About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Jonkin sortin nuudelisoppaa

 
Ei hajuakaan ollaanko Pohjois-Vietnamissa, Keski-Laosissa vai Samuraiden teltalla, mutta kai tämä keitto jonnekin Aasian suuntaan suhaa, autenttisuudesta viis. Nyt ei keitelty luista herkullista lientä, eikä sitä löytynyt pakkasestakaan, joten fondit apuun ja pikaherkun tekoon. Nigella ehti jo ennen minua tämän pikakeiton tekoon, mutta eihän mulla tietenkään ollut kaapissa aivan samoja aineita. Koska eihän mulla oo sitä Nigellan kaappiakaan, sitä Pantry'ä, mutta Campasimpukallapa on.
 
 
Jääkaapissa oli sopivasti parin sadan gramman ulkofileepala ja lehtikaalta, nehän kiljui sieltä nuudelikeittoon pääsyä, joten armahdin ne. Kieltämättä keitto kevensi ja lämmitti ihanasti, oikein odotin pääseväni syömään sitä seuraavanakin päivänä.
 
Chilihärkä ja nuudelikeitto
3:lle
keittoon
100g riisinuudeleita
100g lehtikaalta
reilusti korianteria
 
liemeen
1l kanalientä (fondista
2 rkl soijakastiketta
parin sentin pala inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
 
ulkofilee
200g ulkofileepala
3 tl soijaa
 1/2 tl kanelia
 1cm pätkä inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
 
Sekoita lihan marinadiainekset kulhossa ja pistä fileenpala sekaan marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.
 
Laita liemiainekset tulelle, kiehauta ja jätä sitten hiljakseen porisemaan kansi päällä.
 
Valmista noodelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä kun valmiit. 
 
Lämmitä pinnoitettu pannu tosi kuumaksi ja paista fileen pinnat kiinni joka puolelta. Sen jälkeen käännä lämpö miedommalla ja paista molemmin puolin vielä pari minuuttia, ota sitten leikkuulaudalle vetäytymään.
 
Kiehauta liemi uudestaan. Lisää pienitty ja ruodittu lehtikaali sekä nuudelit. Annostele kulhoon. Leikkaa filee poikkisyin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja aseta kullekin syöjälle keiton päälle lihasiivut ja viimeistele reilulla määrällä korianteria.
 
Voisit äiti tehdä tätä iskälle joskus!
 
 
 

18 kommenttia:

  1. Kuulostaa varsin namilta. Herkullisen sopan lisäksi aloin miettiä yhtä lempiaihettani, murteita. Etelässä en ollut koskaan kuullut kenenkään sanovan kaalta vaan aina kaalia, anopilta taisin ensimmäisen kerran kuulla sanan kukkakaalta ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, kyllä tuo oikeinkirjoitus kovasti punaisella alleviivaa kaikki mun kaalta-sanat...tosin ne ei oo ainoat alleviivatut! :)

      Poista
    2. Kaalta sanon luontojani ja joka kerta täytyy tarkistaa, että miten se menikään, jos oikein haluaisi kirjoittaa :)

      Poista
  2. Onpa soma keitto! Minä en vaan ole vielä ollenkaan tuttu tuon lehtikaalin kanssa, vaikka olen siitä kuullut muutaman kerran puhuttavan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta on siis vielä ne kokemattomat polut ja maistamattomat maut!

      Poista
  3. Nuudelisoppa on ihan parasta, oli se sitten mistä tahansa. Näiden hyvä puoli on siinä, että voi tehdä vähän kuin pitsaa, laittaa kulhoon sitä mitä kaapissa on. Yleensä meillä löytyy pakastimesta rapuja jos jääkaappi on tyhjillään. Hyvä idea tuo lehtikaali!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä keitto kyllä huutaa vihreää!
      Tom Kha gai on niin pitkään ollu mun suosikki arjen eksotiikkakeitto, luuulen, että saa nyt astua alas kakkospallille, nuudeli-ramen-phokeitot on ykkönen!

      Poista
  4. Tämä näyttää ihan aidolta ramenkeitolta, harmi ettei Tampereella ole enää tuota ramenraflaa. Pitää siis tehdä itse, tässähän on hyvät suuntimat itään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli ehkä hiukan jännä mauste tuo kaneli, entiedä tapaako olla usein?

      Poista
  5. Kelpais kyllä. Keittäisitkö satsin, jos otan kohta junan? Ihanaa lukea taas teidän blogeja, kun olen niitä vallan joutunut laiminlyömään. Ehti melkein tulla jo ikävä!

    VastaaPoista
  6. Unohdin tuossa kaali-keskustelun tuoksinassa sanoa, että keitto näyttää todella hyvältä! Ramen on monesti ollu mielessä, eikä tämä hillitse himoani yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä paitsi Ramen on jotenkin ihan sun näköistä!

      Poista
  7. Nää nuudelikeitot on mun heikkous. Ja jos pitäs valita yks ruoka, mitä söis loppuelämäni, se olis vietnamilainen Pho, ja tuo näyttää ihan siltä. Nuolaisin vähän tietskarin ruutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Hanna, ei näihin tietokoneiden näyttöihin saa koskea! Eikö sulle ole kukaan mitään opettanu! (siksi mun ruutuni on ihan pölyssä;)...)

      Poista
  8. Nanna, sulla on pettämätön vaisto ja visio tehdä näitä suoraviivaisia sovelluksia meidän Pohjolan olosuhteisiin ja käytettävissä olevilla raaka-aineilla. Tuollainen raja-aitoja kaatava viisaus sekä yksinkertaistaa että soveltaa on hulppea taito - oot niin prooo! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, olipas paljon sanottu. Kiitän ja kumarran!

      Poista
  9. Kuulostaa ihanalta, tämä menee ehdottomasti kokeiluun ja eipä mahtunut pantryä meillekään raksalle :)

    VastaaPoista