About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Som Mansem meksikoo...


Ja se on hyvää! Niin hyvää, että jos on vaikka tunti aikaa ennen junan lähtöä, kannattaa kävellä Hämeenkatua pitkin keskustorille, jonne paraatipaikalle on keittiömestari Arto Rastas avannut ikioman streetfood-kapakkinsa: Bar Burriton. 


Minä aina suhtaudun pienellä pessimismillä meksikolaisruokajäljennöksiin, usein kannattaisi mennä reilusti texmex-kyltin alle, sillä sitähän se usein on. Mr Rastas ampuu kuitenkin kovilla, mies on löytänyt burrittoihin uutta aspektia, esimerkiksi spelttilätyn kautta, silti mulle tuli paremminkin meksikolais kuin ameriikkafiilis. BABU:n burritoissa yhdistyy käsintekeminen, kotimaisuus, lähituottajat ja terveellisyys.
Ja sanoinko jo, että herkullisuus?


Tiski toimii niin, että askel askeleelta valitset omat täytteesi, omaan burritooni tuli papukorianteripohja nyhtöpossua ja lisukkeita vinopino. Myös oluet ja viinit ja Laitilan ihanat virvokkeet kuuluvat valikoimaan, jälkkäriburritot ja mudcaket. Kuulemma tiskillä voi ihan sanoa myös " uno marquarita, por favor". (...oikeasti kyllä sanottaisiin una margarita, suom.huom, mutta Tampereellahan kaikki tehdään toisin... :D)


Sisustus on nyt niin muodikkaan tehdasmaista rosoa. Luojan kiitos ei ole sombreroita seinillä! Arto taitaakin olla ihan trendimiehiä.Hyvä Tampereen ravintola-skene! 

16 kommenttia:

 1. Muhun tekee aina vaikutuksen ruoan lisäksi sisustus. En kestä sitä, jos sisustuksessa ei ole ns "kaikki kohdillaan". Tykkään ihan tosi paljon tuon paikan sisustuksesta, harmi vain ei ole asiaa Tampereelle hetkeen! :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, unohdin sekata paikan vessan. Se on aina tärkeä. Puhtaus yhdistettynä persoonallisuuteen on paras. Tallinnassa on aina mahtavat vessat. ne tietää mihkä panostaa!

   Poista
 2. Mentiin samoille apajille! Lauantaina kävin ja törkeän hyvä! Postasinkin eli näin sen näin. http://www.habanerokitchen.com/p/food-attack.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan löydä sun postausta?

   Poista
  2. Ei aina voi osata! Kiitos vinkistä joten linkitin sinut mukaan! Sä vedät niin hyvin ja korkealta! ;) http://www.habanerokitchen.com/2014/06/ping-tampere-ja-turistit-bar-burrito.html

   Poista
  3. Kuulisit kummä laulan! ;D

   Poista
 3. No huhuh, nyt alkoi ihan tekemään mieli reissua Tampereelle...kerta se on ensimmäinenkin ;)

  VastaaPoista
 4. Nyt on Nääsvillessä kunnon burritomesta. Kun jokunen vuosi sit muutin sieltä,niin ainoa mukarafla tais olla hikinen pancho villa.. hienoa Manse ja Rastas.

  VastaaPoista
 5. Menee ehdottomasti testaukseen jos saa myös kasvisburritoja, onkohan niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ja ei? Niillä on semmoset "pohjat" esim toi papukorianteri ja sitten joku ohrajuttu ja sitten siihen saa vielä lihat ja sitten on kaikki ne vihannekse, mutta en mä oo nyt supervarma kuinka se meni...varmaan kannattaa aina kysyä, ellei oo niin hommaavat listalle jos kysyntää on....t

   Poista
 6. Kiitti vinkistä, multa oli mennyt tällainen ihan ohi! Nyt tiedän, missä syön seuraavan kerran Keskustorin suunnalla ollessani. :)

  VastaaPoista
 7. Pitääpi testata, kun asun nurkilla :)

  VastaaPoista