About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lipstikasta liperit


Kyllä luovuus on välillä tuskallista. Kattojuhliin on suunniteltu tässä keväällä pikku purtavaa sun toista, hiukan heikohkolla menestyksellä.

Kiitos vaan, tiedän, että sinä söisit.

Söisit muuten näitäkin. Ja sen vaan sanon, että jokaisissa kattojuhlissa tulisi olla jotakin, jossa on juustoa ja pekonia. Ettei tule pelkästä juomisesta se seuraavan päivän morkkis. Näillä kyllä rypyt oikenee naamasta kun naamasta. Ja ovat sitäpaitsi mielettömän hyviä. Eivät mikään uusi keksintö, paitsi tuo salakavala lipstikkalisäys, nm. minne-laitan-kaiken- tän-lipstikan. Jaa, olisinhan voinut pökätä tietysti kaveriksi raparperiakin, nm sama-ongelma...


Juustoliperit

Kotijuustoa
lipstikkaa
pekonia

Leikkaa juustosta pieniä kolmioita. Aseta jokaiselle kolmiolle lipstikanlehti. Kierrä jokaisen kolmion ja lehden ympärille  pekoninsiivu. ensin ylöspäin sojottavan kolmion yli vaakatasossa, sitten koukkaus keskeltä alhaalta takaa eteen ja yläreunasta käännä pekoninsiivun alle reuna. No ei tuosta mitään ymmärrä, mutta helppoa joka tapauksessa, kääri miten käärit. Oma tapani saa grillatessa aikaan valuvan juustoilmiön, josta tulee hiukan mieleen papin liperit!

Grillaa pekoni rapsakaksi. Tarjoile kuumana tai nämä maistuvat ihanilta vielä kylminäkin.


Tämän villin makupalan kruunaa  MustaKatti, puolikuiva Gato Negro- valkoviini, jota ennemmin jälkkäreille ja marjajutuille pullonkyljessä suositellaan. Mutta kuulkaa huurteisen kylmänä se ihanasti taittaa pekonin rasvaisuutta ja nostaa lipstikan omaperäisen maun esiin. Ja kaikkihan tietävät juuston olevan valkkarin ystävä.

Tämä resepti osallistuu Oivapari reseptikilpailun viimeiseen koitokseen.

Viinin toimitti Pernod-Ricard



12 kommenttia:

  1. No huhuh, nyt tuli vesi kielelle. Kotijuusto on ihanaa, kun se tuolla lailla sulaa, slurps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, onneksi en tehnyt hirviän monta, koska söin itte kaikki!

      Poista
  2. Niin ja tämä on kyllä varsinainen lyhyestä virsi kaunis-resepti. 3 ainetta ja se on siinä!

    VastaaPoista
  3. Onhan tuokin tavallaan ongelma, että on liikaa lipstikkaa. Minulla se ei ole edellisessä pihassa suostunut menestymään millään. Millainen kasvupaikka sinulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä ja äitini ollaan kyllä sitä mieltä, että Liperimenestyy sielläkin missä mikään muu ei. 1. puska on tuossa paahteessa ja aika kuivassa talon nurkalla, 2. perunamaan pääs, lähellä mettää ja varjoosemmas, Suunnitelkaas se golf/kyläreissu meillepäin niin pistetään pohjanmaalainen voimataimi pussiin ja mukaan pois lähtiessä.

      Poista
    2. Siis ne taimetkin on jotenkin tavallista vahvempia siellä Pohjanmaalla. Tulooko ne puukot povarissa tänne?

      Poista
    3. plakkaris, jonna, plakkaris.

      Poista
  4. Moneen olen leipäjuustoa käyttänyt, mutta tämmöiseen en - vielä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis leipäjuusto on tehty tähän! Parempaa se on kun ylisuolainen halloumi.

      Poista
  5. Hauskan näköisiä ja nimisiä. Vähän alkoi vesi nousta kielelle... :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli niin hauskaa kun niistä ihan vahingossa tuli tuollaiset papin liperit....

      Poista
  6. Tästä tuli meille nyt sitten Jussiksi uusi herkku. Lipstikkaa on yllinkyllin. ;)

    VastaaPoista