About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Läskisoosi goes Asia


Nyt on pienellä ihmisellä taas yksi elämää suurempi kysymys pohdittavana kun seuraavan kerran marketin lihahyllystä tarttuu matkaan porsaan kylkisiivupaketti. Että tehdäkkö ihan sitä oikiaa ittiänsä, läskisoosia, vai tätä Braised Pork Belly, jonka  Lemons and Anchovies- blogista löytämääni reseptiä lähdin soveltamaan. Siellä on muuten annoksesta upeat kuvat, jotakin muuta kun nämä illalla rätkityt, tajuntansa menettäneellä korianterilla höystetyt kuvat.

Tämä oli kivan näppärä tehdä, ja jos teillä nyt on sitä karkkipossun lientä pakastimessa tai muu maakariliemi , niin puoli litraa sitä ajaa varmasti tämän liemen asian, ja pääset vieläkin helpommalla.

Ja ehkä possunsiivut vois paistaa pannullakin, alkaa  silloin olla jo tosi pikaisesti valmistuva.


Läskisoosi goes Asia

350g possun kylkisiivuja, tai kastikelihaa, tai millä nimellä sitä nyt myidään.

1/2 l kanalientä (vesi+fondi)
2 rkl Ketjap Manis (makea soijakastike)
3 rkl viinietikkaa (riisi- tai tavallinen omenaviinietikka)
2 rkl osterikastiketta
1 kuvattu tähtianis
1 kanelitanko
4 valkosipulin kynttä kuorittuna
 2 kuivattua chiliä tai 1-2 rkl chilihiutaleita
Kiinalaista viismaustetta

oliiviöljyä
Korianteria tai ruohosipulia tai kevätsipulinvarsia annoksen päälle näön ja maun antajaksi.
suolaa, pippuria

Laita uuni 200 asteeseen.
Levitä kylkisiivut uunipellille leivinpaperin päälle.
Voitele siivut oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla
Kasta öljysuti sitten viismausteeseen ja  sudi sitäkin viipaleille. Paista uunissa  20 minuuttia.

Tee liemi eli laita loput aineet kattilaan, kiehauta ja palauta matalalle lämmölle. Pilko paistetut kylkisiivut 2-3 osaan ja lisää liemen sekaan. Anna hiljalleen kypsytellä 30-40 minuuttia.

Keitä hyvät basmatit, annostele riisi kulhoon, päälle pehmeitä, pikkuisen tahmeita ja aavistuksen makeitakin possunkylkisiivuja kastikkeessa ja korianteria.

Ja sitten tiedättekin kai suunnan?


19 kommenttia:

  1. Sinulla on niin kiva kirjoitustyyli, hihitin aamubussissa korianteri-paralle :D

    Herkullinen resepti! Ostin yhteen aikaan usein kylkisiivuja mutta en koskaan tehnyt niistä tällaista ruokaa.

    annemi/52weeksofdeliciousness

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Annemi.
      Jotenkin minäkään en ole tajunnut, että niistähän saa vaikka mitä muutakin kuin paistettua läskiä ja läskisoosia. Esim. ne pika Bo SSämit.

      Poista
  2. Kummasti alkoi nyt tehdä mieli läskisoosia...

    VastaaPoista
  3. Miten hyvä idea, pitää pistää muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja sitten muistista pois ja pannulle!

      Poista
  4. Kaksi kertaa kypsennetyt kylkipalat on oikea kiinalainen klassikko. Minullakin to-do listalla. Ehdit taas ensin! Valtaisan hyvän näköistä.

    Ja suomalainen läskisoosi on kanssa tosi hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä kun luulin vaan paistelevani vähän viismausteella sudittuja läskinpaloja...mutta siis kyseessä olikin (aina ajan hermolla olevan bloggarin) versio kiinalaisesta klassikosta...! :)

      Joka tapauksessa jään odottelemaan sun versiota, se on kumminkin esikuvalleen uskollisempi, tämä mun kun nyt oli vaan tuolta amerikan kautta hankittu sinnepäin resepti.

      Yllättävän hyvin nämä kuitenkin natsaavat tähän nämä kylki- tai kastikeviipaleet, monella kun ei ole mitään kauppahalleja yms mistä saisi tuota kylkeä kokonaisena.

      Ja sitten ne natsaa myös siihen tavalliseen läskisoosiin. Naurattaa ajatus noista amerikkalaisista, mitä ne ajattelis läskisoosista kun vissiin useampi taisi tuon alkup. postauksen kommenteissa tiedustella kuinka tätä syödään...leikataanko läskit syödessä joka palasta irti...

      Poista
  5. Pitääkin tehdä joskus läksisoosia näin. Nyt tosin vuorossa olisi se perinteinen läskisoosi, siinä vaan värit eivät ole noin kauniita...

    VastaaPoista
  6. Tätä, tätä, tätä. Ei uskoisi, että maailman lihavin kansa on kauhean huolissaan pikku läskiviirusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katto, sitä ei oo käsitelty tarpeeksi, liian aitoa.

      Poista
  7. On tosi herkun näköstä :) Pitääpi testailla

    ___________________________
    http://riistaajaraastetta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Tää sun blogisi on oikea löytö. Ihania ruokia, nam!
    http://neitisaippuakupla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Ai elämä, mäkin nauroin korianterille! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no, eliniän pidennystä sekunti tai pari!

      Poista
  10. Hyvältä näyttää, vaikka vähän läskikammonen oonkin. Ehkä siedätys olis hyvä alottaa tästä reseptistä.

    VastaaPoista