About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Fenugreek chicken


Aijai, aijai, kyllä sitä ollaan oltu meikäläisen keittiössä taas niin ajan hermolla, niin ajan hermolla...
Viime viikkoina on tullut nautittua tätä muutaman kesän takaista suosikkikanareseptiä ainakin kolme kertaa.

Ajankohtaiseksihan tämän tekee  Saksan lähes viitisenkymmentä ehec-kuolintapausta, jotka nyt siis viime viikolla yhdistetiin Egyptistä tuotuihin sarviapilan siemeniin.

Fenugreek on siis juurikin se sarviapila. Viime viikon pöytäseurue ehkä hiukan hiljeni kun kerroin kuinka "tapetilla" olevaa ruokaa söimme. Lohdutin, että omat siemeneni ovat Intiasta...

Ja koska kaikenlaisen hysterian lietsonta ei ole suotavaa, meille saa edelleen tulla maistamaan sarviapilaa. Fenugreek-nimi on vain niin kaunis, että käytän sitä mieluummin. Its käytän siemeniä, joita saa ostettua noista aasialaiskaupoista, äitini taas käyttää kuivattuja lehtiä, kumpikaan ei ole varma mitä reseptiin oikeasti pitäisi laittaa. Lehtiä en ole nähnyt Suomessa myytävän(mikä ei tietysti todista etteikö niitä myidä täällä).

Yksinkertainen resepti perustuu siis marinadiin, joka on ehkä parhailta tuoksuvin marinadi koskaan. Lopputulos on hyvin miedon ja hillityn, mutta omanlaisensa makuinen kana, vartaassa tai leikkeenä ja mieluiten grillattuna.


Fenugreek Chicken
4:lle

 4  broilerin rintaleikettä tai pari minuuttileikettä per syöjä
1,5 dl turkkilaista jugurttia
1rkl inkivääritahnaa
1rkl valkosipulitahnaa tai 3-4 murskattua kynttä
1tl kanelia
1rkl fenugreekin eli sarviapilan siemeniä (tai Garam masala mausteseosta, ellet löydä fenugreekkiä)
suolaa hiukan

Jos teet vartaita leikkaa leikkeet varraspaloiksi.
Sekoita muut aineet marinadiksi,laita pussiin tai kannelliseen rasiaan yhdessä kanojen kanssa ja anna marinoitua vähintään tunti. Vuorokausikaan ei ole paha.

Grillaa kanat kypsiksi ja nauti marinadin ihanasta aromista kun kaivelet kananpaloja esiin.

Meille tarjoiltiin tällä kertaa uusien perunoiden kera, riisi sopii kyllä varmasti paremmin, tai salaatti.
Tarjoiluun suosittelen todella lämpimästi mangochutneytä.

Fenugreek lisää muuten maidontuotantoa, hoi te kaikki muutkin (kohta) imettävät!

1 kommentti:

  1. Vähän sellainen pallokalamainen kokemus siis. Vähän jännitystä ilmassa, mutta ei mitään oikeaa vaaraa :)

    VastaaPoista