About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Onnellinen punajuuri


Onnellinen punajuuri on sopivan pikkuinen uuden sadon punajuuri omasta maasta tai torin leppoisimmalta myyjältä. Se saa kypsyä kaikessa rauhassa merisuolapedillä parissa sadassa asteessa läheisimpien tovereidensa kanssa kunnes sen puutikulla voi napakasti lävistää.

Uunista tullessaan se saa pintaansa ristiviillot ja noihin ristiviiltoihin asetellaan raskaalla lusikalla kimpale pekaanipähkinä-sinihomejuustovoita. Sitten punajuuri napsaistaan parempiin suihin.


Pekaani-sinihomejuustovoi

150g voita
100g sinihomejuustoa
50g pekaanipähkinöitä

Rouhi pähkinät karkeaksi veitsellä ja sekoita tahnaksi yhdessä huoneenlämpöisen voin ja sinihomejuuston kanssa. Muotoile joko maustevoin tapaan tangoksi voipaperin sisään, tai laita vain mieluisaan kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa. Tarjoile vastauunitettujen punajuurien kanssa.

Olin yksin kotona kokeillessani tätä ja kuinka ollakkaan napsaisin kaikki valmistamani 5 punajuurta kitusiini siltä seisomalta, heti kun olin laskenut kameran käsistäni. En siis lounaaksi, illalliseksi tai iltapalaksi, vaan ihan muuten vaan. Olivat niin suuhunsopivaisia.

Seuraavana aamuna pissasin punajuurta.

Too much information?

27 kommenttia:

  1. No at all, my friend, you can tell me anything!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3
      See you on Sunday afternoon?

      Poista
    2. Yes, please. Let us know! :) Kiva kiva, me aletaan huomenna siivota aamulla klo 6 ja leipoa ja harjata katto!

      Poista
  2. Heh, hauska postaus ;) Pitääkin lähteä torille vilkuilemaan pieniä onnellisia punajuuria, omalla rivarin pihalla kun ei kasva kunnolla edes nurmikko :D

    VastaaPoista
  3. Munkin olivat torilta, omani ovat vasta punajuuren aavistuksia....

    VastaaPoista
  4. Minulla on maa täynnä punajuuria, ja olisikohan pekaanipähkinöitäkin kaapissa. Ei vaan ehdi syömään kaikkea onnellista ruokaa sitä vauhtia kun ideoita tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minä alan luovuttaa, oon tehny ehkä kaks kesän sadasta kokeiltavasta reseptistä...

      Poista
  5. Maistuisi minullekin. Toivottavasti löydän torilta huomenna punajuuria.
    Punajuuripissa on parsapissan serkku...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ahaa, en siis ole vielä koskaan OD parsaa!

      Poista
  6. No ehkä snadi TMI-pläjäys, muttei anneta sen haitata... :-D

    Punajuuria ja saksanpähkinää, kuulostaa todella hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Oot aivan huippu - kiitos tästä!

    VastaaPoista
  8. Siinä ja rajalla, mutta kansanterveyden nimissä merkityksellinen tieto. Syön siis vain neljä...
    Minun surkeat punajuureni eivät tänä vuonna tainneet itää ollenkaan. Liian kuivaa ja laiska kastelija, luulen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla rehottaa tänä vuonna vaan mangoldi.

      Poista
  9. Oi oi :). Itselläni odottaa myös nippu jääkaapissa, torilta tosin kun omat onnettoman pieniä.

    VastaaPoista
  10. no pitäähän meidän elättää ne torimyyjätkin!

    VastaaPoista
  11. Jos meiltä löytyy tommosia suloisia pikkaraispunajuuria, niin lähtee heti kokeiluun. Melkein aina tulee tehtyä fetalla, mutta näyttävät kyllä aivan valloittavilta nämä sinihomejuustoversiot!

    VastaaPoista
  12. Tämähän kuulostaa siis reseptiltä jota viitsisi tehdä ihan itselleenkin vain.. ;) meillä kun ei muut taida innostua niin tulee harvoin tehtyä.

    VastaaPoista
  13. Kuoritaanko punajuuret ennen uuniin panoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ne on pieniä kauniskuorisia uuden sadon punajuuria, niin ei muuta kun pesun kautta uuniin!

      Poista
    2. Jos ne on pieniä kauniskuorisia uuden sadon punajuuria, niin ei muuta kun pesun kautta uuniin!

      Poista