About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Pikkuveljen parempi alkupalaleipä


Näyttää siltä, että tässä hyvien ruokaravintoloiden tyhjiö -maakunnassa paras mahdollisuus herkulliseen ateriointiin valmiiseen pöytään istumalla on pikkuveli Nuutin  Ja Minnakälyn illalliskutsu.

Tullainen kutsu oli käynyt taas viime sunnuntaina, ja pakko mainostaa tässä tuota ihanan makuista ja onnistunutta alkupalaleipää.

Pikkuveljen parempi alkupalaleipä
aineita/ruokailija

kampasimpukka valkosipulivoissa paistettuna
3-4 isoa katkarapua jotka marinoitu persilja-valkosipuli- oliiviöljyssä
salaatinlehti
lusikallinen itsetehtyä guacamolea
paahdettu paahtoleipä
limeä puristettuna päälle

Leikkaa paahtoleivästä jollakin pyöreällä muotilla  pyöreä ja paahda se rapeaksi leivänpaahtimessa.
Paista kampasimpukat nopeasti valkosipulivoissa, että ne säilyttävät ihanan mehevyytensä.
Rakenna leipä: Alle leipä, sitten salaatinlehti, kampasimpukka, lusikallinen guacamolea, katkaravut ja kaiken päälle vielä reilusti puristettua limeä.

Luulen, että näin se tehtiin, vaikka osallistuinkin ainoastaan syöntiosuuteen.

Niin raikasta, niin herkullista... aivan gourmeeta!

3 kommenttia:

  1. Pari lisäystä/korjausta:
    Kampasimpukat marinoitiin ja katkaravut vaan paistettiin valkosipulivoissa. Eli toisin päin kuin sun ohjeessa.
    Kampasimpukat paistettiin 2 minuuttia toiselta ja minuutin toiselta puolelta.
    Ja leivän päälle tais tulla vielä voita.

    -- Nuutti

    VastaaPoista
  2. Apua miten herkullisen näköinen leipä!

    VastaaPoista