About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pientä elvistelyä


Kotonani asuu hirmu söpöläinen pääsiäistrulli. 

Määrätietoisen tarmokkaasti tuo trullinpoikanen toteuttaa mm. omat kasvomaalauksensa (naamaan piirtämisestä on unelmoitu aina halloweenistä lähtien, kun äiti aiheutti pienimuotosen trauman omalla kasvomaalauksellaan). Näin äidillä jää enemmän aikaa rakkaalle harrastukselleen, bloggaukselle.

Ja nyt seuraa pienimuotoinen elvistelyosuus, mikäli siihen vaatimaton pohjalainen kykenee, siis pienimuotoisuuteen. Anteeksi etukäteen jos tulee nostettua kissan häntää tarpeettoman tiheään.

Helmikuu oli villi kuukausi, tulikohan silloin pyynnöstä laadittua 3 eri kilpailureseptiä. Maaliskussa oli sitten sadonkorjuu.

Jos siis muistatte....



herkullisen pasta-annokseni Penneä parhaassa seurassa ja siihen liittyvän jälkiruuan Kahvikaverin kirsikkapehmis, jotka valmistin Maggin kilpailuun, niin voin ilokseni kertoa, että arvovaltainen raati valitsi annokseni kilpailun voittajaksi. Näin sanoen:

- Kilpailun voittanut ateria oli onnistunut ja tasapainoinen kokonaisuus – juuri sitä, mitä kilpailussa haettiin: helppo, nopea, herkullinen ja myös ravintoarvoiltaan suositeltava. Resepteissä oli hyödynnetty monipuolisesti tutumpia mutta myös harvinaisempia raaka-aineita, keittiömestari Marko Laine luonnehtii voitokasta ateriakokonaisuutta..

Kakkossijan jakoivat hienosti Iskä kokkaa ja Hellan ja Viinilasin välissä-blogit. Onnittelut!

Kilpailun lehdistötiedote löytyy täältä ja sieltä vielä erillinen tiedote (jonka saat kuvaaklikkaamalla isommaksi)kustakin bloggaajasta, jos haluatte käydä lukemassa.

Palkinnoksi sain tuotepaketin sekä aika hurmaavan kahvinkeittimen, mutta siitä lisää tulossa omassa postauksessa.

Kiitos Maggi!


Olen tainnut pantata tietoa blogissani myös Heinzin järjestämän Pohjoismaiden paras jauhelihakastike -kilpailun tuloksista, vaikka facebookissa olen sitä hehkuttanutkin. Minä siis valmistin kastikkeen, Heinz valitsi sen Suomen edustajaksi ja Facebookissa järjestettiin sitten kova äänestysmittelöö neljän pohjoismaan edustajan kesken. Olin varma, että sorrun ainakin ruotsalaisten jalkoihin. Mutta niin vaan kaikki rakkaat äänestäjäni äänestitte minut voittoon. Voittaja ratkaistiin facebook äänien, ja kastikkeet valmistaneiden ruotsalaisten italialaiskokkien  mielipiteiden yhteistuloksena. Toimituksesta on pieni videonpätkäkin. Huomatkaa kultainen Heinz-pullo!
Kuten tanskalaiset asian ilmaisevat:

I dag er vi stolte af at kunne præsentere Nordens bedste kødsovs. Til lykke til Nanna Rintala fra Finland, din opskrift bragte dig hele vejen til førstepladsen, og rejsen til Bologne er din! 

Bolognaan siis voittomatkalle. Myös Le Creusetin patasetti kuuluu palkintoon, sitä ei kyllä vielä ole toimitusvaikeuksien takia näkynyt.

Mutta kiitos Heinz!

Lisäksi mun kävijämittari heilahti pääsiäisenä yli 600 000, mikä tuntuu aivan mielettömältä. Helmikuussahan blogini täytti 3 vuotta.

Ehkä tässä pitäisi joku arvonta järjestää kaiken kunniaksi, kunhan vain ensin keksin palkinnot. Bolognan matkaani en kyllä anna!

43 kommenttia:

  1. Anteeksi, siis blogini kävijämittari heilahti, ei mun!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Onnea paljon ja samalla kiitos hienoista resepteistä. Tänäänkin on tarkoitus toteuttaa sekä sienirisotto että mainio appelsiinijälkiruoka, jota jo kerran kokeilin.
    Nimim. Lukija Kauhavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on kiva kuulla, että joku lukee blogiani, vaikka ne joskus sanookin, että en mä kyllä niitä ruokia jaksa laittaa....ovat niin erikoosiakin :)

      Siksi on vielä hienompaa kun joku kertoo oikein urakoivansa kaks reseptiä päivässä! Terveisiä syntymäpitäjään!

      Poista
    2. ;) Mun Äiti sanoo kans aina että olis voinu laittaakki, mutta ku siellä oli jotain ihimeellisiä aineeta taas... ;)

      Poista
    3. Joo, säkin tairat olla aikamooneen murheenkryyni, kun oot niin erikoonen nuas kokkauksissas välistä.... ;)

      Poista
  3. huippu homma ja erittäin paljon onnea voitoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sähän avasit kans voittoputken (onnea!), kenties lisää seuraa loppuviikosta?

      Poista
  4. Nyt on sellainen voittoputki päällä, että kannattaisi käydä myös lottoamassa :) Paljon onnea menestyksestä!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Kyllä te taisitte Iskän kanssa huohottaa niskaan... :D

      Poista
    2. En muuten harrasta lottoamista... Ennen Urhon syntymää pelasin V5 ja V75, mutta sittemmin en ole enää keriinnyt alaa seurata.

      Poista
  5. Jos et luovu Bolognasta, kelpaa mulle myös se Le Creusetin setti ;)

    Onneaponnea voitoista, olet ansainnut ne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos, vähä hassulta tuntuu tämä suksee, kun en ennen näitä ruokakisoja koskaan voittanu mitään missään lajissa, ellei kouluaikaisia Kauhavan kulttuurilautakunnan järjestämiä kirjoituskilpailuja lasketa!

      Sitäpaitsi tähän tulee vielä arvontavoitot päällä. Voitin viime kuus myös Järvikylän Yrttien jostakin paina tykkää- arpajaisista sen Sarpanevan upean padan.

      20 vuotta oon pärjänny yhdellä no name-padalla ja nyt en raaski luopua yhdestäkään! (minusthan paljastuu ahne paska!)

      Poista
  6. No voin minä lähteä sinne matkalle mukaankin, jos et molemmista lennoista halua luopua.
    Eikä tuossa ollut nyt minkäänlaista syytä pienimuotoisuuteen, kun sinä putsaat kaikki palkintopöydät.
    Ansaitusti! Onnea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä kanssa olet aina valmis uhrautumaan ystäviesi eteen! Oliskohan ne italiaanot valmiita siihen, että me käveltäis siellä ravintolasta toiseen typerästi hymyillen (vai kuinka se meni...)?

      Mun ratsastuksenopettajanikin tarjoutui lähtemään, että alkaa olla vaikiat valinnat. Ai niin ja Aliisa- serkku.

      Poista
  7. Kyllä siellä nyt palkinnot kinostuvat! :D Paljon onnea!

    VastaaPoista
  8. Sä oot niin nero.onnee! MUL O IHAN OIKEE IDOLI,!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai susta on tullu kukkahattu?
      Jos tekis käyntikorttia, niihin vois painaa nimeni alle, että "ruokabloggaaja ja yhden ihmisen idoli". :DDDD

      Kiitos, ihana.

      Poista
  9. Etkö sä saanut tuota kultaista ketsuppipullopokaalia ollenkaan ittelles? Laita sitten perinteinen postikortti sieltä palkintomatkalta.T. Mimma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilmeisesti en, kun ei oo ainakaan näkyny. Siinä kyllä lukee tämän kilpailun nimi ja kaikki. Ehkä se on Heinzin Suomen toimiston kaapin päällä. Ei ainakaan mun. On niin kitch, että olisin sen ottanukkin.

      Muistilappo: Tärille kortti!

      Poista
  10. Kovasti onnea Voittajalle! Mahtavilla resepteillä olet palkintosi kyllä ansainnut. Kauneinta ja söpöintä on kyllä kuitenkin tuo punaposkitrulli :)

    VastaaPoista
  11. Olet niin voittosi ansainnut! Onnea!

    VastaaPoista
  12. Onnea, onnea! Ei ollu tuurista kiinni nämä voitot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no, oli tai ei...pääasia on lopputulos :D (vai osallistuminen?)

      Poista
  13. Saitko sen Bolognan matkan lisäksi siis myös sellaisen Heinz-pokaalin kuin oli siinä videon lopussa? Upeat voitot! Suomi-Ruotsi maaottelukin ratkesi tämän vuoden osalta tässä samalla. Onneksi olkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku Unknow olikin kysynyt tuota jo. Toivottavasti se pokaali saapuu postissa joku päivä!

      Poista
    2. Juu...todellakin...hauska juttu oli, että UM:ssä työskentelevä ystäväni kertoi, että työkaverinsa oli kehottanut menemään äänestämään "Suomen ehdokasta", joka oli osoittautunutkin sitten vanhaksi tutuksi, eli minuksi. Että kyllä Suomi omistaan huolen pitää ! :D

      Poista
  14. Hienoa! Komea voittoputki päällä! Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämähän tietää myös tanskankielisiä esiintymisiä, vai mitä mä aiemmin lupasinkaan....

      Poista
  15. Voi miten upeeta! Eli onnittelut täältäkin! Minä voin ratkaista sen vaikean valinnan matkakaverin suhteen ja lähteä mukaan niin ei tarvitse muita miettiä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisköhän meidän tilata aivan oma charter?

      Poista
  16. Mieletöntä!!! Upeaa!!! ONNEA ONNEA ansaituista palkinnoista!!! Blogisi on uusi tuttavuus, olen seuraillut muutaman kuukauden ja tykkään hirrrrveästi!

    H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, etten ainakaan heti karkoittanut teitä pois tällä elvistelyllä! ;D

      Ja hyvä kun kommentoitte niin löysin teidänkin bloginne. Aivan TAJUTTOMAN hurmaavia ne mustavalkoiset kuvat teistä, suksilla ja iliman...

      Poista
  17. Mä en kyllä usko, että kuvassa on Hilija. Näyttää ihan nukelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minen ainakaan oo nukkeihini piirrelly,enkä tukkaa leikelly koskaan...

      Ohan se sellaanen"living doll"... niinkun oot ittekkin!

      Poista
  18. mitä häpeämistä siinä on että nainen menestyy ja vielä pitkälti pohjanmaan ulkopuolella näin hyvin?!? saa sitä suomalainen nainenkin joskus olla ylpeä itsestään!!!

    VastaaPoista
  19. Etsiskelin hyvää ja vähän erikoistakin tai kiinnostavaa reseptiä tavalliselle perusraaka-aineelle (appelsiinille). Eksyin sitten jostain syystä tämän blogin sivulle ja ruokareseptin sijasta löysinkin listan elvistelyä. Ei toista kertaa tarvitse näille sivuille tulla, koska selkeästi bloggaajalla ei ole mitään mielikuvitusta innostavaa annettavaa tänne minun keittiöön. Itse pohjanmaalla asuneena on pakko tuohon elvistelyyn todeta että; vilpittömät onnittelut hienoista voitoista, mutta kannattaa ehkä muistaa että pohjanmaalaisuushan on asennevamma, ei ylpeilyn aihe. Ruokablogin selaaja lukisi mielummmin ihan siitä ruuasta/reseptistä kuin jostain pannusarjasta tai kahvinkeittimestä. Niitä kun saa paikallisesta marketista niin paljon kuin jaksaa kotiin kantaa, mutta sen sijaan appelsiinireseptiä vailla ollaan edelleen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tosiaan taida olla hirmuisesti annettavaa appelsiinireseptin etsijälle, mutta muistuu mieleeni kuitenkin yksi: http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2013/03/bombay-orange.html

      Aika vanhojahan nuo mun voittoni ovat, ei niitä nyt niin kauhiasti ole eikä varsinkaan pitkään aikaan, mutta aidosti olen niistä aikanaan iloinnut ja tämän halunnut välittää myös lukijoilleni.
      Toivottavasti sinä löydät etsimäsi jostakin muualta!

      Poista