About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

No nyt on Fresh!


Mä oon kuulkaa syönyt viikon lounassalaatteja! Fresh Servant kutsui muutamia ruokabloggaajia (Keltaisessa keittiössä, Tyrniä ja tyrskyjä, Jotain maukasta) ja julkkiksia (Pipsa Hurmerinta, Lotta Backlund ja Saija Palin) tutustumaan salaattivalikoimaansa ja lähetti kotiin kymmenen erilaista salaattiannosta. Täytyy tunnustaa, että en ole ostanut lounassalaatteja, kotona ollessa se nyt tuntuu vain jotenkin hassulta (luterilainen ajatusmaailma"Jokainen salaatinlehti on sinun itsesi repimän..." jyllää). 

Avoimin mieli ja tyhjin vatsoin, lähdin innolla kuitenkin maistelemaan salaatteja.Yllättävää itselleni oli, että niistä oikeasti tuli täyteen ja että annokset maistuivat nimensä mukaan tosi tuoreilta. Lemppareitani olivat mm. lohi ja katkarapucesarsalaatit.


Maisteluun oli myös lisätty hiukan haastetta. Meidän tulisi tuunata joku salaateista uuteen muotoon yhdistämällä se muihin raaka-aineisiin. Ehkä vaikein haaste ikinä!

Tiesin heti Fresh-tuoteperheeseen tutustuttuani, että vaikka sainkin vapaat kädet tuunata salaattia mieleni mukaan, halusin säilyttää ehdottomasti sen parhaimmat ominaisuudet. Helppous, nopeus, kätevyys. Tuunaus pitäsis olla helposti toteutettavissa ja se pitäisi olla myös mukaanotettavissa, vaikkapa kesäiselle retkelle raikkauden siitä kärsimättä. Ehdottomasti halusin ekologisesti hyödyntää kaikki salaattipakkauksessa olevat raaka-aineet mielekkäällä tavalla ja siten, että ne kätevimmin todella onnistuvat pakkauksen avulla, ei irtotavaroina ostelemalla.


Rakastan aitoa meksikolaista mexmexiä ja myös amerikkalaistyylisempää texmexiä. Siksi kana taco -salaatti päätyi itsestään selvänä valintana tuunauksen alle. Herkullisen salaatin tuunasin vielä paremmaksi lisäämällä mukaan meksikon makuja: avokadoa, tomaattia, punasipulia, korianteria ja limeä. Tortilloista tein syötävät tarjoiluastiat, jotka on helppo valmistaa etukäteen. Voit ottaa Fresh-salaattirasian, tortillakupit ja muut aineet sekä veitsen vaikkapa piknikille, jossa näyttävästi valmistat salaatin pilkkomalla kasvikset ja jakamalla ne salaattikippoihin yhdessä Fresh-ainesten kera. Juustokastike ei ole pakollinen, mutta se tuo mukaan hiukan tulisuutta ja on sitä paitsi sairaan hyvää. Sen voi valmistaa etukäteen kunhan et jämäytä sitä kylmälaukkuun.

Lopputuloksena ihanan herkullinen ja näyttävä ateria pienemmälläkin porukalle helposti.



Hetkessä tortillakipot
2:lle

Ihana piknikeväs tai vähän spesiaalimpi lounashetki

•Fresh LounasHetki kana-tacosalaatti
•2 isoa maissi-vehnätortillaa
•1 iso tomaatti
•1 avokado
•½ punasipuli
•½ limen mehu
•1 dl tuoretta korianteria

Juustokastike
•1 pkt cheddar sulatejuustoviipaleita
•1 tlk ranskankermaa
•1 dl jalapeñoviipaleita silputtuna

Etsi molemmille tortilloille n. murokokulhon kokoinen uuninkestävä kulho ja painele lätty kulhon pohjalle niin, että siitä muodostuu kuppi. Paista 175 asteisessa uunissa n. 8 min. Irrota varovasti jäähtymään ritilälle.

Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuesti, silppua korianteri, kuutioi tomaatti sekä kuorittu avokado. Purista avokadon päälle limemehu. Sekoita ainekset yhteen Fresh-salaatin(salaatti, maissi, kurkku, juusto, kana) ja – salaatinkastikkeen kanssa.

Valmista juustokastike sulattamalla juustoviipaleet pienellä lämmöllä ranskankerman kanssa pienessä kasarissa. Lisää silputtua jalapeñoa maun mukaan.

Kokoa salaatti syötäviin tortillakippoihin jakamalla pohjalle salaattiseos, jonka päälle valutat juustokastikkeen ja ripottelet lopuksi Fresh-salaattipakkauksessa olevan tortillasipsipussin.

Voit valmistaa samaan tyyliin myös pikkutarjottavat vaikkapa illanistujaisiin puolittamalla tortillat ja paistamalla ne muffinssivuoan pohjalla pikku kipoiksi.

Voit valmistaa samaan tyyliin myös pikkutarjottavat vaikkapa illanistujaisiin puolittamalla tortillat ja paistamalla ne muffinssivuoan pohjalla pikku kipoiksi.. Puolita  tortillalätyt, niin ne ovat juuri sopivan kokoisia muffinssipellille.



En todellakaan panisi pahakseni, mikäli joku pakkaisi picnikkorin ja veisi mut näillä eväillä kesäretkellä. Lisäksi mukaan vain juomaa ja jälkkäriksi vaikka muutama mansikka. Tai ehkä kirsikoita.
Sitä odotellessa, hop, hop kamppanjasivuille, josta löytyvät kaikkien osallistujien ihanat herkut. Sieltä käsin pääset myös äänestämään suosikkiasi tykkäämäällä FB:n kautta.


Kampanja on toteutettu yhteistyössä Fresh Servant Oy:n kanssa, joka valmistaa mm. Fresh Hetki -lounassalaatteja. Yhtiö toimii Pietarsaaresta käsin, joten meikäläisellehän tämä on varsinaista lähiruokaa!


20 kommenttia:

  1. Se on Lotta, ei Laura. Tuli nälkä kuvia kattellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottakai Lotta. Mitä mä täällä oikein sekoilen? Anteeksi. Lotta. Korjattu.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Annemi..."idis" juontaa juurensa vuoteen -84 ja Michiganilaiseen kouluruokailuun...

      Poista
  3. Tosi loistavan upeat kuvat ja kiva resepti :) olisin kyllä ottanut mielelläni yhden tänne maisteltavaksi, kaamea nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja oikein kivat kehut...helppo hymyillä kun tätä lukee :)!

      Poista
  4. Freshiltä näyttää.. Näppärä idea nuo tortillakipot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva vaihtelu syödä tortillat välillä näinkin!

      Poista
  5. Aivan loistava idea! Täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan! ja täytteissähän on vaan mielikuvitus rajana.

      Poista
  6. Ihania kippoja! Täytyypä koittaa kun tulee vieraita :D Mullakaan ei ole tullut mieleen ostaa valmissalaatteja kotiin. Joskus kyllä työaikana niitä ostelin, mutta Freshiä ei varmaan silloin ollutkaan tarjolla.

    VastaaPoista
  7. Näillä kipoilla taidan kerätä pisteitä seuraavissa kemuissa :) Hieno vinkki, kiitos!

    VastaaPoista
  8. ...toivottavasti mä keräsin sun äänen... :)

    VastaaPoista
  9. Voi hyvää sateista päivää tota sun luovuutta Nanna! Go, Go, GOOO!

    VastaaPoista
  10. Sä oot kyllä kova kilpailija. Äänestetty on!

    VastaaPoista
  11. Katsoin ensimmäisestä kuvasta, että nyt on joku salaatinvalmistaja iskenyt kultasuoneen! Ostan usein aamulla töihin mennessä salaatin evääksi, ja tällainen olisi hieno valinta. Ehkä pitäisi olla joku pois vetäistävä muovi välissä, ettei tortilla kostuisi, mutta houkutteleva on. Kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedä häntä, vaikka salaatintekijä ottais tästä onkeensa!

      Poista