About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 18. heinäkuuta 2013

Grillattua salaattia


 Kuluvana kesänä olen lukenut aika paljon ruotsalaisia ruokalehtiä, ihan sormet kihelmöiden reseptien ihanuutta. Tuskin mitään olen kyllä ennättänyt tekemään. Elle mat och vin on yksi houkuttelevimmista kesän lehdistä, joten arvatkaa olinko epätoivoinen kun hukkasin sen, juuri kun olisi ollut aikaa valmistaa jotain kyläilemään saapuneelle ystävättärelle ja kummitytölle ( ja valkoiselle paimenkoiralle ja jollekin mustaa moppia muistuttavalle kuulemma maailman viisaammalle ihmisen ystävälle).

No mutta ilmiömäinen muisti vain käyttöön. Muistin salaatin, homejuuston ja valkoisuuden ja pähkinät.

Grillattua salaattia, homejuustokastikkeella

2 romainesalaatin "kerää", jouduin käyttämään cosmopolitania kun romainea ei löytynyt, toivoin sen sietävän lämpöä samaan tapaan, ja niinhän se tekikin.
1 dl majoneesia
1dl turkkilaista jugurttia
100g sinihomejuustoa
50 g saksanpähkinöitä
öljyä, suolaa

Valmista kastike yhdistämällä majoneesi, jugurtti, rouhitut pähkinät ja murusteltu juusto. Valmis.

Leikkaa salaatinpäät pituussunnassa kahtia, sudi tai spreijaa pienllä määrällä öljyä ja ripottele päälle suolaa. Grillaa varovasti pari minuuttia kerran kääntäen.

Nosta tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle. Tosi herkullinen ja vähän erilainen lisuke vaikka pihvin kylkeen!

Tänään löysin sen lehden...
Aina ne ruattalaiset osaa tehdä asiat paremmin, yksinkertaisemmin.
Hyö vain grillasivat salaatin, ihan kuten minäkin ja sitten päälle ripoteltiin homejuustomurua ja pähkinää...

Det var det!

18 kommenttia:

  1. Samma här! Pohjanmaalla ei voi välttyä ruotsinkielisiltä eepoksilta. Hyvä salaattiohje kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tätähän voi varmaan varioida loputtomiin, nyt kun tajus, että (jotkut) salaatitkin voi grillata!

      Poista
  2. Låter himmelskt, tätä testataan! Ja lupaan jopa laittaa sinihometta, vaikkei se mun lempparia olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin syötin tätä vahingossa sinihomevastaiselle...tykkäs ja otti lisää.

      Poista
  3. Kyllä naapurit osaa. Laputan parhaillaan Lantliv Mat & Liviä, joka naapurin lehdistä on oma suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä harrastuksessa tulee niin uudissanastoa spesifeillä merkityksillä....laputtaminen, pällistely, nyhtöpossu....

      Poista
    2. Me ollaan niin innovatiivisia uudistajia ;-)

      Poista
  4. Täytyypä kokeilla Elle mat och vin lehteä. Lantliv Mat & vin ja baka lehdet on ollut ahkerassa käytössä. Salaattia on ehdottomasti grillattava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin kesän grillinumero oli tosi hyvä!

      Poista
  5. Tää on sen tyypinen ohje, että huutaa päästä meikäläisen keittiöön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "...huuda, huuda, ilosta..."
      :) HALOO Helsinki

      Poista
  6. Ihana tuo salaatti-idis, pitää ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu ja muuten onnea kovatasoisen :) salaattikisan voitosta. Olis ne hellittelyhetket Haikossa kelvanneet mullekin!

      Poista
  7. Kaytitko jotain normi sinihomejuustoa tassa, kun sita ei ole tossa ainesosalistassa lueteltu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarkka! Ihan normi Auraa ja lisään sen nyt reseptiin....

      Poista
    2. :) eipa kesta. Pitanee koittaa tata joskus, toimii varmaan hyvin grillijuttujen kanssa.

      Poista
  8. Grillattu salaatti on mun kesän ihan ykkösjuttu! Ceasarkastike päälle niin aiai :)

    VastaaPoista
  9. No Ceasarkastike sopii muuten aivan ehdottomasti. Kiva kuulla susta, Kira!

    VastaaPoista