvoin saa niin se on oikein juhlaruokaa.Niinkuin vanha kunnon kauan uunissa muhinut karjalanpaistikin.Kumpaakin vois piristää vaikka bataattimuusilla.
Jos teillä on sähkösavustin, niin savustettu lohi ja uunijuurekset on varmaan kaikille maistuvia. Ainakin meillä lohta rakastavat myös lapset.
Kai mun täytyy lisätä tänne jotakin meksikolaistakin. 

Alkuun sopa de Conde eli Mustapapukeitto
Ja sitten Enchiladas Suizas eli kanaenchiladat

Aasian suunnata voisin isille syöttää Pika Bos sämiä


ja sitten vaikka Kookosmaidossa hurjan pitkään hautunutta naudanpotkaa.


Kyllähän se löytyy tästäkin blogista jos kaikennäköistä, aikaa vaativaa touhua vaan tämä selailu, fiksumpi olis varmaan tehnyt jo aikaisemmin.

Ihan varmasti isät on iloisia kun kaikki kokoonnutaan yhteen ja syödään jotain isälle maistuvaa, kyllähän te kaikki omanne tai lastenne omat (yleensä) tunnette.

Mä luulen, että joskus isänpäivän voisi kruunata vaikka ajamalla koko väki vanhalle kunnon grillille, missä niitä vielä löytyy. Seinäjoen ykkönen on Kauhavalaislähtöinen Samburger ja nimenomaan se  sulatejuustohampurilainen... sitä sitten on, sitä juustoa.

Hyvää isänpäiväviikonloppua  kaikille Isille!

12 kommenttia:

 1. Mullakin oli tuommoinen kiikkustuoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko punaanen? On nykyään mulla olohuonees.

   Poista
  2. Luulen, että sininen. Pitää tarkastaa kuvista. Pahoin pelkään, että mun tuolini joutui 70-luvun lopussa hoitolasten tuhoamaksi :(.

   Poista
 2. Minulla oli punainen, en tosin vanno, että ihan yksi yhteen.

  Mahtava draamakuningatar ja mieletön mielikuvitus eräällä pienellä neidillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, ja kun isänsä saapui siinä sitten ja kysyi, että kukas hän sitte on (kun kerran isäkin oli kuollu) niin Maitotyttö tuumas, että -no, Hannu!

   Poista
  2. Sinänsä en ole yllättynyt sanavalmiudesta - vanhempiensa tytär...

   Poista
 3. Näyttää vähän samanmoiselta pukinvarustukselta, kun mulla oli päällä kun jouduin/pääsin pukkivuoroon naapuriin Pohojanmaalla. Aika kuuma oli, kun monta ISOA säkillistä lahjoja jaoin kilteille lapsille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjanmaan pukit oli ehkä hiukan pelottavia, ainakin ennen vanhaan. Sukkahousut päässä ja sitä rataa....

   Poista
 4. kyllä viimeistään etanoilla ainakin tää isi saadaan hymyileen ;)

  VastaaPoista
 5. Mullakin on ollu tuommonen punanen keinutuoli ja silloin, kun lapset olivat pieniä niin he käyttivät sitä. Onko Seinäjoellakin Samburger grilli? Oon luullu, että Kauhavalla vaan on, josta saa maailman paraita juustohampurilaisia sekä Lapualla entisen matkahuollon vieressä olevalta grilliltä, vaikka en kummassakaan paikassa asu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on, ollut jo vuosikymmeniä, pesiskentän kupeessa. Ihan mutu-tuntumalta Seinäjoen suosituin, sanoisin. Ja siis Kauhavalaislähtöinen. Eli maailman parhaat löytyy!

   Poista