About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 13. tammikuuta 2011

Uusi arkikeitto


Aina ei jaksaisi samalla jauheliha/makkara/nakki/kalakeittolinjalla kun maailma on hyviä keittoja pullollaan. Mutta jotenkin sitä aina päätyy noihin lapsuudesta tuttuihin arkiruokiin. Miksi niitä sosekeittojakin tulee tehtyä niin harvoin, vaikka ovat helppotekoisia ja terveellisiä? Ja sitten en ikinä tee esim. linssikeittoja. Tyhmä, tyhmä, tyhmä kokki! Pitääpä ottaa tässä joku kerta itselle joku teemakakuukausi tai pari,vaikka joka tiistai uusi keittokokeilu tai keitto muunnos.

Nyt on kuitenkin tullut laitettua vaihteeksiYhteishyän Ruoka -liittestä 1/11 Meksikolaista kanakeittoa. Se oli nopeatekoinen ja mielestäni maistuva simppeli keitto. Ja ennenkaikkkea vähän erilainen. Tietenkin  Urho 6v, joka olisi ilmeisesti pitänyt ristiä aikoinaan Eino(ennakkoluulo)ksi, sanoi normaalit mäenoikein tykkäätästä/tämäonkummanmakuista -repertuaarinsa ja Iso-Hookin mutisi jotakin näämaissiteioikeinmaistu-suuntaista. Mutta sanonpahan vaan, että keitossa ei ollut mitään vikaa!

Alkuperäisen reseptin chilirouheen jätin pois Urhon takia ja me aikuiset ripottelimme sitä vähän pinnalle. Keitto käskettiin tarjoilla maissilastujen kera, mutta en viitsinyt muutaman lastun takia aukaista pussia. Hapankorppu rules!

Niin, vielä voisin sanoa, että keiton makujuju on tietysti tuossa ihanaisessa banaanissa. Se varmaan jakaa mielipiteitä, mutta mulla on useita muitakin ruokaohjeita, joissa on banaania ja tykkään pokkeuksetta niistä kaikista. Pizzassani en silti siedä ananasta (niin, enkä kyllä laita siihen banskuakaan...)

Meksikolainen kanakeitto
4:lle

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1,5 tl currya
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
0,5 tl mietoa chilirouhetta
1 banaani
200 g pakastemaissia
4 rkl ranskankermaa
 
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Lisää curry sekä jauhot ja anna ainesten kypsyä hetki.
Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutio, paloitellut paprikat ja chilirouhe. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Lisää viipaloitu banaani, maissit ja ranskankerma. Anna kiehahtaa. Tarjoile keitto maissilastujen kanssa.


Mutta en kyllä laita tätä meksikolaisen ruuan kategoriaan....

3 kommenttia:

  1. Banaani todellakin sopii soppaan, nam. Itsekin testasin kana-bansku-komboa keitossa äskettäin, ja yllätyin iloisesti.

    VastaaPoista
  2. No kuulostaa oikein maistuvalta ja erilaiselta tosiaan noihin perinteisiin verrattuna. Banaania en ole oikein ruuanlaitossa käyttänyt mutta pitäisipä koittaa - en osaa pelätäkkään :)

    VastaaPoista
  3. Hayley:kävin katsastamassa soppasi, hyvältä vaikutti.

    MM:ei tosiaankaan kannata pelätä, pitääpä pstata niitä muitakin banaanireseptejä...

    VastaaPoista