About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 28. helmikuuta 2013

Ja mukaan mahtuu aina yksi pastaresepti....



HELPPOEi vaadi kun hiukan pilkkomista ja ainesten sekoittamista. Helpommaksi ei voi paljon mennä tai sitten tämä olis jo helpompaa kuin roiskeläppä pitsan lämmitys.
 NOPEA   Jamie Olivers tekisi luultavasti vartissa, mulla saattoi mennä 20 minuuttia....    
HERKULLINENNo, oli, todentotta. Jos kaikki herkut laitetaan yhteen ja samaan pastaan, mitä siitä voi tulla muutakaan.

Ai niin, ja oli siinä vielä ravintoarvoltaan suositeltava myös, ja riippuu tietenkin hiukan terveellisyyden fanaattisuudesta, mutta eiköhän tämä normisyöjän suosituksiin mahdu.

Nestle pyysi nimittäin edelliset kriteerit täyttävää pääruuan reseptiä, jossa käytetään heidän Maggi Fond cup-tuotteitaan, joita sain läjän testattavaksi. Kyseessä on taas pienimuotoinen kilpailu, mutta tällä kertaa kukaan ei joudu äänestämään ketään, että huokaiskaa helpotuksesta. Sitten piti kehittää myös Nespresso kahvista ja Mövenpickin jäätelöstä jälkiruoka tai -juoma. 

No minä pähkäilin asian näin: tehdään helppo ja ruokaisa pääruoka eli pasta. Laitetaan mukaan hiukan tuoretta eli vihreää paprikaa ja rucolaa, oreganoa ja basilikaa. Osa herkuista saadaan nopeasti purkista; artisokan sydämet ja aurinkokuivatut tomaatit. Pakkasesta otetaan valmiiksi keitetyt jättiravun pyrstöt, jotka tuovat annokseen yhdessä parmankinkun kanssa vähän luxia arkeen tai nostavat aterian vaikka sunnuntailounasvierasruuaksi. Maggi Fond Cup Tomaatti ja yrtit sitoo kokonaisuuden yhteen.Muita mausteita ei mustapippuria lukuunottamatta tarvitse.

Sounds like a plan. (lentokoneen ääniä) 

 

Penneä parhaassa seurassa
(4:lle)

5 dl Penne-kuivapastaa
2kp Maggi Fond Cup Tomaatit&Yrtit
2rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 vihreä paprikaa 
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
5-6 artisokansydäntä (säilyketölkki, suolaliemi)
200g jättikatkaravunpyrstöjä (keitettyjä)
5-6 siivua parmankinkkua
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen rucolaa
pikkukourallinen basilikanlehtiä
muutama varsi tuoretta oreganoa
muutama kierros mustapippuria myllystä

tarjoiluun: parmesania ja sitruunanlohkoja sekä ihanan tuoretta rapeakuorista maalaisleipää

Täytä isoin kattilasi vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon yksi Maggi Fond Cup Tomaatti&Yrtti- liemikuutio ja laadukas kuivapasta. Keitä ohjeen mukaisesti napakan kypsäksi, valuta, mutta jätä n. 1dl keitinlientä talteen.

Pastan kiehuessa sinulla on noin yksitoista minuuttia aikaa toimia.

Ota kaikki aineet esille, ettei käy kuten minulla, että parmankinkku unohtui jääkaappiin. Huomasin vasta kun kaikki ruoka oli jo jaettu lautasille ja aloimme syömään... no lisättiin kinkut- ja lisäys oli erinomainen, mutta virallisista valokuvista se nyt puuttuu.

Kuori ja viipaloi valkosipuli, leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Valuta tomaatit ja piko pienemmiksi, valuta artisokat ja leikkaa kahteen tai neljään osaan. Kaikki palat saavat olla melko reiluja. Nypi valmiiksi kourallinen basilikanlehtiä, rucola ja silppua oregano. Valuta sulaneet jättikatkaravun pyrstöt. Paahda pinjansiement kuumalla pannulla.

Sitten menoksi: Kuumenna oliiviöljy ja miedolla lämmöllä freesaile valkosipulia ja paprikaa, kunnes tuoksut alkavat tuntua nenääsi.Lisää artisokka ja aurinkokuivattu tomaatti. Seuraavaksi pasta ja säästämäsi liemi, lisää mukaan toinen Maggi -kuppi, sekoita ja kuumenna. Lisää jättiravunpyrstöt ja kuumenna. Ota pannu liedeltä, lisää rucola, basilika, oregano, pinjansiemenet ja hiukan pienemmäksi revitty parman kinkku. Pari kierrosta mustapippuria myllystä, lautaselle ja annoksen päälle vähän puristettua sitruunaa ja parmesania. Joko hengästyit?

Ei se mitään, nyt saa käydä pöytään.






 Mikä pikku-Italia Pohjanmaalla!




Jälkiruokaa varten valitsin kaupan pakastealtaasta Mövenpickin ultravaniljaisen vaniljan. Mukaan tarttui myös iso purkki säilöttyjä kirsikoita, ns. hapankirsikoita, ei niitä siirappisia coctailkirsikoita.
Hapankirsikka, vaniljajäätelö, kahvi ja ripaus tummaa suklaata. Jälleen lentokoneen ääniä. 


Kahvikaverin kirsikkapehmis
2:lle

900ml Mövenpickin vaniljajäätelöä
3 dl Lemppari Nespresso-kahviasi (mustaa)
1 dl sokeria
2 dl hapankirsikoita pilkottuna
hiukan tummaa suklaata rouhittuna

Keitä kahvisiirappi. Laita kattilaan kaksi dl kahvia ja 1 dl sokeria, keitä paksuksi siirapiksi, 10-15 minuuttia.(Kahvisiirappi on muuten napattu Sara La Fountainilta, joka jo viime syksynä pisti sitä vähän joka paikkaan).

Valmista pehmis. Laita blenderiin jäätelö ja kylmä kahvi, surauta pehmismäiseksi tanakaksi pirtelöksi. Laita tarjoilupikarin pohjalle puolet kirsikoista, puolet pehmismassasta ja kaada päälle, sekaan sekoittaen siirappi. Koristele rouhitulla suklaalla. Herkutteluun tarvitset pitkävartisen lusikan ja pari paksua pilliä. Ja lapsenvahdin, sillä kuten suudellessa (ja aivastaessa) , tätä syödessäkin menee väkisin silmät kiinni.

Lapselliseen versioon voit käyttää pehmikseen muuten myös maitoa tai kolaa, kahvisiirappi luulen kyllä silti maistuu.


Oi miten täydellinen torstai!

17 kommenttia:

  1. Olipas hyvät,helpot & nopeat setit. Pasta on huippua,lähes aina. Itekki tein tänään pesueelle lohi-pinaattipastaa ja aikaa meni se n.20min :)

    VastaaPoista
  2. Ja usein mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa. Tässä on kyllä aika paljon ainesosia, mutta toisaalta, kaikkea on kohtuudella.

    VastaaPoista
  3. Voi miten herkullista! pieni annoskateus iski :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli varmaan tositosi pieni, sen verran hyvät mezet oli nimittäin omassa blogissas.

      Poista
  4. Nanna, just opeteltu käsittelemään oikiaa artisokkaa ja sitten sinä haet purkin. Olisit nyt vähän keulinut - edes ihan vähän ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinähän se just onkin, että kun ensin pitäis opettaa kaikki muukkin suomalaiset, jokka ei oo sitä käsitelly. Olis vähä tyämaata....

      Säilyketölkeissä on hyvä olla kaikkia jemmassa varalta, ei niitä kikherneetäkään aina tartte itte liottaa ja keittää...

      (sanoo oikaasuhaluunen)

      Paitsi oli se tuore artisokka hyvää!

      Poista
  5. Eikö täällä pääse äänestämään? Minä olisin kyllä ollut heti valmis! Mahtavan näköinen pasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...voin ottaa yhteyttä maggiin ja kertoa, että yksi haluaisi välttämättä äänestää annostani...jos se vaikka rekisteröitäisiin tuomarien pöytäkirjaan tai jotai ....;)

      Mutta kiitos Ankerias kaikista muista äänistäkin, mua kyllä aivan hävettää nämä jatkuvat äänestykset, mutta ei voi mitään kun en malta olla osallistumatta...mutta oikiasti facebook äänestykset voittajan ratkaisemiseksi on kyllä aika syvältä, siinä lähinnä mitataan verkoston laajuutta ja aktivointiviitseliäisyyttä. (Siksi en oo kyllä yhtään puhdasat äänestystä voittanutkaan)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. No nippu yrttejä kotimatkalla ja sitten vaan tavarat pannulle. Simppeli, oikeesti.

      Poista
  7. Kiitti kommenteista. Sä vaan puhut asiaa, yhtä lailla kuin valmistat safkaa. Toi ruoka on sarjaan "miks aina ei voi olla torstai". Ei saamari mitä settiä! Cool!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...koska sitten ei vois koskaan pitää sunnuntainrunsseja.... :)

      Poista
  8. Tää on kuin mulle mittatilaustyönä tehty pasta: katkiksia, artisokkaa, parmaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kyllä hävettävän herkut raaka-aineet, vaikka nyt ovatkin osa purkista ja pakkasesta....

      Poista
  9. Oi , olipa herkullisen näköistä! Pasta on aina suosikki meijän perheessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...juu ja pasta Bologneeseen ei edes koskaan kyllästy, vaikka sitä tekis joka viikko!

      Poista
  10. Onnittelut kilpailumenestyksen johdosta.

    VastaaPoista